Marc Márquez: “Έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορώ να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος”

Ο Marc Márquez παραδέχτηκε αυτή την Παρασκευή στο Le Mans ότι, μετά τους αγώνες στο Austin, Portimao και Jerez συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορέσει να παλέψει για τον τίτλο του MotoGP.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τελείωσε την πρώτη ημέρα δοκιμών μόλις στην 15η θέση για το Γαλλικό Grand Prix και θα πρέπει προσπαθήσει πολύ αύριο στο FP3 να κάνει έναν καλό χρόνο αν θέλει να μπει στο Q2.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Marc Márquez έκανε δυο θεαματικά σωσίματα, όπως αυτό της Κυριακής στη Jerez στη μέση του αγώνα και η οποία στη συνέχεια έγινε αντιληπτή ως ένδειξη ανάκαμψης του αναβάτη, αν και ο αναβάτης της Honda δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη.

«Το σημερινό σώσιμο το πρωί ήταν ένα τυχερό σώσιμο, όλα βοήθησαν, αλλά το έκανα με το γόνατο, ο αγκώνας δεν έχει ακουμπήσει στο έδαφος, το έχω κάνει με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει πρακτικά η ίδια δράση όπως το 2019, στο ίδιο σημείο, λίγο διαφορετικό, αλλά το πραγματικό σώσιμο ήταν αυτό το απόγευμα, που το έκανα με το σώμα, όχι τόσο το πρωί που έμεινα πάνω στη μοτοσυκλέτα», εξήγησε.

«Σήμερα πίεσα πολύ, προσπάθησα να είμαι εκεί και σήμερα η θέση μας ήταν να είμαστε μεταξύ όγδοου και δέκατου, με μεταχειρισμένα ελαστικά ήμασταν εκεί, αλλά όταν τοποθετήσαμε τα νέα ελαστικά δεν βελτιώθηκε ο χρόνος, ενώ ήμουν πιο γρήγορος με μεσαίο λάστιχο 12 ή 13 γύρους, ας δούμε αν στο FP3 μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το νέο ελαστικό, δεν θα είμαστε στην πρώτη πεντάδα, το να είμαστε στο Top 10 θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».

Με την αγορά των αναβατών σε πλήρη εξέλιξη και τους κορυφαίους αναβάτες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μοτοσυκλέτα, παραδόξως ο πιο ήρεμος είναι ο Marc, ο οποίος πριν από τρία χρόνια υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερις σεζόν μέχρι το τέλος του 2024.

«Πάντα ένιωθα πολύ καλά στη Honda όταν κέρδιζα με έκαναν να νιώθω πολύ καλά και όταν τραυματίστηκα, με σεβάστηκαν. Αν ήμουν στην κατάσταση να ανανεώσω φέτος, οι πρώτοι θα μιλούσα θα ήταν η Honda. Αυτό που με σεβάστηκαν κατά τη διάρκεια του τραυματισμού είναι κάτι που κάνουν πολύ λίγα εργοστάσια και θα έδινα ξανά προτεραιότητα στη Honda.»

«Είμαι ήρεμος, νομίζω ότι είναι και αυτοί και δουλεύουμε μαζί για να πάρουμε αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το συμβόλαιο υπογράφηκε για τέσσερα χρόνια για να κερδίσω τα τέσσερα χρόνια, να μην τραυματιστώ και να αντιμετωπίσω δυσκολίες για τόσους πολλούς αγώνες. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει του χρόνου αφού φέτος, το βλέπω δύσκολο. Στην επιμονή δεν πρόκειται να μας κερδίσει κανείς».

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει, ο Marc εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και υποστηριζόμενους αναβάτες και εξακολουθεί να είναι φαβορί για έναν τίτλο που δεν φαίνεται να είναι μεταξύ των βραχυπρόθεσμων στόχων του.

«Πριν ξεκινήσει η σεζόν δουλεύεις για να κερδίσεις τον τίτλο, μετά όταν αρχίζουν οι αγώνες σιγά σιγά οι αντίπαλοι σε τοποθετούν εκεί που είσαι και βλέπεις τι μπορείς να επιλέξεις. Εκεί πρέπει να καταλάβεις τι μπορείς να φιλοδοξείς. Προσπάθησα, είχα το τραυματισμό στα μάτια (Ινδονησία) και σε αυτούς τους τρεις τελευταίους αγώνες στο Austin, στο Portimao και στη Jerez είδα ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος.»

«Πρέπει να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, δεν μπορείς να σκέφτεσαι να κερδίσεις έναν αγώνα όταν δυσκολεύεσαι να μπεις στο Top 10, θα ήταν απογοήτευση. Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους για να έχουμε μικρά κίνητρα, όπως η τέταρτη θέση στη Χερέθ. Γιορτάστηκε; Ναι, γιατί ήταν ένας πολύ καλός ρεαλιστικός στόχος που είχαμε θέσει και τον πετύχαμε. Πρέπει να πανηγυρίσουμε πράγματα για να συνεχίσουμε να πιέζουμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να πανηγυρίσουμε νίκες στο μέλλον, αλλά τώρα, σήμερα στο Le Mans, και το είπα ήδη στη Χερέθ, δεν μιλάμε καν για ανάκτηση βαθμών από τον ηγέτη, είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να δούμε αν μπορούμε να μιλήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα για νίκες, ρυθμό και να προσπαθήσουμε να πάμε λίγο παραπέρα. Ήταν καλύτερη η μοτοσυκλέτα πέρυσι; Πέρυσι οι αγώνες ήταν 15-20 δευτερόλεπτα πιο αργοί. Φέτος είναι πιο γρήγοροι. Η μοτοσυκλέτα τα πηγαίνει καλύτερα φέτος, αλλά οι άλλοι έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Εκεί πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Related Posts