ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Fabio Quartararo συνεχίζει με την Yamaha μέχρι το 2024 στο MotoGP

Η πολυαναμενόμενη υπογραφή της ανανέωσης του Quartararo με την Yamaha ήρθε πλέον και επισημά.

Η Yamaha Motor Co., Ltd. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Fabio Quartararo θα παραμείνει στην ομάδα Yamaha Factory Racing MotoGP για άλλα δύο χρόνια.

Είναι με μεγάλη χαρά που η Yamaha Motor Co., Ltd. επιβεβαιώνει τον Fabio Quartararo ως αναβάτη της Factory Yamaha για τη σεζόν 2023 και 2024 MotoGP.

Ο Quartararo έχει δείξει μεγάλες ικανότητες, συντροφικότητα και συνέπεια μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια του με την Yamaha Factory Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα Factory. Προηγείται επίσης στη βαθμολογία του 2022 με 8 βαθμούς. Περαιτέρω κορυφαία σημεία της Yamaha στο βιογραφικό του Γάλλου είναι οι 6 νίκες σε αγώνες και τα 14 βάθρα με την Factory Team τη σεζόν 2021 και 2022 μέχρι στιγμής, καθώς και 3 νίκες σε αγώνες και 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του ήταν οι 16 θέσεις του στην pole position και οι 38 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά από ένα σύνολο 59 Σαββατοκύριακων Grand Prix με το YZR-M1.

Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα ​​από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, τα απαράμιλλα κίνητρα και τη χαρούμενη προσωπικότητά του, έχουν κάνει τη Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 23χρονο.

FABIO QUARTARARO:  “Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω σε όλους σας ότι θα μείνω στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια. Στο παρελθόν, η άνοδος στο MotoGP με τη Yamaha και αργότερα στην ομάδα Factory δεν ήταν καθόλου σίγουρη. Η Yamaha πίστεψε σε μένα από την αρχή και αυτό είναι κάτι σπουδαίο αλλα δεν το καταλάβαινα εύκολα. Τώρα όμως, αυτή η νέα συμφωνία ήταν μια μεγάλη απόφαση. Είμαι σε ένα σπουδαίο σημείο της καριέρας μου, οπότε πήρα λίγο περισσότερο χρόνο για να πάρω αυτή την απόφαση για να είμαι σίγουρος. Πιστεύω στο έργο της Yamaha MotoGP και νιώθω ότι η Yamaha έχει πραγματικά κίνητρα. Και τώρα που επιβεβαιώσαμε επίσημα την απόφασή μας να συνεχίσουμε μαζί σε αυτόν τον δρόμο, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στην τρέχουσα σεζόν. Θέλω να πω «Ευχαριστώ!» στους ανθρώπους γύρω μου, που πάντα με βοηθούν και με υποστηρίζουν, καθώς και στους οπαδούς που με επευφημούν. Εκτιμώ πραγματικά όλη την υποστήριξη.”

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος Yamaha Motor Racing: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Fabio για να συνεχίσουμε με την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP για το 2023 και μετά. Φέραμε τον Fabio στην ομάδα Factory πέρυσι γνωρίζοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο , αλλά ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες μας. Δεν συναντά κανείς συχνά έναν αναβάτη του διαμετρήματος του. Έδειχνε ήδη το ταλέντο και την ταχύτητά του στα δύο χρόνια του με τη δορυφορική ομάδα SRT το 2019 και το 2020, αλλά όταν έκανε το βήμα στην ομάδα Factory, μπορούσαμε πραγματικά να τον δούμε να δυναμώνει και να ωριμάζει ως αναβάτης.”

“Στην πρώτη ενάμιση σεζόν του Fabio έχουμε πολλές επιτυχίες: 6 νίκες σε αγώνες, 14 βάθρα, 6 pole positions και τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP 2021. Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από μια ισχυρή ομαδική προσπάθεια από τον αναβάτη, το πλήρωμά του, μηχανικοί και όλο το προσωπικό της ομάδας που εργάζονται μαζί με ένα θετικό πνεύμα «μπορεί να κάνει». Με τον Fabio γνωρίζουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100% της καλύτερής του προσπάθειας και τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι η Yamaha θα κάνει το ίδιο και θα επενδύσουμε σε μελλοντικές εξελίξεις, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τους τίτλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP για τα επόμενα χρόνια.”