4 March 2024
Dakar 2016Ζωντανή Μετάδοση 2016

Dakar 2016 Stage 09 : Belen – Belen. Πλοήγηση – το κλειδί της επιτυχίας. LIVE Update

Η μεγάλη ανατροπή έγινε χθες με τον Toby Price οδηγεί πλέον την κούρσα μπροστά από τον Paulo Goncalves. Σήμερα όμως η μέρα απαιτεί ικανότητα στην πλοήγηση και εμπειρία. Και ο ‘’Speedy’’ Goncalves τα έχει και τα δυο.

Stage 08

Belen – Belen

Η ειδική των αναβατών και των quad σήμερα, δε θα είναι κυκλική σε αντίθεση με των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Οι αναβάτες το βράδυ θα τερματίσουν σε ένα απομονωμένο καταυλισμό, μακριά από τις ομάδες τους, αφού η μέρα σήμερα είναι πρώτο μέρος του δεύτερου μαραθώνιου σε, όπου δεν έχουν τεχνική υποστήριξη.

_DAK_2016_1_AC_FILLE [Converti]

Η διαδρομή είναι ποικιλόμορφη, αφού περνά από μέρη με πυκνή βλάστηση, διάσπαρτους αμμόλοφους αλλά και σε σκληρά εδάφη και κοίτες ποταμών. Φυσικά, η ημέρα μπορεί να αποδειχθεί μια σημαντική πρόκληση, δεδομένου ότι και η ζέστη κάνει την εμφάνιση της όσο κατεβαίνουμε υψομετρικά.

Τα 285 χιλιόμετρα της ειδικής μπορεί να φαίνονται λίγα, όμως είναι τεχνικά και δύσκολα στην πλοήγηση γι’αυτό θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές νέες εξελίξεις στην κούρσα για τον καλύτερο χρόνο της γενικής κατάταξης.

18:40 Stage 09

Ο Paulo Goncalves είναι ακόμα στο παιχνίδι!!

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η ακύρωση της σημερινής ειδικής και ο λόγος ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και το έργο των αναβατών πολύ δύσκολο και μεγάλος αριθμός αναβατών αντιμετώπιζε προβλήματα.

Λίγο πριν όμως, ένα μηχανικό πρόβλημα είχε ακινητοποιήσει τον Paulo Goncalves (Honda) κοντά στο δεύτερο σημείο ασφαλούς χρονομέτρησης. Στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδαμε μια ανάρτηση όπου οι άνθρωποι του που το διαχωρίζονται μας ενημέρωναν ότι δυστυχώς ο Paulo δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και εγκαταλείπει.

Ο διευθυντής της ομάδας της Honda, Martino Bianchi, είχε ανακοινώσει την εγκατάλειψη του Πορτογάλου αναβάτη, “Paulo Goncalves είναι έξω από το Ντακάρ 2016. Στο ψυγείο της μοτοσυκλέτας του έσπασε και όλο το νερό βγήκε, ενώ λίγα χιλιόμετρα μετά ο Paulo ακινητοποιήθηκε με ένα σπασμένο κινητήρα. “

Με τις εξελίξεις της διακοπής όμως του αγώνα τα πράγματα άλλαξαν έτσι η HRC, με μια ανάρτηση στο twitter ανακοίνωσε ότι ο Paulo Goncalves είναι ακόμα στο παιχνίδι. Με την βοήθεια του Paolo Ceci, που έχει γίνει επίσημα το ρυμουλκό της HRC, πέρασε από το CP2. Η μοτοσυκλετα του θα επισκευαστεί και θα τον δούμε αύριο να ξεκινά κανονικά τον αγώνα του.

Βέβαια στο σύστημα χρονομέτρησης του Rally Dakar δεν φαίνεται πουθενά ακόμα. Αναμένουμε τις εξελίξεις, μείνετε συντονισμένοι, έρχεται η ανασκόπηση με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

16:50 Stage 09

Διακοπή και της σημερινής ειδικής.

Διακοπή και της σημερινής ειδικής ανακοίνωσαν πριν λίγο οι διοργανωτές. Η μέρα σήμερα αναμενόταν δύσκολη από το πρωί λόγω των ουδετεροτήτων της ειδικής. Οι αμμόλοφοι γύρω από το Fiambala και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και το έργο των αναβατών πολύ δύσκολο.

Οι ανησυχίες για υπερβολική ζέστη σύντομα επαληθεύτηκαν και δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός αναβατών ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, οι διοργανωτές του αγώνα πήραν την απόφαση να διακοπεί ο αγώνας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ο αγώνας θεωρείτε λήξαν από το CP2.

.

15:50 Stage 09

Καταιγιστικός ο Price

Οδεύοντας προς τον τερματισμό ο Toby Price (KTM) επιβεβαιώνει την επικράτηση του στην σημερινή ειδική. Ο Αυστραλός έχει σημειώσει χρόνο που είναι πάνω από 7 λεπτά καλύτερος από τον Kevin Benavides (Honda) που ακολουθεί και περισσότερα από 10 λεπτά από τον Stefan Svitko (KTM). Όσο Paulo Gonçalves εξακολουθεί να είναι κολλημένος στο CP2, ο Price σήμερα μας δίνει σιγά σιγά δήγματα για το ποιος θα είναι ο ηγέτης του Dakar 2016.

15:40 Stage 09

Συνεχίζει να βρίσκετε ακινητοποιημένος ο Paulo Gonçalves και δεν είναι βέβαιο αν θα είναι σε θέση να τελειώσει την σημερινή ειδική! Ο επικεφαλής της ομάδας της Honda εξακολουθεί να βρίσκεται σε στασιμότητα πριν το CP2 λόγω προβλημάτων με την ψύξη του κινητήρα του που από ότι φαίνεται. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά ο ‘Speedy’ να συνεχίσει τον αγώνα του που είναι πλέον πιο δύσκολος

Paulo-Gonçalves-2

15:10 Stage 09

Ακινητοποιημένος ο Goncalves με μηχανικό πρόβλημα στην Honda του!

Μηχανικό πρόβλημα έχει ακινητοποιήσει τον Paulo Goncalves (Honda). Ο μέχρι χθες πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχανε σταθερά έδαφος από την αρχή της ημέρας σε σχέση με τον αντίπαλο του Toby Price (KTM). Πλέον όμως βρίσκετε ακινητοποιημένος κοντά στο δεύτερο σημείο ασφαλούς χρονομέτρησης με μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλετα του.

Άσχημη εξέλιξη για τον Πορτογάλο που χάνει πολύτιμο έδαφος στην μάχη για την κατάκτηση του Dakar 2016. Γλύτωσε χθες από μια ισχυρή πτώση που θα μπορούσε να του στερήσει την ολοκλήρωση του αγώνα με μια εγκατάλειψη, αλλά φαίνεται πως δεν είναι η τυχερή του χρονιά.

Ούτε γι’αυτόν αλλά ούτε και για την Honda που βλέπει για άλλη μια χρονιά τις ελπίδες της να σπάσει το φανταστικό σερί των 14 νικών της αντίπαλου της ΚΤΜ, να εξανεμίζονται.

Οι υπόλοιποι αναβάτες έχουν ήδη διασχίσει σχεδόν τα ¾ της ειδικής διαδρομής με τον Toby Price (KTM) να ηγείται της ημέρας με έναν εντυπωσιακό ρυθμό, δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας 5 λεπτών και 30 δευτερολέπτων από τον Σλοβάκο, Stefan Svitko (KTM) που φαίνεται να ακολουθεί δεύτερος.

14:50 Stage 09

Οι αναβάτες έχουν ήδη διασχίσει πάνω από την μισή ειδική διαδρομή με τον Toby Price (KTM) να ηγείται της ημέρας με έναν εντυπωσιακό ρυθμό, δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας 5 λεπτών και 30 δευτερολέπτων από τον Σλοβάκο, Stefan Svitko (KTM) που φαίνεται να ακολουθει δεύτερος. Ένα θέμα όμως έχει προκύψει με τον Paulo Goncalves (Honda), και δεν βλέπουμε τον χρόνο του στα τελευταία σημεία χρονομέτρησης. Η τελευταία ενημέρωσε ήθελε τον Πορτογάλο στην δεύτερη θέση. Αναμένουμε…

13:50 Stage 09

Χάνει έδαφος ο Gonçalves

Με τους αναβάτες να περνάνε από το CP1, βλέπουμε τον Paulo Gonçalves (Honda) να έχει ένα δύσκολο ξεκίνημα της μέρας. Ο Πορτογάλος βρίσκεται 3’02” χάνοντας κι άλλο έδαφος πίσω από τον Toby Price (KTM). Είναι στρατηγική του αναβάτη της Honda να οδηγεί συντηρητικά δεδομένου ότι πρόκειται για μαραθώνια ειδηκη ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα??

13:00 Stage 09

Πρώτο Way Point

Στο πρώτο Way Point της ειδικής, ο ηγέτης της γενικής κατάταξης, Toby Price (KTM) ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό. Επί του παρόντος, οδηγεί την κούρσα με 2’03” διαφορά έναντι του Paulo Gonàalves (Honda) που δείχνει να χάνει έδαφος στα πρώτα χιλιόμετρα. Ο Stefan Svitko (KTM), πιστώνεται με το δεύτερο καλύτερο χρόνο μέχρι στιγμής, μεταξύ του Αυστραλού και του Πορτογάλου αναβάτη.

12:50 Stage 09

Toby Price - Paulo Gonçalves Μάχη γιγάντων

Ο μέχρι χθες πρωτοπόρος στην γενική κατάταξη, Paulo Gonçalves,  ξεκίνησε την ειδική. Ο έμπειρος αναβάτης της Honda βρίσκετε 2’05” πίσω από τον Αυστραλό αναβάτη της KTM και η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη. Ο επίσημος αναβάτης της Honda είναι κορυφαίος στην πλοήγηση έτσι σήμερα αυτό το ατού θα του φανεί χρήσιμο. Και ο Price όμως έχει μεγάλη εμπειρία στην άμμο και είναι ικανότατος στην τεχνική οδήγηση γι’αυτό η μέρα σήμερα έχει τεράστιο ενδιαφέρον……..

12:30 Stage 09

Ξεκίνησαν οι μοτοσυκλέτες

Ο χθεσινός νικητής, Toby Τιμή (KTM), πήρε πρώτος εκκίνηση. Σήμερα είναι προγραμματισμένες 105 μοτοσυκλέτες να πάρουν εκκίνηση και 35 Quads που έχουν απομείνει μετά τις εγκαταλείψεις.

svitko start stage

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events