25 May 2024
WSBK 2023

Michael Rinaldi: “Ο Bassani με χτύπησε και με έριξε επίτηδες” – VIDEO

Ήταν ένας επεισοδιακός αγώνας ο 1ος για τα Superbike στη Βαρκελώνη: ο Axel Bassani πέταξε κάτω τον συνάδελφό του στη Ducati, Michael Rinaldi με μια ενέργεια “εκδίκησης”.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Axel Bassani πέρασε με φρένο τον Michael Rinaldi, και μερικές στροφές αργότερα ο Rinaldi τον πέρασε από εσωτερικά. Είχαν μια μικρή επαφή και ο Bassani έπρεπε να ανοίξει εξαιτίας αυτού και παραπονέθηκε, χειρονομώντας. Μισό γύρο αργότερα, ο Bassani πέρασε τον Rinaldi στο εσωτερικό και τον άγγιξε, με αποτέλεσμα ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati να πέσει.

Όταν σηκώθηκε χάρισε στον συμπατριώτη του ένα σαρκαστικό χειροκρότημα.

«Το σχέδιό μου ήταν να ακολουθήσω τον Alvaro και να προστατεύσω το πίσω ελαστικό μου», είπε ο Rinaldi στους δημοσιογράφους. «Ήθελα να δω τι θα πρόκυπτε από αυτό. Με τον αγωνιστικό μου ρυθμό, θα μπορούσα εύκολα να είχα τερματίσει δεύτερος, σύμφωνα με τους χρόνους στα χαρτιά. Έμεινα έκπληκτος όταν ο Axel με προσπέρασε, γιατί στις προπονήσεις ήταν αρκετά αργός σε σχέση με την κορυφαία ομάδα. Ίσως ήθελε απλώς να είναι μπροστά γιατί οι χρόνοι του προς το τέλος ήταν πολύ άσχημοι».

«Είναι ιδιωτικός οδηγός, εγώ είμαι εργοστασιακός, έχει πολλή κάψα για να με προσπεράσει», συνέχισε ο Rinaldi. «Όταν αντιμετώπισα τον ελιγμό προσπέρασης του, υπήρχε αρκετός χώρος, αλλά αγγίξαμε. Ήταν ένας σκληρός αλλά καθαρός ελιγμός. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος οδηγός δεν χάνει χρόνο, δεν πέφτει και δεν χρειάζεται να βγει εκτός πίστας στο πράσινο. Δεν ξέρω τι πυροδότησε αυτό στον εγκέφαλό του. Είχα το πλεονέκτημα στη στροφή 10 και με χτύπησε επίτηδες. Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο αν θέλεις να πέσει ο άλλος. Έπεσα, δεν υπήρχε χώρος. Σε αυτό το σημείο δεν μπορείς να προσπεράσεις εάν κάποιος είναι έξω δίπλα σου. Ήξερε ακριβώς τι έκανε».

VIDEO

Οι αγωνοδίκες (το “FIM WSBK Stewards Panel”) είδε επίσης την πρόθεση και έδωσε στον Bassani ένα πέναλτι μεγάλου γύρου, το οποίο τον έριξε στην 5η θέση. Στο τέλος, ο 23χρονος τερμάτισε μόλις έβδομος.

Να πούμε εδώ ότι ο Bassani δεν εκτέλεσε σωστά τον μεγάλο γύρο πατώντας για αρκετό μεγάλο κομμάτι εκτός και δεν τιμωρήθηκε εκ νέου όπως είδαμε να γίνετε με τον Quartararo στο MotoGP στην Jerez.

Ο Ρινάλντι έχει μώλωπες στο δεξί του χέρι όταν έπεσε και νοσηλεύτηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο. «Ήμουν τυχερός που δεν έσπασα τίποτα», είπε ο 27χρονος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ducati. «Αλλά οι μύες επηρεάστηκαν, θα κάνω θεραπεία όλο το βράδυ. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και δεν είχε καν τον χαρακτήρα να μου ζητήσει συγγνώμη. Αυτό τον κάνει να φαίνεται ακόμα χειρότερος. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με τους κορυφαίους αναβάτες: βλέπουμε συχνά τον Alvaro, τον Johnny και τον Toprak να αγγίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν το κάνουν αυτό. Ήταν ένας βρώμικος ελιγμός – αλλά έχασε περισσότερα από εμένα».

Τι υπαινίσσεται ο Rinaldi?  Ήδη την περασμένη σεζόν υπήρξε “καβγάς” μεταξύ αυτού και του Bassani για τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati δίπλα στον Bautista. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι ο Bassani δεν έκανε φίλους στην ομάδα της Εργοστασιακής Aruba Ducati με αυτή την ενέργεια.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events