18 May 2024
Dakar 2018

Dakar 2018 – Stage 8- Μαραθώνια ειδική: Uyuni -> Tupiza – Ζωντανή ενημέρωση!

Ημέρα 8 – Stage 8 Κυριακή 14/1/ 2018 – Διαδρομή = Uyuni  -> Tupiza  498 χλμ Ειδική – Σύνολο 584χλμ

20:54 QUAD: Ο Vitse παίρνει την πρώτη νίκη του
Μετά από τον Axel Dutrie χθες, σήμερα ήταν η σειρά ενός Γάλλου να διεκδικήσει την πρώτη νίκη του Ντακάρ. Ο Simon Vitse, οδηγός της Yamaha έκανε ένα εκπληκτικό αγώνα για να κερδίσει στην Tupiza, με 3’27 ‘μπροστά από τον Marcelo Medeiros και 5’20’ από τον Ignacio Casale στην μεγαλύτερη ειδική του φετινού Ντακάρ.
Ο Antoine Meo κέρδισε την 8η ειδική
Ο Antoine Meo κέρδισε την 8η ειδική, το δεύτερο κομμάτι της Μαραθώνιας ειδικής του Rally Dakar 2018, ενώ η διαφορα στην γενική κατάταξη μεταξύ Adrien van Beveren και Kevin Benavides είναι μόλις στα 22 δευτερόλεπτα.
17:40 10 δευτερόλεπτα μεταξύ Brabec και Meo
448 χιλιόμετρα στην ειδική και η διαφορά μεταξύ του Ricky Brabec και του Antoine Meo είναι μόλις στα 10 δευτερόλεπτα. Ο Toby Price εξακολουθεί να είναι τρίτος, ο Adrien Van Beveren + 8’43 ‘ και ο Joan Barreda + 11’43’.
19:13 QUAD: Ο Vitse στο προβάδισμα
Ο Simon Vitse έχει ανεβάσει ρυθμό. Μετά από μια δύσκολη αρχή στο Ντακάρ, ο Γάλλος κρατά άνετα το προβάδισμα μετά από 324 χιλιόμετρα. Ο Ignacio Casale είναι 4’44 ‘πίσω.
16:47 Ο Brabec είναι ακόμα στην πρώτη θέση στο CP4
Ο Ricky Brabec συνεχίζει να οδηγεί την ειδική καθώς περνά από το CP4, αλλά ο Antoine Meo δεν δίνει έδαφος στον αναβάτη της Honda και βρήσκεται με το KTM μόλις 31 δευτερόλεπτα πίσω του. Από την πλευρά του, ο Toby Price χάνει χρόνο και μένει πίσω με 3’03 ”.
16:14 Ο Brabec οδηγεί τον αγώνα
Ο Ricky Brabec κατάφερε να πιάσει τον Antoine Meo και να κάνει διαφορά 26 δευτερολέπτων από τον Γάλλο. Ο Toby Price κλείνει την τριάδα μόλις με 35 δευτερόλεπτα διαφορά.
15:53 O Quintanilla συνεχίζει!
Ο Pablo Quintanilla είναι και πάλι εν κινήσει. Η πτώση του Χιλιανού δεν είχε κάποιο φυσικό τραυματισμό, αλλά σίγουρα «τραυμάτισε» σοβαρά τις συνολικές του προοπτικές.
15:23 Meo βρίσκεται υπό πίεση
Ο Antoine Meo εξακολουθεί να είναι επικεφαλής, το πλεονέκτημα του έχει μειωθεί στα 33 δευτερόλεπτα μπροστά απο τον καταπληκτικό Ricky Brabec. Ο Toby Price παίζει έξυπνα με διαφορά 1’40 ‘, ενώ ο Matthias Walkner και ο Kevin Benavides έχουν πάνω από τέσσερα λεπτά διαφορά. Ο Adrien Van Beveren δεν είναι τόσο ισχυρός όσο χθες και χάνει κατά 7’31 ‘.
15:00 O Quintanilla έχει σταματήσει
Παρά τις φιλοδοξίες του Pablo Quintanilla, ο Χιλιανός, ο οποίος είχε ήδη μείνει πίσω αρκετά στη γενική κατάταξη, φαίνεται πως αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την τη Husqvarna του μετά απο  πτώση που υπέστη, αφού εδώ και αρκετή ώρα έχει σταματήσει και προσπαθεί να διορθώσει τη βλάβη.
14:55 Τέλος το Dakar 2018 για τον De Soultrait
Ο Xavier de Soultrait μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με πιθανόν σπασμένο αριστερό αγκώνα και γόνατο. Όπως όλα φαίνονται ο αναβάτης της Yamaha τελείωσε το φετινό Rally πρόωρα

14:24 O De Soultrait βγαίνει εκτός αγώνα!
Ο Xavier de Soultrait υπέστη μια βαριά πτώση κατά την διάρκεια της ειδικής. Ο Γάλλος, που βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής σήμερα το πρωί, χτύπησε το πόδι του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο.
14:17 O Meo συνεχίζει δυναμικά
Ο Antoine Meo εξακολουθεί να είναι δυνατός. Ο Γάλλος βρίσκεται 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price. Ο Ricky Brabec βρίσκεται επίσης είναι σε καλή μέρα, μόλις 1’49 ‘πίσω. Ο π΄ρωτος στην γενική κατάταξη, Adrien Van Beveren, από την άλλη πλευρά, χάνει κατά 6’31 ‘.
13:39 O Barreda μένει πίσω
Ο Joan Barreda έχει μείνει πίσω παρά το καλό του ξεκίνημα. Ο αναβάτης της Honda πιθανώς έχει ενοχλήσεις από το τραυματισμένο γόνατό του και έχει μείνει πίσω 10’36 ‘στο Antoine Meo στο CP2.
13:20 Ο Meo παίρνει το προβάδισμα
Μετά τη να ανοίξει το δρόμο χθες. Ο Γάλλος ξεκίνησε τη σημερινή Μαραθώνια δυναμικά ακολουθοντας βντας τους πρώτους και έχοντας πολύ καλό ρυθμό πέρασε μπροστά. Ο επίσημος αναβάτης της KTM είναι δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price. Εν το μεταξύ, οι Adrien Van Beveren και Xavier de Soultrait της Yamaha δυσκολεύονται να βρουν το ρυθμό τους και είναι πίσω κατά 2’30 ‘.
12:01 Ο Barreda ξεκινάει τον αγώνα!

Ο Joan Barreda άνοιξε το δρόμο σήμερα ως αποτέλεσμα της εντυπωσιακής νίκης του χθες. Ο αναβάτης της Honda χτες χτύπησε το γόνατο του, οπότε μένει να δούμε προς θα συνεχίσει σήμερα.

11:40 Ολα είναι ανοιχτά

Με λιγότερο από 5 λεπτά να χωρίζουν τον Adrien van Beveren, τον Kevin Benavides και τον Joan Barreda στη γενική κατάταξη, το όνομα του νικητή στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι οποιουδήποτε. Ενώ το κορυφαίο τρίο θα προτιμήσει πιο συντηρητική οδήγηση προς τη Tupiza, οι αναβάτες όπως ο Matthias Walkner, ο Toby Price και ο Xavier de Soultrait είναι διατεθειμένοι να  έρθουν αντιμέτωποι με τον δυνατό αέρα για να ανέβουν θέσεις στην γενική κατάταξη.

Το δεύτερο μισό του κρίσιμου Μαραθωνίου
Η 8η ειδική – Stage 8, η μεγαλύτερη του αγώνα, μήκους 498χλμ, είναι το δεύτερο μέρος της Μαραθώνιας ειδικής που άφησε τους αγωνιζόμενους χωρίς βοήθεια από τις ομάδες στο bivouac χθες το βράδυ.

Προκλήσεις όπως οι ψηλοί αμμόλοφοι που βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, καθιστούν την διαδρομή δύσκολη και περίπλοκη!

Με λιγότερο από 5 λεπτά που χωρίζει τον Adrien van Beveren, τον Kevin Benavides και τον Joan Barreda στη γενική κατάταξη, και με τον «αστάθμητο παράγοντα» να παίζει το πρώτο ρόλο το όνομα του νικητή στην Κόρδοβα μπορεί να είναι ο οποιεσδήποτε. Το κορυφαίο τρίο θα πρέπει να οδηγήσουν με λιγότερα ρίσκα στο δρόμο προς την Tupiza, ενώ αναβάτες όπως ο Matthias Walkner, ο Toby Price και ο Xavier de Soultrait είναι διατεθειμένοι να πιέσουν για να ανεβούν στην γενική κατάταξη.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events