30 May 2024
DucatiMotoGP 2023

Η Ducati ξεκίνησε την παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για το πρωτάθλημα MotoE του 2023

Η Ducati ξεκίνησε την παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για το πρωτάθλημα MotoE του 2023

  • Ένα χρόνο μετά την πρώτη δοκιμή στην πίστα του Misano, ξεκίνησε η παραγωγή των μοτοσυκλετών που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023
  • Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μοτοσυκλέτες για το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ξεκίνησαν τα μαθήματα για τους τεχνικούς της ομάδας που θα πρέπει να τις υποστηρίξουν
  • Δύο δοκιμές πριν από τη σεζόν, στη Χερέθ και τη Βαρκελώνη, πριν από το ντεμπούτο του αγώνα στο γαλλικό GP στις 13 Μαΐου

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη δοκιμή με τον Michele Pirro στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τα πρωτότυπα “V21L” που θα είναι οι πρωταγωνιστές του 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enel MotoE™.

Η παραγωγή των μοτοσυκλετών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και οι 23 μονάδες θα είναι έτοιμες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκτός από τις 18 μοτοσικλέτες που θα αγωνιστούν, θα τεθούν στη διάθεση της οργάνωσης και πέντε εφεδρικές μονάδες.

Κάθε πρωτότυπο συναρμολογείται από έμπειρους τεχνικούς στο τμήμα αγώνων Ducati MotoE με την ίδια διαδικασία, ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει την υψηλή δεξιοτεχνία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας MotoGP.

Η έναρξη της παραγωγής των πρωτοτύπων «V21L» αντιπροσωπεύει την αρχή ενός νέου και σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Ducati. Για την εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια, αυτό το έργο γεννήθηκε με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων για το μέλλον της, διατηρώντας την προσέγγιση που τροφοδοτούσε πάντα το DNA της Ducati: πειραματισμός με τεχνολογικές λύσεις στον κόσμο των αγώνων και εργασία για να διασφαλίσει ότι όλα θα αναπτυχθούν σε αυτόν τον τομέα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσικλέτες που προορίζονται για λάτρεις σε όλο τον κόσμο.

Για να γίνει αυτό, η Ducati δημιούργησε την πιο τεχνολογική, εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο, το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς των μηχανικών R&D της Ducati και της ομάδας Ducati Corse.

Το “V21L” είναι το MotoGP των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, συνδυάζοντας τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και τις διαστάσεις του πλαισίου που αναπτύχθηκε από την Ducati Corse με τη διαδικασία σχεδιασμού και τη διαχείριση έργου που χαρακτηρίζουν ένα ποδήλατο δρόμου όπως το Panigale V4.

Είναι ο συνδυασμός των καλύτερων δεξιοτήτων των δύο κόσμων, των αγώνων και της παραγωγής, ένα πρωτότυπο με το οποίο η Ducati πειραματίζεται σε έναν κόσμο που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη, αυτόν των ηλεκτρικών σπορ μοτοσυκλετών.

Μετά από ένα χρόνο δοκιμών ανάπτυξης που είδαν τους Michele Pirro, Alex De Angelis και Chaz Davies να οδηγούν εναλλάξ το πρωτότυπο “V21L”, το έργο της Ducati MotoE πλησιάζει περισσότερο τη στιγμή που οι μοτοσυκλέτες θα βγουν στην πίστα. Η πρώτη δοκιμή με τους αναβάτες και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 έχει προγραμματιστεί για τις 6, 7 και 8 Μαρτίου στη Χερέθ, ακολουθούμενες από άλλες τρεις ημέρες δοκιμών στις 3, 4 και 5 Απριλίου στην πίστα Montmelò στη Βαρκελώνη.

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati: «Η έναρξη της παραγωγής του Ducati MotoE είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας, η οποία με αυτό το έργο μελετά διεξοδικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος για τον κόσμο της μοτοσικλέτας. Είναι ένας σημαντικός τομέας πειραματισμού, στον οποίο επενδύουμε για να δημιουργήσουμε τεχνογνωσία, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν η τεχνολογία μπαταριών θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας συναρπαστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας δρόμου με το βάρος, τις επιδόσεις και την αυτονομία που περιμένουν οι λάτρεις της Ducati. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε αυτή τη νέα περιπέτεια με στόχο να αναπτύξουμε τους ανθρώπους και τις δεξιότητες της εταιρείας για να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μιας μελλοντικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας δρόμου Ducati. Το έργο MotoE αντιπροσωπεύει ένα αποφασιστικό βήμα για να συμβάλει η Ducati στη μείωση των εκπομπών CO2 από την πλευρά του προϊόντος, παράλληλα με την έρευνα για συνθετικά καύσιμα (eFuel) που μπορούν να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές CO2 των κινητήρων εσωτερικής καύσης στο μηδέν. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι κάτι που όλα τα άτομα και όλες οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ως προτεραιότητα, εάν θέλουμε να διατηρηθεί η ευαίσθητη ισορροπία του πλανήτη. Η Ducati έχει δεσμευτεί σε αυτό και σε βιομηχανικό επίπεδο, και η κατασκευή της νέας περιοχής Finitura e Delibera Estetica που χαρακτηρίζεται ως κτήριο σχεδόν μηδενικής ενέργειας είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα».

Το ντεμπούτο του αγώνα θα γίνει στο Γαλλικό Grand Prix το Σάββατο 13 Μαΐου. Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoE 2023 θα έχει οκτώ Grand Prix με δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο. Μετά το γαλλικό ντεμπούτο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE θα είναι παρόν σε όλους τους επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι το Misano GP, έτσι θα συνεχιστεί στο Mugello το Σαββατοκύριακο της 11ης Ιουνίου, στο Sachsenring το επόμενο Σαββατοκύριακο και στο Assen στις 25 Ιουνίου. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι μοτοσυκλέτες Ducati MotoE θα επιστρέψουν στην πίστα στο Silverstone στις 5 Αυγούστου, πριν αντιμετωπίσουν τα τρία τελευταία Grand Prix στο Red Bull Ring (20 Αυγούστου), στην Catalunya (2 Σεπτεμβρίου) και στο Misano (10 Σεπτεμβρίου).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner