Ο Zarco αποκαλύπτει τις οδηγίες που έδωσε η Ducati για τη μάχη με τον Bagnaia

Ο Zarco αποκαλύπτει τις οδηγίες που έδωσε η Ducati για τη μάχη με τον Bagnaia

Ο Zarco τερμάτισε στο βρεγμένο Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης της Κυριακής στην τέταρτη θέση χωρίς να κάνει επίθεση στο τέλος στο Bagnaia για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο Johann Zarco αποκάλυψε ότι η Ducati έχει δώσει οδηγίες για όλους τους αναβάτες της Ducati που πρέπει να προσέχουν κατά τη μάχη με τον Francesco Bagnaia για να μην χάσουν την ελπίδα για τον τίτλο του MotoGP του 2022.

Ο βετεράνος της Pramac-Ducati, Johann Zarco, έδωσε μια σκληρή μονομαχία εναντίον του Marc Márquez για την 4η θέση, αλλά αποφάσισε να μην επιτεθεί στον υποψήφιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και συνάδελφο της μάρκας Ducati, Pecco Bagnaia στον τερματισμό.

Ο Johann Zarco στους τελευταίους γύρους ανέβασε τρομερά το ρυθμό του και έφτασε στον κορυφαίο γκρουπ και έκανε έναν αποφασιστικό ελιγμό προσπερνώντας τον Marc Márquez που είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφριά επαφή.

Ο Γάλλος ήταν πίσω από τον Pecco Bagnaia στον τερματισμό και απέφυγε μια επίθεση στον υποψήφιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τα “αφεντικά” της Ducati αμέσως μετά την καρό σημαία, πήγαν στο γκαράζ της Pramac για να ευχαριστήσουν τον Zarco για ό,τι είχε κάνει.

 

«Ήταν μια καλή τέταρτη θέση. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι πάντα πολύ δύσκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωση. Αλλά είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Ζάκρο.

Ο αναβάτης της Pramac ήταν προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τη μάχη, δεδομένου ότι ο Bagnaia είναι η κορυφαία ελπίδα της Ducati στο πρωτάθλημα και τώρα βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo, αφού ο αναβάτης της Yamaha δυσκολεύτηκε να φτάσει στη 17η θέση στην Ταϊλάνδη.

Όμως ο Zarco αποκάλυψε ότι από το GP του San Marino, η Ducati έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους αναβάτες της να μην παλεύουν πολύ σκληρά ενάντια στον Bagnaia για θέσεις που δεν ήταν νίκες ή βάθρα.

«Από το Misano έχουμε κάποιες οδηγίες, δύσκολο να τις εφαρμόσουμε όταν δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στον Pecco. Αλλά σήμερα ήταν έτσι, και για μια νίκη η Ducati δεν σε εμποδίζει. Για θέσεις εκτός του βάθρου, ναι δίνουμε το πλεονέκτημα στον Pecco.»

«Είναι σαφές. Με τον Marc, μπορούσα να ρισκάρω, με τον Pecco ήμουν πολύ προσεκτικός», είπε ο Zarco στο Canal+.

«Ήθελα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Όμως η αρχή του αγώνα ήταν αρκετά δύσκολη. Οι άλλοι οδηγοί είχαν καλύτερο ρυθμό από εμένα. Μετά έγινα πιο γρήγορος. Αλλά μετά ήταν πολύ αργά για να αναπληρώσω όλες τις θέσεις».

«Αν είχα πιάσει τον Pecco δύο γύρους νωρίτερα, θα μπορούσα να τον είχα προσπεράσει και ίσως ακόμη και να προλάβω τον Jack και τον Miguel. Έμειναν όμως μόνο τρεις γύροι πριν την καρό σημαία. Μόλις έμπαινα στη γραμμή που στέγνωνε η μοτοσυκλέτα άρχιζε να ταλαντεύεται ή να γλιστράει. Μπορούσα να πάρω το ρίσκο με τον Marc, αλλά δεν ήθελα να πάρω το ίδιο ρίσκο με τον Pecco όπως με τον Marc».

«Θα ήταν πολύ επικίνδυνο να κάνω λάθος. Τότε είπα στον εαυτό μου ότι, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, η νίκη θα ήταν ο στόχος, αλλά η τέταρτη θέση μου είναι πραγματικά αρκετή σήμερα.»