Η Suzuki θα αποχωρήσει από το MotoGP στο τέλος αυτής της σεζόν

Σύμφωνα με το Motorsport.com, η Suzuki θα αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο τέλος αυτής της σεζόν.

Οι πληροφορίες του Motorsport.com λένε ότι οι υπεύθυνοι του Ιάπωνα κατασκευαστή συναντήθηκαν αυτή τη Δευτέρα με όλα τα μέλη της ομάδας, που βρίσκονται στη Χερέθ, με αφορμή τη δοκιμή που γινόταν στην πίστα της Ανδαλουσίας, και ανακοίνωσαν την απόφαση να εγκαταλείψουν το MotoGP μόλις τελειώσει αυτή η σεζόν, είδηση ​​που συγκλόνισε τους περισσότερους παρευρισκόμενους.

Η Suzuki Motor Company στο Hamamatusu και ο διοργανωτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Dorna-Sports SL υπέγραψαν πέρυσι ένα πενταετές συμβόλαιο μεταξύ του που λήγει στο τέλος της σεζόν του 2026.

Οι λόγοι της απόσυρσης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Δεν είναι γνωστοί ούτε στη Dorna.

Η Suzuki , η οποία είχε ήδη εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012 για πρώτη φορά, επέστρεψε στη διοργάνωση τρία χρόνια αργότερα (2015), με τους Maverick Viñales και Aleix Espargaro ως οδηγούς. Μετά από ένα στάδιο ανάπτυξης, ο Joan Mir επέστρεψε τον τίτλο στον κατασκευαστή του Hamamatsu τη σεζόν 2020, δύο δεκαετίες μετά την τελευταία κατάκτηση, το 2000, στα χέρια του Kenny Roberts Junior.

Ο τίτλος συνέπεσε με τον αποχαιρετισμό του Νταβίντε Μπρίβιο, ο οποίος στο ρόλο του ως Team Manager ήταν βασικός σε όλο το έργο. Ενόψει αυτού του 2022, η ηγεσία του διοικητικού συμβουλίου, με τον Shinichi Sahara στο τιμόνι, αποφάσισε να προσλάβει τον Livio Suppo σε αυτόν τον ρόλο. Μία από τις πρώτες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει ο Ιταλός ήταν η διαμόρφωση της αρχικής ομάδας οδηγών ενόψει του 2023, δεδομένου ότι τα συμβόλαια των Mir και Alex Rins λήγουν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αυτή η εκπληκτική αλλαγή πορείας θα αλλάξει εντελώς το τοπίο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η είδηση θα είναι μια βόμβα για το άθλημα αφού το κενό θα είναι τεράστιο , αφού ο Ιάπωνας κατασκευαστής ήταν βασικό στήριγμα στο MotoGP στην εποχή των 500cc, κερδίζοντας παγκόσμιους τίτλους με τους Barry Sheene, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr.

Η Suzuki Ecstar είχε ένα από τα καλύτερα δίδυμα οδηγών τα τελευταία χρόνια. Ο Mir κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2020 με μια νίκη στο GP στη Βαλένθια, ο Rins έχει ήδη κερδίσει τρεις αγώνες με το Suzuki GSX-RR. Οι Rins και Mir βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 4η και 6η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών 2022.

Εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης, η οποία σίγουρα θα φτάσει τις επόμενες ώρες, όλα δείχνουν ότι ο επόμενος προορισμός του Joan Mir σύμφωνα με τις έως τώρα φήμες θα είναι η Honda, αντικαθιστώντας τον Pol Espargaro . Λιγότερο ξεκάθαρα είναι τα χρώματα που θα φορέσει ο Alex Rins.