Η Harley Davidson παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Pan America 1250 -Φωτογραφίες – VIDEO

Το νέο Pan America έφτασε επιτέλους, παρουσιάζοντας το με μια ταινία μικρού μήκους με τον ηθοποιό Jason Momoa, γνωστό ότι είναι οπαδός της μάρκας.

Η Harley Davidson αποκάλυψε τη νέα Pan America 1250, την πρώτη μοτοσικλέτα «Adventure» και ένα ακόμη βήμα στην αλλαγή της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Η εταιρεία της Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε το 2018 την πρόθεσή της να αφήσει την αποκλειστική παραδοσιακή γραμμή της και να στοιχηματίσει σε νέα τμήματα. Το σχέδιο περιελάβανε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη νέων πλατφορμών με μικρότερα κυβικά από τα συνηθισμένα, με μακρές μοτοσυκλέτες (250 έως 500 cm3) και ενδιάμεσες μοτοσυκλέτες (500 έως 1.250 cm3), εκτός από την κυκλοφορία της νέας ηλεκτρικής LiveWire.

Όλος αυτός ο δρόμος, προέκυψε ως πρόκληση στο εργοστάσιο του Μιλγουόκι για να εισέλθει στην αγορά μοτοσικλετών Adventure. Το ντεμπούτο του σφυρηλατήθηκε σε μια διαδικτυακή παγκόσμια παρουσίαση σχεδόν μισής ώρας, η οποία άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό, μπορούμε να πούμε τότε ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε δείτε την εκπληκτική ταινία μικρού μήκους διάρκειας μισής ώρας!

Το Pan America 1250 προσφέρεται σε δύο μοντέλα το RA-1250 και το RA1250S. Νέος δικύλινδρος υδρόψυκτος κινητήρας διπλού  έκκεντρου 60 μοιρών,  μεταβλητής διανομής (VVT), 1252 cc.

Η Harley δηλώνει ότι η ισχύς του είναι 150 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και ροπή 127 Nm στις 6.750 στροφές και ότι έχει διπλή λειτουργία ως μέρος του σκελετού, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός πολύ περιορισμένου βάρους. Υπόσχεται επίσης απαράμιλλο ήχο χάρη στην εξάτμιση της Screaming Eagle. Η δευτερεύουσα μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Το «Special» Pan America 1250S έρχεται με περισσότερα αξεσουάρ και είναι έτοιμο για off road, με ακτινωτές ζάντες, καθώς και μια πλήρη προστατευτική σκάφη ολίσθησης αλουμινίου και προστατευτικά που προστατεύουν το ψυγείο, τον προβολέα και το τελικό της εξάτμισης. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τεράστιος αριθμός πρόσθετων αξεσουάρ που μπορούν να προστεθούν κατά την παραγγελία. Όλα αυτά είναι ήδη διαθέσιμα.

Αυτό το νέο μοντέλο έρχεται με μια οθόνη LCD ειδική στις αντανακλάσεις 6,8 ιντσών, η οποία παρουσιάζει το νέο οικοσύστημα Reflex Defensive Rider System (RDRS), το οποίο διαχειρίζεται ό, τι έχει να κάνει με τον έλεγχο σταθερότητας και πρόσφυσης της μοτοσικλέτας, με πέντε προγράμματα- τρόπους οδήγησης και το cruise control ως στάνταρ . Λειτουργεί επίσης στο ABS, και το Corner-ABS, όπου όλα αυτά είναι με δαγκάνες Brembo, και με τον διπλό μπροστινό δίσκο 320mm και τον πίσω δίσκο 280mm

Όπως και άλλα μοντέλα της μάρκας, περιλαμβάνει Vehicle Hold Control (VHC), το οποίο βοηθά στην εκκίνηση σε λόφους.

Έχει ένα “γενναιόδωρο” ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, υπογεγραμμένο από την Showa και πίσω ένα monoshock με ξεχωριστή μπουκάλα αερίου, και τα δύο με 190 mm διαδρομή. Τροχοί αλουμινίου ή με ακτίνες σε 19 και 17 ίντσες αντίστοιχα και ελαστικά Michelin Scorcher Adventure.

Όπως είπαμε ήδη, το νέο Harley Davidson Pan America 1250 διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, το βασικό, το οποίο στην Ευρώπη πιθανή τιμή του είναι από 16.990 ευρώ , ενώ η πιο εξοπλισμένη έκδοση, που ονομάζεται Special, πιθανή τιμή θα είναι στα 19.600 ευρώ.

Η πραγματική άφιξη στην αγορά θα είναι κλιμακωτή, επομένως τον Μάιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιούνιο για την Ευρώπη και την Ταϊλάνδη, περιμένοντας λίγο περισσότερο στην Ασία και τη Λατινική Αμερική θα είναι τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο για την Κίνα και την Ανατολή.

VIDEO

Φωτογραφίες του Harley-Davidson Pan America 1250:

Φωτογραφίες του Harley-Davidson Pan America 1250 Special:

Related Posts