26 February 2024
Motocross 2017

Διπλό βάθρο για τη Husqvarna Motul MX TEAM στο Αργος

Δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, οι Αρης Τσαρνάς και Αλέξης Γεωργαντάς φτάνουν στην τρίτη θέση των κατηγοριών MX1 και MX2

Διπλό Βάθρο για την HUSQVARNA MOTUL MX TEAM

Με πολύ καλές εμφανίσεις στα σκέλη τους, οι Άρης Τσαρνάς και Αλέξης Γεωργαντάς καταφέρνουν να ανεβάσουν τη Husqvarna MOTUL MX Team στο βάθρο και των δύο βασικών κατηγοριών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στο Άργος. Οδηγώντας θεαματικά, ο Τσαρνάς ολοκληρώνει τον τρίτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος στην τρίτη θέση της ΜΧ1, με τον Γεωργαντά να κατακτά την ίδια θέση στην ΜΧ2.

Το Σαββατοκύριακο στην πίστα Argos Motocross Park ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Husqvarna MOTUL MX Team. Οδηγώντας καταπληκτικά την Husqvarna FC 450 του ο Άρης Τσαρνάς κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, δείχνοντας έτοιμος να παλέψει για τη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο καιρός ήταν ιδανικός και η πίστα παρέμεινε σε πολύ καλή κατάσταση για το μεγαλύτερο μέρος του διημέρου.

Μαχητικός ο Αλέξης με την HUSQVARNA FC 250

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ο Άρης κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως ένα λάθος τον ανάγκασε αμέσως μετά να ανοίξει τη γραμμή του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Συνεχίζοντας το σκέλος παρά τον πόνο, ο 26 ετών αναβάτης από την Κω κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Αποφασισμένος για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στο Β’ σκέλος, ο Τσαρνάς ξεκίνησε τον αγώνα με καλύτερο ρυθμό. Διατηρώντας ένα σταθερό γυρολόγιο ο αναβάτης της Husqvarna MOTUL MX Team στην ΜΧ1 ολοκλήρωσε το διήμερό του με μία πολύ καλή δεύτερη θέση.

Άρης Τσαρνάς HUSQVARNA FC 450

Ξεκινώντας το δικό του διήμερο πετυχαίνοντας τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σάββατου ο Αλέξης Γεωργαντάς κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του στα τελικά σκέλη της Κυριακής. Δείχνοντας για άλλη μία φορά το μαχητικό του πνεύμα, ενεπλάκη σε αρκετές μάχες και κατάφερε να τερματίσει τρίτος και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 με την Husqvarna FC 250.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Husqvarna MOTUL MX Team το Σαββατοκύριακο 22/23 Απριλίου, με τον τέταρτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2017 να φιλοξενείται στην Πτολεμαΐδα.

Άρης Τσαρνάς

Άρης Τσαρνάς: “Σε έναν αγώνα με σκληρό ανταγωνισμό τερματίζουμε στο βάθρο, κι αυτό νομίζω δείχνει τις δυνατότητές μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Από τη μία είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη στο Άργος, από την άλλη όμως σκέφτομαι πως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα μετά από το λάθος μου στην αρχή του πρώτου σκέλους. Η τρίτη μας θέση κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ένα καλό αποτέλεσμα και προχωράμε μπροστά. Στο Β’ Σκέλος δείξαμε καλύτερα τις δυνατότητές μας αλλά η σκόνη έκανε δύσκολες τις προσπεράσεις. Βαθμολογικά δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, οπότε συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με στόχο στους επόμενους αγώνες να παλέψουμε για ακόμη καλύτερες θέσεις.”

Αλέξης Γεωργαντάς

 Αλέξης Γεωργαντάς: “Σε μία περίοδο φορτωμένη αγωνιστικά είμαστε παρόντες και μάλιστα φτάνουμε να τερματίζουμε στο βάθρο. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την τρίτη θέση μας στην ΜΧ2. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που μας δίνει όρεξη να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Έχουμε εντοπίσει τα σημεία στα οποία υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούμε και μέσα από αρκετή δουλειά πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις στην ομάδα.”

Καταπληκτική οδήγηση από τον Άρη Τσαρνά

Ιάσωνας Μπιζιργιάννης – Team ManagerHusqvarna MOTUL MX Team: “Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο αναβάτες γιατί σε κάθε αγώνα δίνουν το 100%. Το διπλό βάθρο σήμερα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, και είμαι σίγουρος πως θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες. Η αρχή έγινε στο Άργος με τους δύο αναβάτες μας να σκαρφαλώνουν στο βάθρο των μεγάλων κατηγοριών και πλέον προχωράμε μπροστά. Οι στεγνές συνθήκες αρέσουν περισσότερο και στους δύο αναβάτες μας, οπότε η συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένεται σίγουρα εντυπωσιακή για την ομάδα μας.”

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 3ος Γύρος

ΜΧ1 – Τελικά

  1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 50 βαθμοί, 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 42, 3. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) 40

ΜΧ1 – 1ο Σκέλος

  1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 29:45.651, 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) + 19.951, 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) + 21.441, 4. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) +57.587

 

ΜΧ1 – 2ο Σκέλος

  1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 28:47.514, 2. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) +22.223 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) +26.852

ΜΧ2 – Τελικά

  1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 47 βαθμοί; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 47; 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 40

ΜΧ2 – 1ο Σκέλος

  1. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 30:10.400, 2. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) +7.786 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) +44.664

ΜΧ2 – 2ο Σκέλος

1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 29:27.439; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) +19.677 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) +01:13.915

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events