26 February 2024
MotoGP 2023

Hervé Poncharal: “Ο Bagnaia είπε μια τεράστια βλακεία. Eίναι αντιαθλητικό και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους του”

Ο Bagnaia μετα το τέλος του Γαλλικού Γκραν Πρι, σε κάποιες δηλώσεις ζήτησε “Να επανέλθει η διαφορά 6 ή 7 δέκατων του δευτερολέπτου που υπήρχαν μεταξύ εργοστασιακών και δορυφορικών μοτοσυκλετών”(Δείτε αναλυτικά εδώ >>>)

Ο Hervé Poncharal ιδιόκτητης της ομάδας Tech3, διαφωνεί πλήρως με τον Pecco και απαντά με πολύ έντονα και επικριτικά λόγια σε συνέντευξή του στο Paddock-GP.com εκφράζοντας την απόλυτη διαφωνία του μαζί του.

Κύριε Poncharal, μετά το Γαλλικό Grand Prix όπου 4 δορυφορικές μοτοσυκλέτες τερμάτισαν στις 4 πρώτες θέσεις, ο Francesco Bagnaia δήλωσε να επανέλθει η διαφορά 6 ή 7 δέκατων του δευτερολέπτου που υπήρχαν μεταξύ εργοστασιακών και δορυφορικών μοτοσυκλετών. Τι πιστεύεται για αυτό εσείς που τότε θα επηρεαζόσασταν άμεσα και επιπλέον έχετε ήδη ζήσει μια περίοδο που συνέβαινε αυτό;

« Με εξέπληξε πολύ, γιατί τον σέβομαι, αλλά ήταν τελείως βλακεία. Όταν έφτασε στο MotoGP ήταν πολύ χαρούμενος που είχε μια μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων που του επέτρεψε να τον προσέξουν και μετά να μεταβεί στην εργοστασιακή ομάδα. Επωφελήθηκε επίσης από αυτό το σύστημα σε μια δορυφορική ομάδα, έτσι με έκπληξη διάβασα ότι θα ήθελε να έχουν οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες ένα κενό 6-7 δέκατα από τις δορυφορικές. Έτσι μόνο οι “πλούσιοι” και οι ισχυροί θα απολαμβάνουν τον εαυτό τους

Το αφεντικό της ομάδας Tech3 και πρόεδρος της IRTA έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και προχωρά πιο αναλυτικά: «Εμείς οι ανεξάρτητες ομάδες έχουμε δουλέψει πολύ με την Dorna, την FIM και την MSMA για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό grid, πείθοντας τους κατασκευαστές να μας δώσουν μοτοσυκλέτες με υψηλές επιδόσεις. Καταφέραμε να κάνουμε εργοστασιακές σχεδόν όλες τις μοτοσυκλέτες. Είναι υπέροχο για όλους, είναι υπέροχο για το άθλημα και επιτρέπει στις δορυφορικές ομάδες να πείσουν τους χορηγούς, γιατί τους λέμε ότι δεν είμαστε στο grid απλώς για να κάνουμε μια παρουσία. Μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες και να στοχεύσουμε επίσης στον τίτλο».

Ο Γάλλος μάνατζερ πιστεύει ότι ο αναβάτης της Ducati έκανε μια εντελώς λάθος δήλωση: « Όταν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, πρέπει να βουτάς την τη γλώσσα σου στο μυαλό σου επτά φορές πριν πεις κάτι ανόητο. Είπε μια τεράστια βλακεία. Με συγκλόνισε πολύ, γιατί είναι κάτι αντιαθλητικό και έλλειψη σεβασμού, ακόμα και απέναντι στους συναδέλφους του στην ομάδα VR46. Θα ήθελα να το συζητήσετε με τον Bezzecchi… Με απογοήτευσε, αλλά τον σέβομαι ακόμα.»

Τα λόγια του Bagnaia θα αλλάξουν κάτι στο MotoGP; Ο Poncharal είναι πεπεισμένος ότι όχι: « Όχι, απλώς απογοητεύτηκα από κάποιον που εξακολουθώ να σέβομαι πολύ. Αλλά όχι, δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα αντίκτυπο γιατί οι κατασκευαστές που είναι παρόντες στο MotoGP σήμερα γνωρίζουν την αξία και το ενδιαφέρον να έχουν μηχανές από την ίδια σεζόν με αναβάτες υψηλών επιδόσεων για να βελτιώσουν το επίπεδο».

«Υπάρχει ένας κατασκευαστής σήμερα που έχασε την δορυφορική του ομάδα και δεν είναι χαρούμενος που την έχασε και υποφέρει από την πραγματικότητα ότι έχει μόνο 2 μοτοσυκλέτες στο grid. Άρα, κατά τη γνώμη μου, δεν θα έχει καμία συνέπεια, αλλά νομίζω ότι είναι κρίμα κάποιος, που εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης πρώτος στην βαθμολογία και σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής, να κάνει τέτοια βλακώδες σχόλια».

«Νομίζω ότι η κατάσταση σήμερα είναι φανταστική: Είχαμε 279.000 άτομα που ήρθαν να δουν ένα μέγα σόου επειδή υπάρχει ένα σούπερ σόου, υπέροχες μάχες με πιθανούς νικητές που είναι σχεδόν τόσοι όσοι στο grid. Αυτό ειναι επιτυχία. Όχι, δεν είμαι ευγενικός, αλλά σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω».

Θα δούμε αν ο Pecco θα απαντήσει στον Γάλλο μάνατζερ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events