Ο Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή 6 θέσεων και πρόστιμο 10.000 € για το χτύπημα στον Morbidelli στο FP3 του Σαββάτου στο Κατάρ

Ένα δεύτερο «περίεργο» περιστατικό στην πίστα μεταξύ του Aleix Espargaro και του Franco Morbidelli αυτή την φορά έγινε κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου στο Κατάρ MotoGP.

Ο Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ και επιβλήθηκε ποινή έξι θέσεων από τους αγωνοδίκες της FIM.

Όπως και στο περιστατικό μεταξύ του αδελφού του Aleix, Pol και του Marco Bezzecchi, την Παρασκευή, οι δυο οδηγοί βρεθήκαν πολύ κοντά στο ίδιο κομμάτι της πίστας, αλλά αυτή τη φορά με σαφή επαφή μεταξύ της εργοστασιακής Aprilia και του αναβάτη της Yamaha.

Οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ο Morbidelli είχε μια επαφή αρχικά με τον Espargaro, ο οποίος στη συνέχεια εκτόξευσε την Aprilia του στο εσωτερικό του Morbidelli στην επόμενη στροφή, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να χτυπήσει τα φέρινγκ του και να βγουν έκτος πίστας.

Ο Εσπαργκάρο ήταν ξεκάθαρα έξαλλος , αλλά όταν ο Μορμπιντέλι τραβήχτηκε δίπλα και έκανε μια χειρονομία «ηρεμίας», ο Ισπανός απάντησε με μια άκρως απαράδεκτη και αντιαθλητική χειρονομία χτυπώντας το κράνος του Ιταλού με το αριστερό του χέρι.

 

Σε αντίθεση με το χθεσινό περιστατικό μεταξύ Pol και Bezzecchi, που είδε τον Ιταλό χτύπησε τον πίσω τροχό του αναβάτη GASGAS έξι φορές στη ζώνη εκκίνησης προπόνησης, που αγνόησαν οι  Αγωνοδίκες της FIM (μόνο αυτοί ξέρουν το γιατί) τώρα τιμώρησαν τον οδηγό Aleix Espargaro με πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή έξι θέσεων στην εκκίνηση!

 

VIDEO: Περίεργη αντιπαράθεση Bezzecchi VS Espargaro στο FP1 στο Καταρ που άφησε τους πάντες άφωνους.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner