18 May 2024
MV Agusta

Νέο MV Agusta Superveloce 2021, και σε special έκδοση S – VIDEO – Mega Photo Gallery

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η MV Agusta παρουσίασε σήμερα την πρώτη σημαντική ενημέρωση της γκάμας Superveloce , μία ελκυστική σπορ μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από μια ρετρό εμφάνιση.

Το Superveloce  ανανεώνεται για το 2021 εισάγοντας έναν κινητήρα προσαρμοσμένο στους κανονισμούς Euro5, εκτός από τη βελτίωση του εξοπλισμού των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. και την εισαγωγή μιας αποκλειστικής έκδοσης S.

Ο κινητήρας που είναι πλέον προδιαγραφών Euro5, συνεχίζει να ένας τρίκυλινδρος εν σειρά, στα 798 cc, διατηρώντας ένα από τα πιο αναγνωρισμένα χαρακτηριστικά του: τον στροφαλοφόρο άξονα που περιστρέφεται αντίθετα.

Η προσεκτική εργασία βελτίωσης στην έκδοση 2021 οδήγησε τους τεχνικούς της MV Agusta να μειώσουν περαιτέρω την εσωτερική τριβή χάρη στη χρήση νέων δακτυλίων, στην επεξεργασία DLC για τις βαλβίδες και στους νέους οδηγούς βαλβίδων από τιτάνιο.

Το σύστημα εξάτμισης έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με σκοπό τη βελτίωση της παροχής ισχύος σε όλο το εύρος στροφών και έχουν εισαχθεί νέα μπέκ που αυξάνουν την υποστηριζόμενη πίεση στα 0,5 bar.

Το λογισμικό του ECU και οι αλγόριθμοι που ελέγχουν τον κινητήρα έχουν επίσης ανανεωθεί, βελτιώνοντας τη διαχείριση του γκαζιού. Ένα νέο ψυγείο λαδιού διπλής ροής επιτρέπει να αυξηθεί η ψύξη λίγο περισσότερο από 5%.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών είναι 147 hp ισχύος στις 13.00 rpm ., Μέγιστη ροπή 88 ​​Nm στις 10.100 rpm.

Στο σύστημα μετάδοσης, η MV Agusta παρουσίασε ένα νέο ενισχυμένο συμπλέκτη (reinforced clutch bell) με το Quick-Shift EAS 3.0 με αμφίδρομη λειτουργία τρίτης γενιάς, βελτιώνοντας την ποιότητα των αλλαγών ταχυτήτων, τώρα πιο ομαλή και ακριβέστερη, χάρη στην εισαγωγή ενός νέου αισθητήρα.

Τα ηλεκτρονικά του νέου Superveloce σημειώνουν ένα σημαντικό άλμα στην ποιότητα, χάρη στην άφιξη της πλατφόρμας αδρανειακής IMU, ένα πρότζεκτ που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία από την εταιρία e-Novia του Μιλάνου σε συνεργασία με την MV Agusta.

Το ABS, που αναπτύχθηκε από την Continental – μονάδα ελέγχου MK100 – με συγκεκριμένες εκχωρήσεις για την MV Agusta, είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία περιστροφής και ο έλεγχος πρόσφυσης μπορεί να παρέμβει με μεγαλύτερη ακρίβεια ανάλογα με την κατάσταση – θέσης της μοτοσυκλέτας.

Όλα τα βοηθήματα του Superveloce 2021 μπορούν να ελεγχθούν από έναν νέο πίνακα οργάνων με οθόνη  TFT 5,5 ιντσών . Ο αναβάτης μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο στην οθόνη μέσω της εφαρμογής MV Ride και να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία «mirroring», και μεταξύ άλλων υπηρεσιών, να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα πλοήγησης GPS.

Ο σκελετός του Superveloce εξακολουθεί να είναι ο ίδιος ατσάλινος σωληνωτός  τύπου  πέργκολας. Η μόνη καινοτομία είναι οι νέες πλευρικές πλάκες που είναι δεμένες στο πλαίσιο που, σύμφωνα με τον MV Agusta, αυξάνουν τη στρεπτική και διαμήκη ακαμψία. Οι αναρτήσεις της Marzocchi (με το πίσω αμορτισέρ της Sachs) και τα ακτινικά φρένα μονομπλόκ της Brembo παραμένουν ίδια με το προηγούμενο μοντέλο.

Μαζί με το κανονικό Superveloce που διατίθεται σε χρώματα Ago RED / Ago Silver και Pear Metallic Yellow / Matt Metallic Graphite – η MV Agusta παρουσίασε επίσης το νέο Superveloce S σε έναν μοναδικό συνδυασμό λευκού χρώματος με χρυσούς τόνους.

Μια σέλα κατασκευασμένη από Alcantara, με ακτίνες στις ζάντες, με ρετρό σχεδιασμό και αγωνιστικό κιτ για αποκλειστική χρήση στην πίστα που περιλαμβάνει εξάτμιση Arrow με τρεις εξόδους, ειδικό ECU και κάλυμμα που την κάνει μονόσελο.

Η τιμή του MV Agusta Superveloce 2021 αναμένεται περίπου στις 21.000 ευρώ , ενώ το Superveloce S 2021 αναμένεται στα 23.600 ευρώ.

VIDEO MV Agusta Superveloce 2021

PHOTO MV Agusta Superveloce 2021

PHOTO MV Agusta Superveloce S 2021

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ MV Agusta Superveloce 2021

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

SuperveloceSuperveloce S

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events