Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ο οδηγός που χτύπησε τον Hayden

Καταδίκη ενός έτους επέβαλε το δικαστήριο στο Ρίμινι, στον αυτοκινητιστή ο οποίος στις 17η Μαΐου 2017 χτύπησε το Nicky Hayden, προκαλώντας το θάνατό του.

Ο εισαγγελέας ζήτησε καταδίκη ένα έτος και δύο μηνών , κάνοντας δεκτό ως ελαφρυντικό, το γεγονός ότι ο Αμερικάνος βγήκε σε διασταύρωση παραβιάζοντας το στοπ, όπως επίσης ότι άκουγε μουσική με ακουστικά.
Η ποινή του ενός έτους είναι με αναστολή, ενώ θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της διαδικασίας και θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αρκετοί ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Hayden είχε μια ταχύτητα περίπου 20 χλμ/ώρα όταν πέρασε τη διασταύρωση. Ως εκ τούτου δίνουν  στον Αμερικανό 30 τοις εκατό της ευθύνης. Παρ ‘όλα αυτά, καταδικάστηκε γιατί ο 31χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πήγαινε με περίπου 70 km / h σε μια περιοχή όπου η ταχύτητα περιορίζεται στα 50 .

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του εισαγγελέα, αν ο οδηγός δεν έτρεχε τόσο, με το φρενάρισμα που είχε κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης ο πρώην πρωταθλητής των MotoGP  2006, θα ήταν ακόμη ζωντανός .

Ο Hayden, πέθανε σε ηλικία 36 χρονών, 5 ημέρες μετά το περιστατικό, στο Νοσοκομείο Τσεζένα, αφού είχε χτυπηθεί από ένα Peugeot 206, ενώ έκανε ποδήλατο στην περιοχή Morciano στο Ρίμινι. >>>

Όσον αφορά την αποζημίωση που επιδιώκει η οικογένεια Hayden, από την ασφάλεια θα εκδικαστούν σε αστική αγωγή.