Νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R7 και Μεγάλος Τελικός (SuperFinale) για το 2022 από την Yamaha – VIDEO – Φωτογραφίες

Η Yamaha ξεκινά το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R7 και τον Μεγάλο Τελικό (SuperFinale) για το 2022. – Η Yamaha Motor Europe ανακοινώνει με ενθουσιασμό μια μοναδική αγωνιστική διοργάνωση για το 2022, στην οποία πρωταγωνιστεί η νέα μοτοσυκλέτα Yamaha R7 Supersport.

Ο Ευρωπαϊκός Μεγάλος Τελικός (SuperFinale) του Πρωταθλήματος Yamaha R7 θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ενός από τους τελικούς γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike του 2022 και θα συμμετέχουν οι 36 κορυφαίοι αναβάτες από τα εθνικά Κύπελλα R7, που διοργανώνονται από τα παραρτήματα της Yamaha σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γρήγορη, ευέλικτη και με το ίδιο επιθετικό στυλ όπως οι ομόσταυλες μοτοσυκλέτες της σειράς R, η Yamaha R7, με τον δικύλινδρο κινητήρα των 689 κ.εκ. συνδυάζει τις sport επιδόσεις με την καθημερινή διασκέδαση, ενώ η διαθεσιμότητα των Γνήσιων Αξεσουάρ υψηλών επιδόσεων GYTR που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν την μοτοσυκλέτα, την καθιστούν ως την ιδανική, κύρια μοτοσυκλέτα για αγώνες.

Το Πρωτάθλημα Yamaha R7 Cup, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022 σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα κατευθύνεται από τους διανομείς της Yamaha και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποτελέσει ένα οικονομικό και προσιτό πρωτάθλημα αγώνων τόσο για τους σημερινούς οδηγούς αγώνων όσο και για τους αναβάτες που θέλουν να κάνουν την μετάβαση από την περιστασιακή χρήση σε πίστα (track day), σε έναν περισσότερο ανταγωνιστικό στίβο, ο οποίος όμως θα διαθέτει την ίδια αίσθηση κοινότητας.

VIDEO

Οι 36 αναβάτες που εντυπωσιάζουν στις διάφορες διοργανώσεις Κυπέλλου Yamaha R7, θα προσκληθούν στον Ευρωπαϊκό μεγάλο τελικό (SuperFinale) του Πρωταθλήματος Yamaha R7 στο τέλος της σεζόν, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια ενός από τους τελευταίους Ευρωπαϊκούς γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike. Οι αναβάτες θα ολοκληρώσουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή, προτού εισέλθουν στην πίστα για τους δύο αγώνες το Σάββατο.


Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Μεγάλος Τελικός (SuperFinale) του Πρωταθλήματος Yamaha R7 δεν αφορά μόνο στους αγώνες, αλλά και στην δημιουργία αναμνήσεων για τους συμμετέχοντες, που θα διαρκέσουν μια ζωή. Εκτός από το ότι θα μοιραστούν το paddock με τους αστέρες του WorldSBK, οι αναβάτες του SuperFinale θα γνωρίσουν και θα συνομιλήσουν με τους αναβάτες της Yamaha και στις τρεις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το προσωπικό της Yamaha θα είναι διαθέσιμο να προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε όλους τους αναβάτες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρεθούν στην σειρά εκκίνησης για τους δύο αγώνες, δίπλα σε κάποια πολύ γνωστά ονόματα.

Η τοποθεσία και η ημερομηνία του Ευρωπαϊκού Μεγάλου Τελικού (SuperFinale) του Πρωταθλήματος Yamaha R7, καθώς και το αγωνιστικό ημερολόγιο για τις διοργανώσεις Κυπέλλου R7 σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, θα ανακοινωθούν στο πολύ άμεσο μέλλον.

Paolo Pavesio: Διευθυντής Μάρκετινγκ και Αγώνων, Yamaha Motor Europe

“Η ιδέα πίσω από τις εθνικές διοργανώσεις Κυπέλλου R7 και τον Ευρωπαϊκό Μεγάλο Τελικό (SuperFinale) του Πρωταθλήματος R7, διαφέρει από εκείνη των άλλων πρωταθλημάτων αγώνων μας, στο ότι δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για νεαρούς αναβάτες που θέλουν να εξελιχθούν στον χώρο των αγώνων. Αντίθετα, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η συμμετοχή να είναι οικονομική και προσιτή στους αναβάτες που θέλουν να αγωνίζονται κυρίως για την δική τους διασκέδαση ή να κάνουν το επόμενο βήμα μετά την συμμετοχή τους σε ημερήσιες εκδηλώσεις σε πίστες (track day). Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πρωτάθλημα με το πνεύμα της αληθινής κοινότητας, οικείο σε όλους τους αναβάτες ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρό τους. Ένα πρωτάθλημα και μια διοργάνωση στην οποία ένας πατέρας να μπορεί να τρέξει δίπλα στα παιδιά του ή οι φίλοι να μπορούν να ανταγωνίζονται με σκοπό να αποδειχθεί επιτέλους ποιος είναι ο πιο γρήγορος. Παρόλο όμως που η απόλαυση έχει την ίδια βαρύτητα με τον αγωνιστικό χαρακτήρα, είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε πραγματικό ανταγωνισμό στην πίστα, καθώς οι αναβάτες αγώνων θα αγωνιστούν για να εξασφαλίσουν μια θέση στη σειρά εκκίνησης του Ευρωπαϊκού Μεγάλου Τελικού (SuperFinale) του Πρωταθλήματος Yamaha R7 στο τέλος της σεζόν!”