Η LCR-Honda επέκτεινε το συμβόλαιο με την HRC έως το τέλος του 2024

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας LCR Honda, Lucio Cecchinello, επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Honda Racing Corporation, το οποίο λήγει στο τέλος του 2022, κατά δύο χρόνια.

Η συνεργασία μεταξύ του ιδιοκτήτη της ομάδας LCR Honda, Lucio Cecchinello και της Honda Racing Corporation ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2006 – με τον πρωτάρη τότε Casey Stoner! Ο Cecchinello υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών για το 2021 και το 2022 για πρώτη φορά το 2020, αφού οι συμφωνίες του HRC είχαν χρονική  διάρκεια μόνο για ένα χρόνο μέχρι τότε.

Τώρα ο Lucio Cecchinello αποκάλυψε: «Έχω ήδη επεκτείνει το συμβόλαιο με τη Honda Racing Corporation για το 2023 και το 2024. Ποτέ όμως δεν έχουμε κοινοποιήσει αυτά τα νέα μέσω δελτίου τύπου στο παρελθόν».

Ο Cecchinello παραδέχτηκε επανειλημμένα το 2016 και το 2017 ότι είχαν  ενδιαφερθεί η Suzuki, η Aprilia και η ΚΤΜ και είχε σύντομες συζητήσεις με αυτά τα εργοστάσια. «Στο παρελθόν ο ίδιος δεν επιδίωξα συνομιλίες με άλλους κατασκευαστές. Αλλά την άνοιξη του 2016 επικοινώνησαν μαζί μου η Suzuki, η Aprilia και η KTM. Αυτές ήταν πολύ σύντομες και συνοπτικές συζητήσεις. Πάντα μας ενδιέφερε πολύ να λαμβάνουμε νέες πληροφορίες για μελλοντικά προγράμματα από άλλους κατασκευαστές. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, είμαι ευχαριστημένος με την κατάστασή μου στη Honda».

Η LCR-Honda έχει κερδίσει με τον Cal Crutchlow στο Brno και το Phillip Island το 2016, μετά ξανά στο Las Termas το 2018, αλλά από τότε τα βάθρα ήταν λιγοστά. Οι οδηγοί Taka Nakagami (29 χρονών) και Alex Márquez (26 χρονών), οι οποίοι προήχθησαν στην ομάδα LCR από το HRC, είναι μόλις 15οι και 17οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από έξι αγώνες το 2022.

Η LCR στη Χερέθ έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο MotoE με τον  Eric Granado που κέρδισε και τους δύο αγώνες, ο ομόστυαλό του Miquel Pons είναι τρίτος στον πίνακα πίσω από τον Domi Aegerter.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner