Δυναμική παρουσία της Honda στον 1ο αγώνα του ΠΠΤ στα Μέγαρα

Τη 2η και 3η θέση της κατηγορίας Supersport του  1ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 κατέκτησαν ο Μιχάλης Κουτσουμπός (no1) και Δημήτρης Καρακώστας (no7) που συμμετείχαν Honda CBR600RR. Στη μεγάλη κατηγορία Superbike ο Φώτης Τσαλίκης με Honda CBR1000RR τερμάτισε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο πρωταθλητής 2016 Μιχάλης Κουτσουμπός πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο με το Δημήτρη Καρακώστα να κάνει το δεύτερο καλύτερο χρόνο. Στον αγώνα της Κυριακής χρειάστηκε να δοθεί και δεύτερη εκκίνηση εξαιτίας ατυχήματος στον 3ο γύρο στο οποίο ενεπλάκησαν τρεις αναβάτες και απαιτήθηκε η είσοδος ασθενοφόρου. Στην επανεκκίνηση δόθηκαν σκληρές μάχες ανάμεσα στους τρεις πρώτους αναβάτες, Μιχάλη Κουτσουμπό (Honda CBR600RR) , Δημήτρη Καρακώστα (Honda CBR600RR) και Αλέξη Παπαγεωργίου (Yamaha R6)  με νικητή τον Αλέξη Παπαγεωργίου και το Δημήτρη Καρακώστα να πραγματοποιεί τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα στον προτελευταίο γύρο.

Ο πρωταθλητής 2016 Μιχάλης Κουτσουμπός (no1) μετά την πτώση της καρό σημαίας δήλωσε: «ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολύ έντονο συναγωνισμό και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και με πολλούς θεατές.»

Ο Δημήτρης Καρακώστας (no7) δήλωσε: «είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετέχω φέτος και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 9 Απριλίου με 1ο αγώνα στην πίστα των Σερρών».

Στην κατηγορία Superbike ο Φώτης Τσαλίκης ξεκινώντας από την έβδομη θέση της γραμμής εκκίνησης πραγματοποίησε ένα καλό αγώνα και τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 29-30 Απριλίου 2017.

Φωτογραφίες: IGF Productions

Related Posts