Jack Miller: “Ειλικρινά, είμαι εξίσου έκπληκτος όσο εσείς – Δεν περίμενα τέτοιο χρόνο”

Ταχύτερος της πρώτης ημέρας συνολικά με 1:37.706, που είναι και το νέο απόλυτο ρεκόρ της πίστα που ξεπέρασε το ένα δευτερόλεπτο, ήταν ο Jack Miller, ο οδηγός της KTM που έκανε στο τέλος και εξέπληξε τους πάντες αφού κάνεις δεν τον “είδε να έρχεται” και δεν κατάλαβε από που ήρθε αυτός ο χρόνος!


Κανείς δεν θα είχε προβλέψει τον καλύτερο χρόνο από τη Red Bull-KTM, και σίγουρα όχι από τον νεοφερμένο Jack Miller.

«Ειλικρινά, είμαι εξίσου έκπληκτος όσο εσείς στα μέσα ενημέρωσης», χαμογέλασε ο Τζακ, «ειδικά για τον χρόνο του γύρου. Δεν περίμενα 1:37,7. Ο μοναδικός μας στόχος για σήμερα ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα και να φτάσουμε κατευθείαν στο Q2. Το καταφέραμε… Αλλά δουλέψαμε εξαιρετικά σκληρά, και όταν λέω «εμείς», εννοώ πρώτα και κύρια τους μηχανικούς. Εγώ δεν έκανα και πολλά, τριγύριζα στην Αυστραλία σχεδόν όλη την ώρα για τέσσερις μήνες. Οι τεχνικοί άκουσαν όλα όσα είπα. Έχουν λάβει υπόψη τα σχόλια, τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις μου. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τον νέο κινητήρα του Big Bang, αλλά και με το νέο πλαίσιο. Αλλάξαμε και τη φιλοσοφία για τα ηλεκτρονικά.»

«Από έξοδο σε έξοδο σήμερα, ένιωσα πιο ξεκάθαρα ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ανταποκρίνεται πλέον στις προσδοκίες μου. Έτσι μπόρεσα να εξερευνήσω περαιτέρω τα δυνατά σημεία του KTM, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης για το μπροστινό μέρος. Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλη ικανότητα μπροστά, μπορείς να ασκήσεις μεγάλη πίεση στον μπροστινό τροχό, μπορείς να το νιώσεις αυτό σε κάθε γύρο και σε κάθε στροφή. Μπορείς να διαβάσεις πολύ καλά τα λάστιχα μπροστά. Είχα μερικές στιγμές σοκ σήμερα, το βλέπεις στον αγκώνα και στην φόρμα μου.»

«Το KTM σου δίνει πραγματικά μια εκπληκτική αίσθηση. Μου επέτρεψε να αποφύγω αυτές τις πτώσεις και να κάνω αυτά τα σωσίματα. Πρέπει να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους μηχανικούς και σε όλους στην KTM. Είμαι ευγνώμων που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία και όχι μόνο. ​​Είμαι επίσης χαρούμενος που με άκουσαν τόσο καλά όταν είπα όλα αυτά τα χάλια, που έμαθα στη Ducati σε πέντε χρόνια. Δεν με προσέλαβαν απλώς επειδή είμαι τόσο ωραίος τύπος, αλλά και επειδή έφερα μαζί μου λίγη τεχνογνωσία της Ducati».

«Στην KTM, δούλευαν μέρα και νύχτα και ποτέ δεν προσβλήθηκαν όταν παραπονιόμουν συνέχεια για τα ίδια πράγματα», συνέχισε ο Μίλερ. «Έκαναν πραγματικά μια εξαιρετικά σκληρή προσπάθεια για να εκπληρώσουν όλες τις επιθυμίες μου πριν από την έναρξη της σεζόν. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι τόσο μακριά από την πρώτη μέρα των δοκιμών στη Βαλένθια τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα.»

«Η μοτοσυκλέτα έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο από τότε. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική. Γιατί έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι όταν πρέπει να αλλάξουμε τη διάταξη των ηλεκτρονικών και άλλες πτυχές στο Grand Prix. Αλλά τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν αυτό το έργο ακόμα πιο εξορθολογισμένο».

Ο Miller σχολίασε και για τους φωτογράφους που έμειναν έκπληκτοι από τα θεαματικά άλματα του «Jumping Jack» Miller στον λόφο άλματος. «Είδα τα βίντεο Superbike από τον Toprak και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ.» 

https://twitter.com/i/status/1639311185433759745

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner