15 June 2024
MotoGP 2022

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Andrea Dovizioso θα αποσυρθεί από το MotoGP μετα τον αγώνα του Misano 2022

Η Yamaha Motor Co., Ltd. Ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του αστέρα του MotoGP Andrea Dovizioso να αποσυρθεί από την 20χρονη αγωνιστική του καριέρα στο Grand Prix στο Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini 2022, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα MotoGP της Yamaha .

Ο Dovizioso και η Yamaha διατηρούν μια ζεστή σχέση από τότε που ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν με τη δορυφορική ομάδα Tech3 Yamaha το 2012, με αποτέλεσμα να κατακτήσει έξι τρίτες θέσεις και την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη. Εντάχθηκε ξανά στη σειρά δορυφορικών αναβατών της Yamaha στο GP του Σαν Μαρίνο το 2021, όταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι ανέβηκε στην Factory Team.

Ο Dovizioso σχεδίαζε αρχικά να παραμείνει στην WithU Yamaha RNF MotoGP Racing Team για ολόκληρη τη σεζόν MotoGP 2022, οδηγώντας ένα YZR-M1 εργοστασιακών προδιαγραφών και λαμβάνοντας πλήρη υποστήριξη από την Yamaha Motor Co., Ltd., αλλά πρόσφατα αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του στον εντός έδρας αγώνα του Misano.

Ο επίσημος αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Cal Crutchlow, θα είναι ο αναπληρωτής αναβάτης της ομάδας WithU Yamaha RNF MotoGP για τους υπόλοιπους έξι αγώνες της σεζόν του 2022.

ANDREA DOVIZIOSO: «Ευχαριστώ τον Lin για τα καλά του λόγια, συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Το 2012, η ​​εμπειρία με την Yamaha στο MotoGP ήταν πολύ θετική για μένα και από τότε πάντα πίστευα ότι, αργά ή γρήγορα, θα ήθελα να έχω ένα επίσημο συμβόλαιο με τη Yamaha. Αυτή η δυνατότητα παρουσιάστηκε, στην πραγματικότητα με κάπως τολμηρό τρόπο, το 2021. Αποφάσισα να το δοκιμάσω γιατί πίστευα πολύ σε αυτό το έργο και στην πιθανότητα να τα πάω καλά.»

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το MotoGP έχει αλλάξει βαθιά. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από τότε: δεν ένιωσα ποτέ άνετα με τη μοτοσυκλέτα και δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητές της παρά την πολύτιμη και συνεχή βοήθεια από την ομάδα και ολόκληρη τη Yamaha.»

«Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, αλλά πέρα ​​από αυτό, εξακολουθώ να το θεωρώ μια πολύ σημαντική εμπειρία ζωής. Όταν υπάρχουν τόσες πολλές δυσκολίες, πρέπει να έχεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι καλά την κατάσταση και τα συναισθήματά σου. Δεν πετύχαμε τους επιθυμητούς στόχους. αλλά οι διαβουλεύσεις με τους τεχνικούς της Yamaha και με αυτούς της ομάδας μου ήταν πάντα θετικές και εποικοδομητικές, τόσο για αυτούς όσο και για μένα. Η σχέση παρέμεινε πιστή και επαγγελματικά ενδιαφέρουσα ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές: δεν ήταν τόσο προφανές ότι θα συνέβαινε αυτό .»

«Για όλα αυτά και για την υποστήριξή τους, ευχαριστώ τη Yamaha, την RNF Racing Team, την WithU και τους άλλους χορηγούς που συμμετείχαν στο έργο. Δεν πήγε όπως ελπίζαμε, αλλά ήταν σωστό να προσπαθήσω. Η περιπέτειά μου θα τελειώσει στο Misano, αλλά η σχέση με όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτήν την πρόκληση θα παραμείνει άθικτη για πάντα. Σας ευχαριστώ όλους.»

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος Yamaha Motor Racing:«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι, φυσικά, είμαστε όλοι λυπημένοι που ο Andrea θα φύγει από το άθλημα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Είναι μεγάλο όνομα στο MotoGP και θα λείψει στα paddock.»

«Θεωρήσαμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς πέρυσι που ήταν διαθέσιμος και πρόθυμος να συμμετάσχει στο πρόγραμμά μας MotoGP όταν ο Franky μεταπήδησε στην Yamaha Factory Team, δημιουργώντας έτσι την ανάγκη για αντικαταστάτη αναβάτη για το υπόλοιπο της σεζόν 2021. Η μεγάλη τεχνογνωσία, εμπειρία του Andrea , και η μεθοδικότητα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Yamaha και την ομάδα RNF και το έργο καθορίστηκε ώστε να συμπεριλάβει ολόκληρη τη σεζόν του 2022.»

«Δυστυχώς, ο Andrea δυσκολεύτηκε να αποσπάσει το μέγιστο δυναμικό από την M1 και έτσι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, γεγονός που δημιούργησε κατανοητή απογοήτευση στον Andrea. Τελικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μας επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αποσυρθεί πριν από το τέλος τηε σεζόν.»

«Μετά από αμοιβαίες συζητήσεις, κρίθηκε σκόπιμο για τον Andrea να οδηγήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Misano στο GP του σπιτιού του. Φυσικά, η Yamaha θα συνεχίσει να παρέχει στο “Dovi” την πλήρη υποστήριξή τους στους επόμενους τρεις αγώνες. Στο μεταξύ, ας απολαύσουμε τελευταίοι τρεις GP και γιορτάζουν στο Misano το τέλος μιας θεαματικής καριέρας.»

Razlan Razali, Ιδρυτής και Διευθυντής Ομάδας WithU Yamaha RNF MotoGP Team: «Καθώς επιστρέφουμε στα paddock μετά από διάλειμμα πέντε εβδομάδων, ανυπομονούσαμε να εργαστούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα για τον Andrea, ειδικά μετά από κάποια θετικά ευρήματα στους δύο τελευταίους αγώνες. Παρόλα αυτά, έχει πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί και το σεβόμαστε. Πράγματι, είμαστε λυπημένοι που βλέπουμε έναν σπουδαίο και έμπειρο αναβάτη σαν τον Andrea να φεύγει από το πρωτάθλημα και να μην τελειώνει τη σεζόν μαζί μας.»

«Αλλά καταλαβαίνουμε, ήταν ξεκάθαρος για τον αγώνα του να είναι άνετος με τη μοτοσυκλέτα και να ταιριάζει στο στυλ οδήγησης του με τον τρόπο που χρειάζεται να οδηγεί την μοτοσυκλέτα. Παρόλο που δεν καταφέραμε να φτάσουμε μαζί στα επιθυμητά αποτελέσματα, έχουμε ακόμα την τιμή και την χαρά να έχουμε ένα μεγάλο όνομα σαν τον Andrea στην ομάδα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Andrea για την υποστήριξη, την τεχνογνωσία και τη συνεισφορά του και θα συνεχίσουμε να του παρέχουμε την πλήρη υποστήριξη για τους υπόλοιπους τρεις αγώνες.»

Wilco Zeelenberg, Team Manager WithU Yamaha RNF MotoGP Team: «Φυσικά, αυτή η ανακοίνωση και η πρόωρη αποχώρηση του Andrea δεν είναι πραγματικά αυτό που θέλαμε ως ομάδα, αλλά είναι και κατανοητό από την πλευρά του Andrea, καθώς περίμενε σαφώς πολύ περισσότερα από την επιστροφή του από αυτό που ήταν ικανός να κάνει. Προσπαθήσαμε να μείνουμε μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλους τους τομείς σε όλη τη διαδρομή, αλλά τελικά αποφάσισε να σταματήσει μετά το Misano GP και φυσικά να θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του.»

«Τέλος πάντων, πρέπει να αποδεχτούμε την απόφασή του γιατί αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που πρέπει να κάνει ένας αναβάτης. Μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά μπορούμε μόνο να εκτιμήσουμε την ειλικρίνειά του αλλά και την απόφασή του. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να παίρνουμε αποτελέσματα για την ομάδα».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner