16 June 2024
MotoGP 2023

Marc Marquez: “Η Honda μας έχει υποσχεθεί βελτίωση στο Portimao”

Ο Márquez δείχνει αισιόδοξος και μένει πιστός στην υπόσχεση της Honda για βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα στην δοκιμή του Portimao

Ο Márquez σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ Prime Video « Marc Márquez: All in » μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξήγησε ότι γνώριζε ήδη από πριν ότι οι δοκιμές Sepang δεν θα ήταν θετικές όσον αφορά τα αποτελέσματα και ότι χρειαζόταν χρόνος.

Όταν ρωτήθηκε αν η μοτοσυκλέτα που δοκίμασε στη Μαλαισία τον απογοήτευσε σε σύγκριση με αυτή που είχε οδηγήσει στις δοκιμές της Βαλένθια τον περασμένο Νοέμβριο, ο Marc Márquez απάντησε: «Όχι, δεν με απογοήτευσε γιατί ήταν ήδη αναμενόμενο. Κάναμε τη δοκιμή στο Sepang διαφορετικά από τους άλλους κατασκευαστές. Γιατί; Επειδή υπήρξαν δομικές αλλαγές και μεγάλες αλλαγές στη Honda, και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένας μεταβατικός χρόνος και είναι απολύτως κατανοητό.»

Εκτός της αναφοράς στις αλλαγές της ομάδας, ο Márquez παραδέχτηκε ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχασε το δρόμο του κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του: «Και πάνω απ’ όλα αυτό έγινε γιατί όταν έρχεσαι από δύο σεζόν όπως το 2021 και το 2022 όπου ο κορυφαίος οδηγός τους ουσιαστικά δεν βρίσκεται στην πίστα χάνουν λίγο το δρόμο τους, τώρα για να ξαναβρούν το δρόμο τους σημαίνει να κάνεις ένα τεστ διαφορετικό στο Sepang».

«Δεν ήταν σκοπός μας να ψάχνουμε για την τελειότητα, αλλά να ψάχνουμε για το concept, όπως για παράδειγμα δοκιμάσαμε μια μοτοσυκλέτα χωρίς φτερά. Και αυτό το είδαμε, αργότερα δοκιμάσαμε πολλά άλλα πράγματα, πράγματα που δεν έχουν νόημα σε επίπεδο οδήγησης, για να πάμε πιο γρήγορα, αλλά έχουν νόημα σε τεχνικό επίπεδο. Άρα πρέπει να θυσιάσεις από αυτή την άποψη, αλλά για μένα ήταν ένα θετικό επίπεδο, πάνω απ’ όλα σε οργανωτικό και επίσης σε προσωπικό επίπεδο, και σε φυσικό επίπεδο.»

Αν και είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στην έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την καλύτερη δυνατή επίδοση, ο Márquez πιστεύει ότι μέχρι να τελειώσουν οι πρώτοι αγώνες, δεν θα ήταν δίκαιο να κρίνουν συνολικά τη Honda: «Αυτή τη στιγμή, αν ο αγώνας ήταν στο Sepang, δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν θέλω να πω για την μοτοσικλέτα ή τον οδηγό, αλλά γενικά, δεν θα ήμασταν εκεί για να κερδίσουμε εκείνο το Σαββατοκύριακο».

«Μένει να δούμε πώς θα εξελιχτεί στο Portimao, πώς θα φτάσουμε σε αυτόν τον αγώνα και μετά πρέπει να δούμε το κλειδί: τι θα συμβεί όταν περάσουν πέντε αγώνες και έχουμε πάει σε πέντε διαφορετικές πίστες. Τότε είναι που θα μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση, γιατί ίσως σε κάποιους αγώνες υποφέρουμε, και σε άλλους τα πάμε καλά, θα δούμε».

Ο Márquez ρωτήθηκε τι τον κάνει να πιστεύει ότι αυτό που δεν έχει πετύχει η Honda σε τρεις μήνες, από την Βαλένθια θα μπορέσει να το κάνει στον ενάμιση μήνα που απέμεινε μέχρι τον πρώτο αγώνα.

«Επειδή έτσι μου είπαν», απάντησε δυναμικά ο Marquez. «Ο πρώτος σχεδιασμός ήταν κάπως έτσι, να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα στο Sepang. Έχουν… έχουμε καλές ιδέες και μιλάω στον πληθυντικό γιατί είμαστε μια ομάδα και είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε πολλές ιδέες, αλλά στη Μαλαισία ήταν καιρός να δοκιμάσουμε σε εννοιολογικό επίπεδο τα πράγματα προς το παρόν. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα έως ότου φτάσουν οι δοκιμές στο Portimao, θα δούμε την εξέλιξη και θα δοκιμαστεί εκεί».

Παρά το γεγονός ότι είναι θετικός, ο Márquez έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και παραδέχεται ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος η Honda μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσει να ψάχνει τον δρόμο της: «Είναι σαφές ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζεις εντελώς την κατάσταση. Δεν μπορώ να έχω μια μοτοσυκλέτα που υποφέρει πολύ και την επόμενη μέρα να είναι η μοτοσυκλέτα των ονείρων. Ας ελπίσουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

«Πρέπει να είσαι ρεαλιστής, για να μην έχεις αυτή την υπερβολική πίεση όταν δοκιμάζονται τα πράγματα, έτσι στη δοκιμή Portimao θα δούμε, και στον πρώτο αγώνα θα δούμε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν.», κατέληξε.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner