MotoGP Paddock Manager: “Αυτό που βρήκαμε εδώ στην πίστα στην Αργεντινή είναι εντελώς απαράδεκτο”

Οι ομάδες του GP βρήκαν το Autódromo Termas de Río Hondo σε θλιβερή κατάσταση. Ο διοργανωτής για άλλη μια φορά δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, σύμφωνα με το Speedweek.com.

Η ομάδα GP έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις ως μέρος του GP της Αργεντινής στο Autódromo Termas στο Río Hondo.

Ξεκινά με το ταξίδι, το οποίο διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες από την Ευρώπη, επειδή η πίστα αγώνων απέχει περίπου 1350 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες, και χρειάζεται μια δεύτερη πτήση για να φτάσεις στη πίστα. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, οι ομάδες πρέπει πρώτα να κάνουν ουρά μέσω της πρωτεύουσας της Αργεντινής για να φτάσουν από τον Διεθνή στον Εθνικό Τερματικό Σταθμό. Και μετά, ακολουθεί οδικώς μιάμιση ώρα από το αεροδρόμιο San Miguel de Tucumán στη βορειοδυτική Αργεντινή μέχρι το Las Termas.

Μόνο όσοι είχαν κάνει κράτηση για πτήση τσάρτερ της Dorna μπορούσαν να προσγειωθούν απευθείας στο αεροδρόμιο του Termas de Río Hondo, που είναι πολύ κοντά στην πίστα της Αργεντινής.

Τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας έφτασαν στο Termas την Τετάρτη μετά από μια ενδιάμεση στάση στο Μπουένος Άιρες και σοκαρίστηκαν από την κατάσταση της πίστας και των εγκαταστάσεων πιτ.

Οι ομάδες παραπονέθηκαν στον Άγγλο Geoff Dixon, τον MotoGP Paddock Manager της ένωσης των ομάδων IRTA, και που έχει την αμέριστη συμπαράσταση του και μεγάλη κατανόηση.

Στη συνέχεια, ο Dixon έστειλε email σε όλες τις ομάδες στις κατηγορίες Moto3, Moto2 και MotoGP. «Γνωρίζω απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ όσον αφορά τον εξοπλισμό και την κατάσταση των εγκαταστάσεων του Paddock», δήλωσε ο Geoff Dixon. «Αυτό που βρήκαμε εδώ στην Αργεντινή είναι εντελώς απαράδεκτο».

Ο επί πολλά χρόνια αξιωματούχος της IRTA, που συνήθως βρίσκεται στο Paddock τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν φτάσουν οι ομάδες για να διαθέσει τα box και τις θέσεις για τη φιλοξενία, φαινόταν σοκαρισμένος.

«Μετά από μερικές συναντήσεις τον χειμώνα, μας διαβεβαίωσαν ότι όλα τα προβλήματα των τελευταίων ετών θα λυθούν. Ωστόσο, συνέβη ακριβώς το αντίθετο», είπε ο Dixon θυμωμένος. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που αντιμετωπίσαμε τόσο χαμηλό επίπεδο προετοιμασίας για GP. Τα γραφεία των ομάδων ήταν σε βρώμικη κατάσταση και χάθηκαν μεγάλες ποσότητες υλικών και εξοπλισμού».

Αυτό το σενάριο είναι γνωστό στον κόσμο του GP για περισσότερα από 40 χρόνια. Στο GP της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, το προσωπικό του αεροδρομίου ή οι τελωνειακοί υπάλληλοι έσπασαν μια σειρά από κιβώτια εμπορευμάτων και τα έψαξαν  για χρήσιμα αντικείμενα.

Μετά την επιστροφή στην Ευρώπη, πολλά αντικείμενα έλειπαν από τα κουτιά. Και μερικές ομάδες όπως της Aprilia είχαν ξαφνικά κυλίνδρους Yamaha στο κουτί επειδή οι Νοτιοαμερικανοί είχαν αδειάσει τα κουτιά ενώ ψαχουλεύανε και μετά δεν τα έβαλαν όλα στη σωστή θέση.

«Ελπίζουμε ότι τυχόν ζητήματα θα αντιμετωπιστούν και θα επιλυθούν», συνέχισε ο Dixon. «Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα λειτουργήσει. Μπορούμε μόνο να ζητήσουμε από τις ομάδες να διαχειριστούν την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούν».

Και τότε ο Geoff Dixon ζήτησε από όλες τις ομάδες να του στείλουν email όσο το δυνατόν περισσότερα παράπονα, ώστε να μπορέσει να έχει υποστήριξη. «Η εξυπηρέτηση που προσφέρεται εδώ στο Paddock είναι απαράδεκτη.»

Ήδη το 2021 υπήρξε τεράστια φασαρία γύρω από το Autódromo Termas de Río Hondo όταν μέρος του κτιρίου του pit καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά στην περιοχή των VIP δωματίων πάνω από την περιοχή του pit και κοντά στο κέντρο πολυμέσων. Στην δεύτερη χρονιά Corona, όπως το 2020, ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναβλήθηκε αρχικά από την άνοιξη στο φθινόπωρο και στη συνέχεια ακυρώθηκε εντελώς.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner