29 May 2024
MotoGP 2023

Το Granx Prix της Jerez θα έχει ένα πακέτο ελαστικών που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι μοτοσυκλέτες – Michelin Preview

The Gran Premio MotoGPGuru by Gryfyn de España: Ένα πακέτο ελαστικών που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι μοτοσυκλέτες

Μετά τους αγώνες στην Αμερική, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και τη χαμηλή πρόσφυση, από βροχή και κρύα πίστα στην Αργεντινή (20°C) έως έντονη ζέστη στο Τέξας (45°C),  οι ομάδες του MotoGP™ επιστρέφουν στην Ευρώπη για τον αγώνα Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España. Ο 4ος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP™ 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Απριλίου στην πίστα Circuito de Jerez-Ángel Nieto.

Η συγκεκριμένη πίστα βρίσκεται στα νότια της Ισπανίας, χτίστηκε το 1986 και φιλοξένησε το πρώτο της grand prix την επόμενη χρονιά. Έκτοτε καθιερώθηκε ως βασική πίστα στο ημερολόγιο αγώνων του πρωταθλήματος, προσελκύοντας πάντα ένα μεγάλο και ενθουσιώδες πλήθος θεατών, που συρρέουν στην πίστα για να απολαύσουν τον αγώνα των δύο τροχών, κάτω από τον ήλιο της Ανδαλουσίας.

Η πίστα έχει μήκους 4.423 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει πέντε αριστερές στροφές και οκτώ δεξιές, καθώς και δύο μικρές ευθείες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι μόλις 607 μέτρα. Η τεχνική της διάταξη – σε συνδυασμό με τον καλό καιρό – σημαίνει ότι η πίστα χρησιμοποιείται όλο το χρόνο από διαφορετικούς τύπους μοτοσυκλετών. Η σκληρή, στριφτή φύση της πίστας, η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία στροφών και οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές βάρους, θέτουν τα ελαστικά σε μια ατελείωτη πρόσκληση.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τρία μείγματα γόμας (μαλακό, μεσαίο και σκληρό) για το μπροστινό τροχό των ελαστικών MICHELIN Power Slicks και δύο για τον πίσω (μαλακό και μεσαίο). Τα μπροστινά θα είναι όλα συμμετρικά και γενικά λίγο πιο άκαμπτα από το 2022, ενώ τα πίσω ελαστικά είναι όλα ασύμμετρης σχεδίασης, με πιο σκληρό μείγμα γόμας δεξιά, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις οχτώ δεξιές και πιο απαιτητικές στροφές της πίστας.

Αν και αναμένεται ο καιρός να είναι καλός και ζεστός αυτή την εποχή του χρόνου στη Jerez, ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας με τα εμπρός ελαστικά να είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω ελαστικά ασύμμετρης σχεδίασης με το πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Απριλίου με την πρώτη ελεύθερη δοκιμή (45 λεπτά) στις 10:45 π.μ. τοπική ώρα και τη δεύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια πρακτική δοκιμή διάρκειας 60 λεπτών στις 3:00 μ.μ. Μετά την Ελεύθερες δοκιμές το Σάββατο 29 Απριλίου, οι Προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν από τις 10:50 π.μ. έως τις 11:30 π.μ., με το Sprint των 12 γύρων να ξεκινά στις 3:00 μ.μ. Στη συνέχεια, τα φώτα θα σβήσουν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του αγώνα των 25 γύρων, Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España,  την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 14:00.

« Η περιστροφική φύση της Jerez έχει ως αποτέλεσμα συνεχείς αλλαγές στην κατανομή βάρους, γεγονός που δυσκολεύει τα μπροστινά ελαστικά », δηλώνει ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two Wheel Motorsport. « Φέτος, έχουμε αναθεωρήσει την κατανομή των ελαστικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι μοτοσυκλέτες. Για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις των ελαστικών και να τονώσουμε την εμπιστοσύνη των αναβατών, τα μπροστινά ελαστικά θα έχουν πιο σκληρό μείγμα γόμας σε σύγκριση με το 2022. Τα πίσω θα είναι πιο μαλακά γενικά, με ένα βασικό μαλακό μείγμα γόμας, συν ένα εναλλακτικό μεσαίο μείγμα γόμας που θα είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός ».

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events