Marc Márquez: “Αν θα πάω στην Ducati; Θα δούμε αν ο Lorenzo είναι εξαιρετικός μάντης”

Ο Marc Márquez φτάνει στο Mugello, σε μια πίστα που δεν του πηγαίνει καλά και το ξέρει. Επομένως, οι προσδοκίες δεν είναι πολύ υψηλές. Επιπλέον, αστειεύεται με την πρόβλεψη τοy Jorge Lorenzo, που τον βλέπει στη Ducati το 2025.

Σε ηλικία 30 ετών και μετά από τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις στο δεξί του χέρι, ο Marc Márquez θα εμφανιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mugello με σκοπό να ακολουθήσει το μονοπάτι που άφησε πίσω του στο Le Mans, όπου παρόλο που συνετρίβη, αγωνιζόταν για το βάθρο.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, σχεδόν κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ο Márquez θα μπορούσε να αποδώσει σε αυτό το επίπεδο, αφού έχασε τα τρία προηγούμενα Grand Prix (Αργεντινή, Austin και Jerez), ως αποτέλεσμα της πτώσης που υπέστη την Κυριακή στο πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία, όπου η βάση του αντίχειρα του δεξιού χεριού του είχε σπάσει.

Λίγες στιγμές μετά την πτώση στη Γαλλία, αναγνώρισε ότι ήταν περισσότερο από ικανοποιημένος με το επίπεδο, ειδικά όταν επαλήθευσε ότι συνέχισε να διατηρεί την ίδια ταχύτητα όπως πάντα. Με σχεδόν ένα μήνα για να προετοιμαστεί σωματικά, ο #93 ελπίζει να είναι σε θέση να προσφέρει την καλύτερη εκδοχή του σε μια πίστα που τονίζει τις αδυναμίες του RC213V του.

Οι δηλώσεις του και πάλι είναι τέτοιες όπου παίρνει ο ίδιος την ευθύνη και δεν «κατηγορεί» την μοτοσυκλέτα ενώ βλέπουμε όλους τους αναβάτες της Honda να υποφέρουν με πολλές πτώσεις.

«Στο Le Mans πέρασα υπέροχα. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος από ό,τι περίμενα. Στο τέλος του αγώνα, το όριο ήταν περισσότερο η σωματική μου κατάσταση παρά η μοτοσυκλέτα. Εδώ θα περάσουμε λίγο χειρότερα», παραδέχτηκε ο Márquez, αυτή την Πέμπτη στην συνέντευξη στο Mugello.

«Προφανώς, πηγαίνω πάντα για τον βαθμό και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να αποκομίσω το μέγιστο από αυτό. Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε στο καλύτερο σενάριο για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Τα πράγματα είναι όπως είναι. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα δούμε. Δεν ξέρω, τίποτα δεν αποκλείεται από την αρχή. Αυτό θα ήταν λάθος. Ξέρουμε σε αυτό το σιρκουί τα αδύνατα σημεία της μοτοσυκλέτας και τις δικές μου αδυναμίες και πως θα επηρεάσουν εδώ. θα δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό και να πάμε καλά».  

«Από την βροχή δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Όταν βρέχει, αυξάνεται η πιθανότητα για όλα.»

Οι δυσκολίες του  RC213V που προκαλούν τόσους πονοκεφάλους σε αυτόν και στους άλλους πιλότους της ιαπωνικής φίρμας, πυροδοτούν κυκλικά τις φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση από την εταιρεία. Μέχρι στιγμής, περιορίστηκε να τονίσει την πιστότητά του στη Honda, παρόλο που επιμένει ότι η ηλικία του αρχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο όταν εξετάζει το μέλλον του μεσοπρόθεσμα.

Για τις δηλώσεις του Jorge Lorenzo, που τον βλέπει στη Ducati το 2025 είπε: «Αν θα πάω στην Ducati; Ο Jorge ήταν εξαιρετικός οδηγός, θα δούμε αν είναι εξαιρετικός μάντης. Πέρα από τα αστεία, εχω συμβόλαιο με τη Honda τον επόμενο χρόνο, η δέσμευσή μου είναι πλήρης και θα είναι πάντα η επιλογή μου. Αλλά, ταυτόχρονα, θα αναζητώ πάντα ένα νικητήριο έργο, ανεξάρτητα από τα χρώματα. Τα χρόνια περνούν για όλους τους αναβάτες Έκανα επέμβαση στο χέρι για τέταρτη φορά για να φτάσω στο μέγιστο σωματικό μου επίπεδο και τώρα είμαι έτοιμος να παλέψω ξανά για τον τίτλο», πρόσθεσε ο Ισπανός οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

«Όταν έρθει η ώρα, η προτεραιότητά μου θα είναι η μοτοσυκλέτα, ήταν πάντα. Εξακολουθώ να πιστεύω στη Honda, αν και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Márquez, ο οποίος φέτος δεν έχει καταφέρει να τερματίσει έναν αγώνα Κυριακής, και ο οποίος είναι 19ος στην βαθμολογία , 82 βαθμούς πίσω από τον κορυφαίο Pecco Bagnaia.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner