1 March 2024
MotoGP 2023

Enea Bastianini: “Χωρίς τον τραυματισμό θα μπορούσα να παλέψω για τον τίτλο:

Ο Enea Bastianini πιστεύει ότι θα μπορούσε να ήταν στη μάχη του πρωταθλήματος, αν η σεζόν του δεν είχε καταστραφεί από τον τραυματισμό του στον πρώτο γύρο.

Ο Enea Bastianini ανταμείφθηκε για τη πορεία του το 2022 μεταπηδώντας από την Gresini στην εργοστασιακή Ducati τη σεζόν του 2023 και αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει με τον νέο ομόστυαλό του Pecco Bagnaia για τον τίτλο.

Αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο στο Portimao, όταν ο Luca Marini τον έριξε, διέλυσε τις ελπίδες του.

«Υπήρξαν δύο κρίσιμες στιγμές», είπε ο Ιταλός στο Sky. «Η αποκατάσταση από τον τραυματισμό στον ώμο με ανησύχησε πολύ.»

«Δεν μπόρεσα να ανακτήσω δυνάμεις, το χέρι μου μερικές φορές “κοιμόταν” στην μοτοσυκλέτα κάτι που δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Από τη Μπαρτσελόνα τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά υποτροπίασα.»

«Κάθισα στο αναπηρικό καροτσάκι για 20 μέρες, ήμουν πολύ θυμωμένος, δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν, δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Έφτασα πάτο, αλλά από εκεί όλα ήταν πιο εύκολα και ήταν ωραίο να είμαι ξανά ο εαυτός μου.»

Κατά τη διάρκεια των αγώνων του Bastianini φημολογήθηκε ότι θα μπορούσε να χάσει την εργοστασιακή του θέση από τον Jorge Martin, ο οποίος πάλευε με τον Bagnaia για τον τίτλο.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι από όλα τα πράγματα είναι αυτό που με έχει κάνει να υποφέρω λιγότερο», αντέδρασε ο Μπαστιανίνι. Ποτέ δεν αμφισβήτησα τις ικανότητές μου, αν είμαι σε καλή κατάσταση και απολαμβάνω τον εαυτό μου.»

«Ο Jorge [είχε] ένα υπέροχο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι χωρίς τον τραυματισμό μου και εγώ θα μπορούσα να παλέψω για τον τίτλο. Θα προσπαθήσω ξανά του χρόνου».

Το εφιαλτικό ντεμπούτο της σεζόν στην εργοστασιακή ομάδα σταμάτησε στο Sepang, όπου ο Bastianini κέρδισε τον μοναδικό του αγώνα της χρονιάς και έδωσε μια τόσο αναγκαία υπενθύμιση των ικανοτήτων του.

«Έντονο και απροσδόκητο. Ήξερα ότι επέστρεψα γρήγορα, ίσως για να παλέψω για το βάθρο, και αντ’ αυτού… έφτασε η νίκη. Ναι, το βράδυ γιορτάσαμε, ήμασταν όλοι μαζί με την ομάδα, κάναμε λίγο καραόκε. .. Περάσαμε καλά!»

Παραδόξως ο Bastianini κέρδισε στη Μαλαισία μια εβδομάδα αφότου ξεκίνησε το MotoGP της Ταϊλάνδης από την τελευταία θέση στο grid.

«Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά σχεδόν δεν θυμάμαι να ξεκίνησα τελευταίος. Επειδή δεν είχα κανένα πρόβλημα και ειλικρινά ήταν κρίμα. Συνειδητοποίησα ότι είχα λάθος προσέγγιση, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και με εμένα. Έτσι πήγα στη Μαλαισία με διαφορετική νοοτροπία, πιο αποφασιστική. Γνωρίζοντας ότι μπορούσα να τα πάω καλά, επίσης επειδή ο αγώνας στην Ταϊλάνδη δεν πήγε άσχημα».

Ο Bastianini άλλαξε επίσης αρχηγό πληρώματος φέτος, και τώρα έχει συμπληρώσει ένα χρόνο δίπλα στον Μάρκο Ριγκαμόντι.

«Ακόμη και στις δυσκολίες, πάντα τις ξεπερνούσαμε. Δεν μαλώσαμε ποτέ, πάμε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Μερικές φορές είχαμε νευρικότητα, αλλά είμαστε εντάξει όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τώρα που έφτασε η νίκη το κλίμα είναι πολύ πιο χαλαρό».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events