4 March 2024
Dakar 2016Ζωντανή Μετάδοση 2016

Dakar 2016 Stage 10 : Belen – La Rioja. Η Πλοήγηση είναι και σήμερα το κλειδί της επιτυχίας. LIVE Update

Φτάσαμε ήδη στην 10η  ειδική, οπού οι θα δούμε την από κοινού εκκίνηση αναβατών και οδηγών. Μετά την χθεσινή διακοπή του αγώνα και τους τελικούς χρόνους που άλλαζαν μέχρι τελευταία στιγμή, σήμερα τελικώς βλέπουμε τους Toby Price και Stefan Svitko να παραμένουν ως είχαν στην 1η   και 2η θέση, ενώ ο Paulo Goncalves βρίσκετε στην 3η θέση με 34 λεπτά διαφορά από την κορυφή.

 

Stage 10

Belen – La Rioja

Σήμερα η μέρα αναμένεται να είναι η συναρπαστικότερη, ειδικά κατά την έναρξη της, αφού η εκκίνηση θα δοθεί απευθείας στα 10 κορυφαία αυτοκίνητα και στις 10 ταχύτερες μοτοσικλέτες, και στα 5 κορυφαία φορτηγά, εναλλάξ.  Δηλαδή πρώτα εκκινούν τρεις μοτοσυκλέτες με 3λεπτα κενά μεταξύ τους , μετά 3 αυτοκίνητα και ούτω καθεξής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 561 χλμ συνολικά με την ειδική να είναι 278.

Dakar-2016-STAGE-10-a

Δεδομένης της διαφορετικότητας της εκκίνησης, η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των ανταγωνιστών θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές ανακατατάξεις και εκπλήξεις αφού το αναμενόμενο είναι να υπάρξει κάποιο μποτιλιάρισμα και οι κορυφαίοι αναβάτες μπορούν να εμπλακούν σε κάποια συμφόρηση και να χάσουν πολύτιμα λεπτά.

12553061_824816720975056_913734056140518851_n

Οι αμμόλοφοι στην Fiambalá έχουν γίνει από τα καθοριστικά τμήματα του φετινού Ντακάρ οπού είδαμε τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις. Η πλοήγηση συνεχίζει να είναι το κλειδί της επιτυχίας, ενώ και σήμερα οι θερμοκρασίες θα δυσχεραίνουν το έργο των αναβατών.

18:00 Stage 10

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στο CP5

Λόγω της καταιγίδας χθες το βράδυ που καθυστέρησε και την έναρξη της σημερινής ειδικής σήμερα το πρωί, ένα φουσκωμένο ποτάμι αναγκάζει τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα CP5 (244,7 χλμ) για όλες τις κατηγορίες. Το ποτάμι, αρκετά χιλιόμετρα μετά το σημείο ελέγχου, έχει γίνει αδιάβατο έτσι ο αγώνας διακόπηκε 30 χιλιόμετρα πριν το τέλος.

12417720_1046088742117099_9073121162092494554_n

Έτσι η μέρα βρήκε τον Σλοβάκο Štefan Svitko να ανταμείβετε για τον δυνατό αγώνα που έχει δώσει στο φετινό Rally Dakar με την πρωτη του νίκη. Αδιαμφισβήτητα ο Svitko έχει την ποιο σταθερή ποριά  φέτος, και με χαμηλό προφίλ κάνει έναν καταπληκτικό αγώνα παραμένοντας σταθερά στην 2η θέση στην γενική κατάταξη.

Ο χρόνος του σήμερα ήταν περίπου 6 λεπτά καλύτερος από του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης, Toby Price που σήμερα σημείωσε τον 4ο χρόνο της μέρας, έτσι ο Σλοβάκος μείωσε την διαφορά του στα 23 λεπτά.

Η Honda του Kevin Benavides ποζάρει στην δεύτερη θέση σήμερα ενώ ο Paulo Goncalves τερμάτισε τρίτος χωρίς να μειώνει σημαντικά την διαφορά του από τον Price.

Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται η ανασκόπηση της ημέρας και φυσικά τα μοναδικά σχόλια του Βασίλη Ορφανού λίγο αργότερα.

.

17:00 Stage 10

Ασταμάτητος ο Svitko

Ο Štefan Svitko (KTM) φαίνεται ασταμάτητος σήμερα και περνώντας από το CP4 ο Σλοβάκος έχει τον  ταχύτερο χρόνο και με τον πλησιέστερο Kevin Benavides  να ακολουθει με 3 λεπτά διαφορά.

16:55 Stage 10

Ο Gonçalves ξεκινά τον δικό του μαραθώνιο

Τον δικό του μαραθώνιο έχει ξεκινήσει από το πρωί ο Paulo Gonçalves με στόχο να καλύψει τα 34 λεπτά που τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο Toby Price (KTM). Μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο με μόλις 3 ειδικές ακόμα να επομένους, όμως στο Rally Dakar όλα είναι πιθανά.

Αυτή την στιγμή ο αναβάτης της Honda έχει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο CP1, μειώνοντας κατά 1’41” την διαφορά του από τον Price.

16:25 Stage 10

Οι Svitko (KTM) και Benavides (Honda) συνεχίζουν να είναι οι σημερινοί πρωτοπόροι λίγο πριν τα τελευταία 100 χιλιόμετρα ενώ ο Price (KTM) ακολουθει. Ο Antoine Meo βέβαια είναι ταχύτερος από τον Team-mate του στην ΚΤΜ απ’ότι βλέπουμε στα προηγούμενα σημεία χρονομέτρησης. Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τους χρόνους του Goncalves ο οποίος ξεκίνησε την μέρα 13ος οπότε ακόμα δεν έχει περάσει αρκετά check points για να δούμε που κατατάσσετε.

15:55 Stage 10

Στους αμμόλοφους οι πρωτοπόροι

Οι τρεις σημερινοί πρωτοπόροι Svitko (KTM), Benavides (Honda) και Price (KTM), πέρασαν από το CP3  όπου είναι και το σημείο ανεφοδιασμού για σήμερα μες την ίδια σειρά στην κατάταξη. Οι αναβάτες τώρα μπαίνουν στο πρώτο τμήμα των αμμόλοφων που έχει η σημερινή ειδική. Ο αναβάτης της Honda είχε μια μικρή πτώση σε αυτό το σημείο,  αλλά ευτυχώς βγήκε αλώβητος.

15:30 Stage 10

Πρόβλημα στην πλοήγηση αντιμετωπίζει ο Gonçalves

Ο Paulo Gonçalves (Honda) έχασε χρόνο ψάχνοντας για το 1ο σημείο χρονομέτρησης. Ο Πορτογάλος αναβάτης έχει επιστρέψει στην σωστή διαδρομή χάνοντας μερικά λεπτά που του είναι απαραίτητα. Υστερεί με πάνω από 30 λεπτά από τον ηγέτη της  γενικής κατάταξης, έτσι ο Gonçalves δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί σήμερα αν θέλει να κάνει μια αξιόλογη επιστροφή στην διεκδίκηση του τίτλου.

15:00 Stage 10

Χάνει έδαφος ο Price

Μόνο τρεις μοτοσικλέτες έχουν περάσει από το CP2 ακόμα όπου βλέπουμε τον Toby Price (KTM) να έχει χάσει έδαφος αφού τον ταχύτερο χρόνο έχει σημειώσει ο Štefan Svitko. Ο Αυστραλός είναι 4’31” πίσω από τον Σλοβάκο. Ο Kevin Benavides (Honda) βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 1’19” πίσω από τον πρωτοπόρο.

14:00 Stage 10

Δίκοπο μαχαίρι η σημερινή ειδική για τον ηγέτη της γενικής κατάταξης, Toby Price. Ο επικεφαλής αναβάτης της KTM, που ήταν ο πρώτος που πήρε εκκίνηση σήμερα, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συνηθίζετε να έχει όποιος ανοίγει την διαδρομή, αλλά αποφεύγει το ενδεχόμενο να εμπλακεί με τα αυτοκίνητα και τους υπόλοιπους αναβάτες έχοντας καθαρή διαδρομή μπροστά του.

13:15 Stage 10

Ξεκίνησαν αναβάτες και οδηγοί

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση! Οι έξι πρώτες μοτοσικλέτες έχουν ήδη ξεκινήσει όπως και τα πρώτα 5 αυτοκίνητα.

svitko stage 10

12:30 Stage 10

Αναβολή της εκκίνησης

Η έναρξη της σημερινής ειδικής έχει καθυστερήσει λόγο των καταιγίδων που σάρωσαν την περιοχή χθες το βράδυ. Το πρώτο κομμάτι της ειδικής που το πρώτο χρονομετρημένο τμήμα έχει γίνει αδιάβατο, έτσι οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να περιμένουμε λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events