23 February 2024
MotoGP 2023

Michelin Review: Έντονη ζέστη και άσφαλτος με ανωμαλίες Ένα Σαββατοκύριακο με προκλήσεις και πολλά ρεκόρ στην Αμερική

Έντονη ζέστη και άσφαλτος με ανωμαλίες: Ένα Σαββατοκύριακο με προκλήσεις και πολλά ρεκόρ στο COTA

  • Ο Francesco ‘Pecco’ Bagnaia της όμαδας Ducati Lenovo κατέκτησε την pole position, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνα στην πίστα Circuit of The Americas (2m1.892s).
  • Ο Ιταλός συνέχισε να επικρατεί στον αγώνα Sprint, στον οποίο μείωσε νέο ρεκόρ με χρόνο 2m3.082s, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που έθεσε ο Enea Bastianini πέρυσι με χρόνο ένα 2m3.521.
  • Ο Alex Rins (LCR Honda) κέρδισε τον αγώνα Red Bull Grand Prix της Αμερικής για το 2023, σημειώνοντας ένα νέο επίσημο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 2m3.126s.
  • Ο Rins πέτυχε επίσης ένα νέο ρεκόρ για το συντομότερο χρόνο τερματισμού στον αγώνα με χρόνο (41m14.649s) – έχοντας διαφορά σχεδόν 10 δευτερόλεπτα από αυτόν του Bastianini το 2022.

Ο Alex Rins έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής MotoGP σε ισάριθμους αγώνες  για το 2023 στην πίστα Austin’s Circuit of The Americas αυτό το Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας τον Luca Marini της όμαδας Mooney VR46 Racing, με κάτι λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα, με τον πρωταθλητή του 2021 Fabio Quartararo (Monster Energy™ Yama) να κατακτά την τρίτη θέση στο βάθρο.

Κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων του grand prix, ο Καταλανός αναβάτης κυνήγησε τον Francesco Bagnaia της ομάδας Ducati Lenovo, ο οποίος είχε κερδίσει την pole position και θριάμβευσε στον αγώνα Sprint. Αφού ο αντίπαλός του έπεσε ενώ προηγείτο στον 8ο γύρο, ο Rins αύξησε σταδιακά την διαφορα του απο τους άλλους,  συνεχίζοντας τους γρήγορους χρόνους κατά τη διάρκεια των 20 γύρων. Οι επιδόσεις του έδειξαν τη σταθερότητα των ελαστικών MICHELIN Power Slick,έχοντας επιλέξει για το συγκεκριμένο αγώνα τα εμπρός σκληρά (συμμετρικά) και  πίσω μαλακά  (ασύμμετρα) μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks.

Όπως και ο Rins, όλοι οι αναβάτες του MotoGP επέλεξαν να τρέξουν με τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για το Grand Prix της Αμερικής, επιλογη που ειχε δειξει την αποτελεσματικότητά της στη διάρκεια του αγώνα Sprint του Σαββάτου.

Η δράση στο Τέξας ξεκίνησε την Παρασκευή με τις δύο ελεύθερες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε μια κρύα πίστα, όπου ήταν δύσκολο να βρεις πρόσφυση. Αφού δοκίμασαν και τα πέντε μείματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για το Σαββατοκύριακο, οι αναβάτες έκαναν τις επιλογές τους για τα προκριματικά την επόμενη μέρα. Το πρωί του Σαββάτου, ο ουρανός δεν ήταν συννεφιασμένος  και η θερμοκρασία πίστας αγγίζε 24°C.

Αυτές οι τέλειες συνθήκες που επέτρεψαν στον Francesco Bagnaia να εξασφαλίσει την pole position με ένα νέο απόλυτο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 2m1.892s. Η θερμοκρασία της πίστας αυξήθηκε και άγγιξε στους 45°C καθώς προχωρούσε η μέρα μέχρι την έναρξη του αγώνα Sprint στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πρέπει να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους και την πίεση των ελαστικών τους όταν ήταν κρύα.

Ο Bagnaia κέρδισε τον αγώνα Sprint και κατά τη διάρκεια του αγώνα  βελτίωσε τον προηγούμενο ταχύτερο χρόνο αγώνα των 2m3.521s ( του Enea Bastianini το 2022), σημειώνοντας νέο ρεκόρ με χρόνο  2m3.082s. Στη συνέχεια, ο Rins μείωσε το επίσημο ρεκόρ με χρόνο 2 m3.126s στο Grand Prix της Κυριακής, καθιστώντας τον αναβάτη LCR Honda MotoGP τον νέο κάτοχο του ρεκόρ γύρου αγώνα στο COTA.

«Η πίστα ήταν ελαφρώς πιο δροσερή στο Grand Prix από ό,τι κατά τη διάρκεια του αγώνα  Sprint, αλλά με θερμοκρασία πίστας στους 40°C, τα επίπεδα πρόσφυσης σαφώς δεν ήταν ιδανικά», δήλωσε ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two Wheel Motorsport. «Ο συνδυασμός του εμπρός σκληρού και πίσω μαλακού μείγματος γόμας ήταν σαφώς ο καλύτερος, με αποτέλεσμα εξαιρετικά σταθερούς χρόνους αγώνα, από την αρχή μέχρι το τέλος και τέσσερις διαφορετικούς αναβάτες  να βρίσκονται στις 4 πρώτες θέσεις– αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υπεροχή των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Η γκάμα ήταν  κατάλληλη για όλες τις μοτοσυκλέτες  και τα στυλ οδήγησης. Κάθε ρεκόρ αγώνα καταρρίφθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αναβατες να κατεβαζουν εντυπωσιακά τους χρόνους».

Ο 4ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM MotoGP 2023 –  Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España στην πιστα της  Χερέθ -Ángel Nieto της Ισπανίας – θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28-30 Απριλίου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events