23 July 2024
MotoGP 2022

Marc Márquez: “Ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο της χρονιάς, μακράν”

Ο Marc Márquez δήλωσε ευχαριστημένος: “Ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο της χρονιάς, μακράν”

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team τερμάτισε στο Top 5 στο Buriram, σε έναν βρόχινο αγώνα στην Ταϊλάνδη!  Ο Marc Márquez τερμάτισε ικανοποιημένος με την πέμπτη θέση του στην Ταϊλάνδη. Με τη βροχή ξέρει ότι θα μπορούσε να είχε πιέσει παραπάνω, αλλά παραδέχτηκε ότι το σκέφτηκε πολύ με τον Bagnaia και ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον περάσει… δεν ήθελε να ρισκάρει μιας και αυτός παλεύει για τον τίτλο. Παρόλα αυτά, σημειώνει μεγάλη εξέλιξη για το 2023, όπως δήλωσε.

Ο αγώνας Grand Prix της Ταϊλάνδης ξεκίνησε αργά λόγω της έντονης βροχόπτωσης που άρχισε να πέφτει στην αρχή του αγώνα της Moto2 και δεν σταμάτησε μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας MotoGP. Ο Marc Márquez, ο οποίος ήταν όγδοος στο grid, έκανε καλή εκκίνηση και ανέβηκε τρεις θέσεις και λίγο αργότερα πέρασε και 4ος στα μισά του αγώνα, αγωνιζόμενος για την τρίτη θέση με τον Francesco Bagnaia. Τελικά, λόγω ενός μικρού λάθους που έκανε σε μια κίνηση προσπέρασης, δεν κατάφερε να προσπεράσει, ενώ έχασε έδαφος και έχασε μια θέση από τον Zarco, και τελικά τερμάτισε πέμπτος, κερδίζοντας 11 βαθμούς.

«Ήταν ένας καλός αγώνα, περίπου όπως στο Motegi. Ξεκίνησα ήρεμα, βρήκα τον ρυθμό μου βήμα βήμα και ζέστανα καλά τα λάστιχα. Κατά την άποψη μου, πρέπει να οδηγώ με αυτό το στυλ τους αγώνες σαν αυτόν τώρα μέχρι να επανέρθω, ακόμα κι αν μπορούσα να ρισκάρω περισσότερο στους πρώτους πέντε γύρους. Βρήκα λοιπόν τον ρυθμό μου και σταδιακά έγινα πιο γρήγορος. Αλλά είναι πρόβλημα όταν βρίσκεσαι πίσω από έναν αναβάτη της Ducati. Για να προσπεράσεις πρέπει να είσαι πολύ, πολύ πιο γρήγορος. Γιατί φρενάρουν τόσο δυνατά, σταματούν την μοτοσυκλέτα πολύ μέσα στην στροφή και, κυρίως, έχουν μεγάλη επιτάχυνση. Βρέθηκα πίσω από τον Pecco αλλά δεν μπορούσα να βρω που να τον προσπεράσω. Γιατί ήμουν λίγο πιο γρήγορος, αλλά όχι αρκετά».

«Σκέφτηκα πού να τον προσπεράσω, προσπάθησα να σκεφτώ διάφορα σημεία, αλλά έχανα πάρα πολύ όταν άνοιγε το γκάζι, αλλά όταν είδα ότι ήμουν πολύ κοντά στο όριο, άφησα φρένο γιατί αν έπεφτα θα διακυβευόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όταν με πέρασε ο Zarco έμεινα πίσω τους να δω αν θα προσπαθήσει να περάσει τον Pecco, αλλα η Ducati σέβεται την άλλη Ducati. Λοιπόν, ευτυχώς, το βάθρο ήταν πολύ κοντά. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε».

 «Εκτός από αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος με το Σαββατοκύριακο μου».

«Οι βροχοπτώσεις με έσωσαν σήμερα», παραδέχτηκε ο 29χρονος Ισπανός. «Ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που πίεσα από την αρχή, από το FP1. Όπως καταλάβατε, οδήγησα επιθετικά και έκανα κάποια σωσίματα αλλα έπεσα κιόλας. Αλλά την Κυριακή σηκώθηκα και ένιωσα κουρασμένος. Το χέρι ήταν πολύ άκαμπτο και στο ζέσταμα η αίσθηση ήταν κακή. Δουλέψαμε πολύ στην Clinica και μετά μπόρεσα να αγωνιστώ καλά. Η φυσική μου κατάσταση δεν με περιόρισε στον αγώνα» διαβεβαίωσε.

«Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι μέρος των κανονικών βημάτων σε μια διαδικασία αποκατάστασης, ειδικά αν έχεις τρεις συνεχόμενους αγώνες μετά την επιστροφή σου», είπε ο Márquez, αναφερόμενος στο δεξί βραχίονα του, ο οποίος χειρουργήθηκε για τέταρτη φορά στις 2 Ιουνίου. «Ήμουν λίγο κουρασμένος και το βλέπεις αμέσως: μόλις ανεβαίνει ο αγκώνας, σημαίνει ότι το χέρι δεν λειτουργεί καλά, ότι η κούραση γίνεται αισθητή. Μετά μετατοπίζω τη θέση περισσότερο στην άλλη πλευρά, όπου νιώθω πιο δυνατός».

«Είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα συνολικά. Ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο της χρονιάς, με διαφορά. Μπόρεσα και πάλι να κάνω έναν σταθερό αγώνα – αποφεύγοντας λάθη και παραμένοντας ήρεμος στην εκκίνηση.»  «Οι βρόχινοι αγώνες είναι πάντα πολύ μεγάλοι γι’ αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός. Είναι αλήθεια ότι στη βροχή θα μπορούσα να φτάσω στο βάθρο αν όλα πήγαιναν καλά, αλλά δεν πήγαν όλα καλά.»

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πάντα, ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί στο βρεγμένο και στο στεγνό.» 

«Τώρα έχουμε μια εβδομάδα άδεια για να ανακάμψουμε λίγο και να συνεχίσουμε τις προπονήσεις για να είμαστε δυνατοί για τους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς και να δω αν μπορώ να κάνω άλλο ένα βήμα στην Αυστραλία.»

https://twitter.com/i/status/1576511592929275904

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner