25 June 2024
MotoGP 2022

Marc Márquez: “Στο παρελθόν όλα ήταν πιο εύκολα, τώρα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να παλέψουμε για το βάθρο”

Το Σάββατο στην Jerez ο Marc Marquez κατάφερε να αποδώσει όταν είχε σημασία, εξασφαλίζοντας την πέμπτη θέση στο grid.

Έχοντας πίσω του μια περίπλοκη Παρασκευή, ο Marc Marquez κατάφερε να σημειώσει κάποια πρόοδο με την αίσθηση του Honda RC213V του. Με χρόνο 1’37.145 εξασφάλισε την πέμπτη θέση στο grid για τον αγώνα των 25 γύρων της Κυριακής. Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο προκριματικό για τον Marquez της χρονιάς, αφού ξεκίνησε από την πρώτη σειρά στο Κατάρ.

Όλοι ξέρουν ότι ο Marquez δεν είναι από αυτούς που κρύβονται όταν τα πάει καλά και δεν είναι από αυτούς που αναζητούν δικαιολογίες όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγε γιατί προσπαθούσα να επιβιώσω σήμερα, να ακολουθήσω μερικούς αναβάτες και να πιέσω στα άκρα και επίσης να προσπαθήσω να βρω τον ρυθμό μου μόνος μου. Όμως είμαστε μακριά από το βάθρο, ωστόσο το να ξεκινήσουμε στην πέμπτη θέση θα βοηθήσει πολύ στον αγώνα, αλλά προβλέπω ότι θα είναι δύσκολος. Ναι, το να ακολουθείς έναν αναβάτη για έναν γύρο σου επιτρέπει να κερδίσεις σε ορισμένους τομείς, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλους τομείς. Στο παρελθόν ήταν το αντίθετο και ο κόσμος έψαχνε τον τροχό μου, φυσικά θα ήθελα να είναι το αντίθετο, αλλά τώρα προσπαθώ να βρω κάτι».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το βάθρο», είπε ο Marquez. «Ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Αλλά ακόμα και έτσι θα είναι πολύ πολύ, πολύ δύσκολο. Από την 5η έως τη 10η είναι η θέση μας αυτή τη στιγμή και εκεί θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε».

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέμεινε ότι δεν απογοητεύεται που πρέπει να βάλει χαμηλότερους στόχους αυτή την στιγμή.

«Απογοητεύεσαι μόνο αν η προσδοκία είναι πολύ υψηλή. Η προσδοκία μου σήμερα ήταν να προσπαθήσω να είμαι στην τρίτη σειρά και τερμάτισα στη δεύτερη σειρά, οπότε είμαι χαρούμενος», είπε ο Marquez.

 

«Χθες ήμουν 19ος και στο Portimao τερμάτισα 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, οπότε ο στόχος είναι ότι πρέπει να είσαι πάντα αισιόδοξος, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθείς να πετύχεις ό,τι μπορείς.»

«Και αύριο αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι 5η, 6η, 7η θέση. Σε καλό αγώνα. Όχι σε κακό αγώνα. Αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε.»

«Φυσικά, θα ήθελα να πω ότι είμαι έτοιμος να κερδίσω ή να αγωνιστώ στο βάθρο, αλλά τώρα δεν είμαστε έτοιμοι. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Τώρα είναι το τώρα και στο παρελθόν όλα ήταν πιο εύκολα. Τώρα όλα είναι πιο δύσκολα, οπότε πρέπει να δουλέψουμε».

Αφού δοκίμασε κάποιες ριζικές αλλαγές την Παρασκευή, χωρίς επιτυχία, ο Marquez και η ομάδα του επέστρεψαν σε μια κανονική βάση για τη δεύτερη μέρα.

«Με αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα πρέπει να οδηγείς με διαφορετικό τρόπο. Χθες, προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε την μοτοσυκλέτα με ριζοσπαστικό τρόπο στο στυλ οδήγησης μου, αλλά δεν μπόρεσα να οδηγήσω αυτή την μοτοσυκλέτα, έτσι σήμερα επιστρέψαμε στον τρόπο που η μοτοσυκλέτα θέλει να οδηγείτε. Πάνω-κάτω η ίδια βάση είναι και για τα τέσσερα Honda.»

«Είναι αλήθεια ότι εγώ προσωπικά ακόμα, παλεύω πολύ με το μπροστινό. Στην στροφή είναι αργή. Είναι εκεί που πρέπει να καταλάβουμε γιατί μόλις προσπαθήσω να πιέσω λίγο περισσότερο, τότε είναι εύκολο να πέσω.»

Απορρίπτοντας τις συζητήσεις ότι η σχεδίαση της νέας μοτοσυκλέτας επηρεάστηκε πολύ από τους άλλους αναβάτες της Honda, ο Marquez παραδέχτηκε ότι η νέα μηχανή είναι θεμελιωδώς διαφορετική από αυτές με τις οποίες κέρδισε 59 αγώνες από το 2013 έως το 2021.

«Άκουσα κάποια σχόλια ότι «δεν ακολούθησαν τα σχόλια του Marc», αλλά συμφώνησα με αυτή την αλλαγή», είπε ο Marquez. «Αλλά είναι αλήθεια ότι με την παλιά μοτοσυκλέτα όλα ήταν πιο εύκολα.»

«Ήταν μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσα από το 2013, με κάποιες εξελίξεις, αλλά ο χαρακτήρας ήταν ο ίδιος. Τώρα είναι μεγάλη η διαφορά και ακόμη και η Honda προσπαθεί να καταλάβει πολλά πράγματα.»

«Ο Pol για παράδειγμα, oοδηγεί με διαφορετικό τρόπο, είναι γρήγορος παρόλο που ξεκινάει 13ος. Οδηγεί ίσως καλύτερα από εμένα με αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα γιατί νομίζω ότι μπορεί να την οδηγήσει λίγο παρόμοια με αυτή που είχε στην KTM.»

« Ναι, είχα δύο δύσκολα χρόνια αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι το πρόβλημα μόνο η μοτοσυκλέτα, έχω κερδίσει με χειρότερες μοτοσυκλέτες και έχω κερδίσει πρωταθλήματα με μοτοσυκλέτες που ήταν ακόμα πιο μακριά από τώρα. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε, να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε. Ήδη πέρυσι μου κόστισε πολύ σε κάποιες πίστες, σε άλλες όχι, φέτος φαίνεται ότι η τάση είναι η ίδια. Σε ορισμένες πίστες μου κοστίζει περισσότερο από άλλες, αλλά θα συνεχίσουμε να περιμένουμε τη στιγμή μας.»

«Πέρυσι κέρδισα τρεις αγώνες, αλλά στο Όστιν ήταν επίσης δυνατό να κερδίσω και φέτος, η Γερμανία έρχεται και η νίκη στο Misano ήταν επειδή ο Bagnaia έπεσε. Μετά έκανα βάθρο στην Αραγονία.»

«Έτσι είναι ακόμα στις αριστερόστροφες πίστες όπου είμαι πιο δυνατός… όπως το Austin, θα μπορούσαν να μου δώσουν άλλη μοτοσυκλέτα και θα ήμουν γρήγορος εκεί. Είναι σαν εδώ με τον Nakagami. πάντα στη Χερέθ, οδηγεί καλά και γρήγορα.»

«Έτσι, υπάρχει κάτι και στο στυλ οδήγησης που πρέπει να βελτιώσω και προσπαθώ να πιέσω τον εαυτό μου να το καταλάβω επίσης.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner