23 July 2024
Dakar 2020

Dakar 2020 – Ειδική 11: Ζωντανή ενημέρωση – Shubaytah > Haradh

Παρακολουθήστε την ζωντανή ενημέρωση του Dakar 2020

10:26 Ο Luciano Benavides τερματίζει 3ος

Ο Luciano Benavides  πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα από την έναρξη του αγώνα με την τρίτη θέση σήμερα, μπροστά από τον José Ignacio Cornejo. Οι δύο οδηγοί είναι κλειδωμένοι σε μια μάχη για την έκτη θέση συνολικά, με τον οδηγό της KTM να επικρατεί σήμερα.

10:23 Ο Brabec χάνει το μισό του πλεονεκτήματος του

Ένας επιφυλακτικός Ricky Brabec παραχώρησε σχεδόν 12 λεπτά στη ειδική, έναντι του νικητή Pablo Quintanilla σήμερα. Παρόλο που το συνολικό του προβάδισμα έχει τώρα μειωθεί στο μισό, θα πρέπει να φτάσει με αρκετό πλεονέκτημα στο τελικό στάδιο του Ντακάρ.

10:17 Ο Quintanilla τερματίζει πρώτος

Ο Pablo Quintanilla κέρδισε τη δεύτερη ειδική φέτος μετά από μια υπέροχη μονομαχία με τον Matthias Walkner. Ο Χιλιανός νίκησε τον Αυστριακό με 9 δευτερόλεπτα.

10:00 Ο Walkner πέρασε μπροστά!

Ο Matthias Walkner πήρε το προβάδισμα στο 324ο χλμ, περνώντας ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Pablo Quintanilla. Ο αγώνας για τη νίκη της ειδικής παίρνει την μορφή μιας επικής μονομαχίας μεταξύ αυτών των δύο οδηγών.

09:40 Ο Walkner πάει δυνατά

Το προβάδισμα του Pablo Quintanilla ο Matthias Walkner μείωσε σε μόλις 41 δευτερόλεπτα μετά από 271 χιλιόμετρα. Ο Luciano Benavides είναι επίσης δυνατός στα 2’40 “, ενώ ο Ricky Brabec εξακολουθεί να χάνει χρόνο που έχει φτάσει στα 11’22” πίσω από τον πρώτο.

09:25 Ο Barreda χάνει 14 λεπτά

Το άνοιγμα του αγώνα δεν είναι εύκολο σαν βόλτα στο πάρκο, καθώς ο Joan Barreda το αντιμετωπίζει τώρα. Ο Ισπανός έχασε 14 λεπτά από τον Pablo Quintanilla στα 217 χιλιόμετρα …

08:52 Ο Maurizio Gerini πάει δυνατά

Ο Maurizio Gerini, ακολουθώντας την 11η θέση χθες (την καλύτερη επίδοση του από την έναρξη του αγώνα) τώρα είναι στην πέμπτη θέση στο σημείο ελέγχου στα 212 χλμ!

08:05 Brabec έχει μείνει πίσω 9 λεπτά!

Ο Ricky Brabec διαπιστώνει ότι έχει μείνει αρκετά πίσω. Ο συνολικός ηγέτης έχει χάσει ήδη 9 από τα 25 λεπτά διαφορά που κατέχει από τον Pablo Quintanilla στη γενική μετά από 162 χιλιόμετρα.

08:02 O Quintanilla εξακολουθεί να είναι δυνατός

Ο Pablo Quintanilla πηγαίνει ακόμα με πλήρη γκάζι σήμερα το πρωί. Ο αναβάτης της Husqvarna κερδίζει ακόμα ένα λεπτό μπροστά από τον Matthias Walkner και λίγο αργότερα σε δύο λεπτά από τον  Luciano Benavides. Ο Toby Price είναι πίσω 4’51 ‘.

07:29 Ο Quintanilla έχει τον έλεγχο

Ο Pablo Quintanilla εξακολουθεί να οδηγεί την ειδική με ένα λεπτό πάνω από τον Matthias Walkner μετά από 108 χιλιόμετρα αγώνα. Ο Luciano Benavides βρίσκεται πολύ κοντά, ενώ ο Ricky Brabec αρχίζει να χάνει αρκετό χρόνο που έχει φτάσει στα 6’28 “.

07:17 Ο Luciano Benavides ταχύτερος

Ο Luciano Benavides έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο σήμερα και έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα 103 χιλιόμετρα, και είναι τρία λεπτά μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price. Θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα μόλις φτάσουν στο σημείο αυτό οι Pablo Quintanilla και Matthias Walkner.

06:45 Ο Quintanilla σε επίθεση

Ο Pablo Quintanilla εκμεταλλεύεται τη εκκίνηση του στην πρώτη ομάδα για να προχωρήσει στην επίθεση του στα πρώτα 58 χλμ.. Ο Χιλιανός πέρασε τον Matthias Walkner και τον Luciano Benavides κατά ένα λεπτό, ενώ ο Joan Barreda και ο Toby Price χάνουν ήδη τρία λεπτά. Ο Ricky Brabec οδηγεί συντηρητικά στα 3’46 ‘.

06:19 97 οδηγοί ακόμα στον αγώνα

97 μοτοσικλετιστές είναι ακόμα στον αγώνα στην αρχή της 11ης ειδικής.

05:41 O Barreda ανοίγει την ειδική

Ο Joan Barreda ανοίγει τώρα την ειδική για πρώτη φορά από την έναρξη του αγώνα. Ο Ισπανός ξεκίνησε τρία λεπτά μπροστά από τον Ricky Brabec και έξι μπροστά από τον Kevin Benavides.

05:20 Ο Barreda είναι ιδανικός για το άνοιγμα της ειδικής για τον Brabec

Μετά τη νίκη του χθες, ο Joan Barreda θα είναι ο καλύτερος για το άνοιγμα της ειδικής  για τον Ricky Brabec. Ο Ισπανός θα είναι ένας ιδανικός τροχός που θα αφήσει τα ίχνη του για τον ηγέτη της γενικής κατάταξης που θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από τον Kevin Benavides. Έτσι, οι τρεις αναβάτες της Honda θα μπορέσουν σύντομα να βρεθούν μαζί, ενώ οι οδηγοί της KTM και Husqvarna θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους πιάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

DAKAR 2020 ΕΙΔΙΚΗ 11

ΣΤΑΔΙΟ 11 – Ντακάρ 2020
16 Ιανουαρίου
Shubaytah > Haradh
744 km συνολικά – 379 km ειδική

Η ενδέκατη ειδική του Rally 2020 Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία αποτελεί το δεύτερο μέρος του μαραθωνίου. Την Πέμπτη, οι συμμετέχοντες στον σκληρότερο αγώνα στον κόσμο πρέπει να περάσουν ξανά τη λεπτή άμμο της ερήμου.

Το Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία έχει ταυτιστεί πρωτίστως με την κορυφαία ταχύτητα. Στις περισσότερες ειδικές φέτος, οι οδηγοί είχαν κατά μέσο όρο πάνω από 100 km / h, μερικές φορές ακόμη και πάνω από 120 km / h. Την Πέμπτη, οι οδηγοί θα βρίσκονται στο προτελευταίο στάδιο της μεγάλης περιπέτειας.

Από το Shubaytah στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας, η μέρα θα έχει συνολικά 744 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Haradh. Η ειδική καλύπτει 379 χιλιόμετρα και πάλι υπόσχεται υψηλή ταχύτητα. Στην αρχή της ημέρας οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν περίπου 80 χιλιόμετρα αμμόλοφους, ο διοργανωτής ASO μιλά για την ωραιότερη άμμο σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε αυτή την μικτή διαδρομή από πέτρα και άμμο, οι οδηγοί πρέπει να δείξουν το πλήρες τους ταλέντο και σε μερικά τμήματα πρέπει να πάνε με τέρμα γκάζι. Η ειδική όπως είπαμε παραπάνω, αποτελεί το δεύτερο μέρος του μαραθωνίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν μπορούσαν να βασιστούν στην υπηρεσία της ομάδας όπως συνήθως το βράδυ, αλλά όσοι φτάσουν στο τέρμα σήμερα θα μπορέσουν να έχουν υποστήριξη από την ομάδα τους!

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner