Νέα Harley-Davidson X350: η μικρότερη μοτοσυκλέτα της μάρκας του Milwaukee – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Harley-Davidson θέλει να προσελκύσει νέους αναβάτες στην κοινότητα HOG και ως εκ τούτου έχει αναπτύξει δύο νέες μοτοσυκλέτες με μικρότερο κυβισμό και προσιτή τιμή.

Ένα από τα δυο μοντέλα παρουσιάστηκε πλέον  και είναι η X350, ένα βασικό μοντέλο με κινητήρα 350 cc και μια δόση σπορ χαρακτήρα.

Το X350 είναι ένα προσιτό βασικό μοντέλο της Harley-Davidson, που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την QJ Motor. Η μοτοσυκλέτα προσφέρει αρκετή ισχύ για αρχάριους αναβάτες και καλά χαρακτηριστικά σε λογική τιμή. Μένει να δούμε σε ποιες αγορές θα κυκλοφορήσει και πώς θα αντέξει απέναντι σε άλλες μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας. Το X350 είναι αναμφίβολα μια προσπάθεια του κατασκευαστή να προσελκύσει νέους αναβάτες στον κόσμο της Harley-Davidson.

VIDEO

Το X350 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την QJ Motor. Βασίζεται στο QJ Moto SRK350 και το Benelli 352S, αλλά με οπτικές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν μια αληθινή Harley-Davidson.

Ο υγρόψυκτος δικύλινδρος 353 κυβικών εκατοστών αποδίδει 36,7 ίππους και 31 Nm ροπής. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με κιβώτιο έξι σχέσεων και έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Μπροστά λειτουργεί ένα ρυθμιζόμενο τηλεσκοπικό πιρούνι με διάμετρο 41 χλστ., ενώ στο πίσω μέρος το σύστημα monoshock ρυθμίζεται τόσο σε συμπίεση ελατηρίου όσο και σε απόσβεση.

Το X350 είναι εξοπλισμένο με φωτισμό LED. Το ταχύμετρο έχει μια απλή αναλογική ένδειξη με μια μικρή ψηφιακή οθόνη που δείχνει πληροφορίες όπως τα χιλιόμετρα και την κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα φρεναρίσματος αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα δισκόφρενο πίσω. Δεν αναφέρεται η λειτουργία ABS, αλλά είναι υποχρεωτικό σε ορισμένες χώρες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει σε αγορές όπου το ABS είναι υποχρεωτικό.

Το X350 μοιάζει περισσότερο με την οικογένεια Sportster της Harley-Davidson και έχει στοιχεία flat track που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Η μοτοσυκλέτα διατίθεται σε τρία χρώματα: Dazzling Black, Joyful Orange και Bright Silver.

Το X350 προς το παρόν είναι διαθέσιμο στην Κίνα, οπού και παρουσιάστηκε,  για 33.388 Γιουάν (4.500 EUR ή 4.900 $). Όταν και αν έρθει στην Ευρώπη η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή, και φυσικά θα εξαρτάται επίσης από τους ισχύοντες φόρους και τέλη εισαγωγής, εάν υπάρχουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ