22 February 2024
MotoGP 2023

Ο Alex Márquez τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων επειδή ήταν «πολύ φιλόδοξος» στο αγώνα του Le Mans – Τι είπε για την πτώση του

Ο Alex Márquez τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες της FIM μετά το Γαλλικό Grand Prix του MotoGP επειδή ήταν «πολύ φιλόδοξος» στην αρχή του αγώνα. 😊 😊 😊

Πέμπτο μηδέν για τον Alex Márquez στα τρία τελευταία Grand Prix που διεξήχθησαν από το Austin. Ο Ισπανός οδηγός αποχαιρετά το Le Mans χωρίς βαθμούς μετά από ένα περίπλοκο Σαββατοκύριακο στο οποίο η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Καταλανού, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μια ανατριχιαστική εικόνα σήμερα όταν χτύπησε τον Luca Marini από πίσω και έμεινε στα μισά του δρόμου από το chicane Dunlop στο Le Mans, ευτυχώς χωρίς χειρότερες συνέπειες.

Ο Alex Márquez είχε μια δύσκολη εκκίνηση στο Γαλλικό Grand Prix του MotoGP, όπου ενεπλάκη σε ένα περιστατικό κατά τον πρώτο γύρο, κάτι που του “χάρισε” ένα πέναλτι από τους αγωνοδίκες. 😊

Ο οδηγός της Gresini Racing είχε επαφή με τον Brad Binder στα πρώτα στάδια, πιο συγκεκριμένα στη στροφή 6, με αποτέλεσμα ο Νοτιοαφρικανός της KTM να χάσει θέσεις .

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι σαφές και ο Alex Márquez επιβλήθηκε με τρεις θέσεις για τον επόμενο αγώνα στον οποίο συμμετέχει , και όχι συγκεκριμένα για το επόμενο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου για να αποφευχθούν προβλήματα παρόμοια με την κύρωση του Marc Márquez στο Portimao . Ο λόγος που έδωσαν οι επίτροποι είναι ότι αυτός από την Cervera ήταν « πολύ φιλόδοξος » στη στροφή 6 της Bugatti Circuit στο Le Mans.

Η δήλωση από τους αγωνοδίκες αναφέρει:

«Στις 14 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix του MotoGP, παρατηρήθηκε στη στροφή 6 ότι εσύ [Alex Márquez] ήσουν πολύ φιλόδοξος, με αποτέλεσμα τον ελιγμό με τον πιλότο # 33 [Brad Binder], που επηρέασε και το #5 [ Johann Zarco ]».

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους λόγους που δίνονται σε αγωνιζόμενους και ομάδες MotoGP και θεωρείται ανεύθυνη οδήγηση, προκαλώντας ζημιά σε άλλους αγωνιζόμενους. Είναι επίσης παραβίαση του άρθρου 1.21.2 των κανονισμών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP FIM.»

«Για αυτούς τους λόγους, η Επιτροπή Αγωνοδικών του MotoGP έχει επιβάλει ποινή τριών θέσεων για τον επόμενο αγώνα Grand Prix [μη σπριντ] στον οποίο θα συμμετέχει ο αναβάτης. Αυτός ο επόμενος αγώνας θα είναι το Ιταλικό Grand Prix, εκτός εάν ο οδηγός δεν συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο που σχετίζεται με αυτό το περιστατικό

Με αυτήν την τελευταία πρόταση, γίνεται επίσης αναφορά στο γιατί ο Marc Márquez τελικά δεν χρειάστηκε να εκτίσει το διπλό πέναλτι του Portimao σε μακρύ γύρο. Να σημειωθεί ότι, επιπλέον, η ομάδα του Gresini κατέθεσε αγωγή κατά αυτής της ποινής, αλλά μη προσκομίζοντας νέα στοιχεία, η Επιτροπή των Επιτρόπων επέλεξε να την απορρίψει.

Να θυμίσουμε είναι οι ίδιοι αγωνοδίκες που δεν επέβαλαν καμία τιμωρία όταν ένας άλλο οδηγός πέταξε τον Alex Marquez, χάνοντας τον αγώνα, όχι κάποιες θέσεις, είναι οι ίδιοι που τιμωρήσαν τον Bagnaia γιατί είχε επαφή με τον Miller, αλλα δεν είδαν άλλες ίδιες επαφές στον ίδιο αγώνα, είναι οι ίδιοι που δεν είδαν τίποτα στο περιστατικό με τον Bagnaia – Vinales που πιάστηκαν στα χέρια δείχνοντας το παγκόσμιο παράδειγμα τι κάνουμε όταν νευριάζουμε, και πόσα αλλα να πούμε από την αρχή της σεζόν. Είναι οι ίδιοι αγωνοδίκες που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν κάθε θέαμα και ανταγωνιστικότητα στο πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου, μια επιτροπή όπου επικεφαλής της είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής ειδώλων χιλιάδων ανθρώπων (μαζί και εγώ με αυτούς) που κάποτε κέρδιζε αγώνες και πρωταθλήματα με τον ίδιο για να μην πω με πιο σκληρό τρόπο!

Ερωτηθείς σχετικά με αυτόν τον ελιγμό και την ποινή που συνεπάγεται, ο Alex Márquez είπε την άποψή του χωρίς να παραπονεθεί: «Ήμουν πίσω από τον Johann (Zarco) και μετά τη στροφή 5 δεν περίμενα να φρενάρει τόσο σύντομα. Προσπάθησα να τον αποφύγω στο εσωτερικό. Ήμουν λίγο πολύ στη γραμμή, λίγο πολύ στο εσωτερικό, αλλά κατάφερα να φρενάρω την μοτοσυκλέτα, αλλά έκλεισαν το γκάζι πολύ νωρίς και άγγιξα λίγο τον Brad (Binder), η γραμμή του ήταν πολύ σφιχτή και προσπαθούσα να το υπερασπιστώ. Τον άγγιξα μόνο λίγο , αλλά είδα ότι άνοιξε πολύ έχασε κάποιες θέσεις. Συγγνώμη, δεν ήταν πρόθεσή μου. Μόνο τον άγγιξα, αλλά γι ‘αυτόν είχε μεγάλο αντίκτυπο στον αγώνα του γιατί ανοίχτηκε πολύ μακριά» είπε ο Ισπανός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι αυτό των αγωνοδικών που ζουν σε ένα δικό τους ανεξέλεγκτο κόσμο με σκοπό να καταστρέψουν εντελώς το θέαμα, ο Καταλανός πιλότος αντιμετώπισε τον σημερινό αγώνα στη Γαλλία με την ελπίδα να αγωνιστεί για μια θέση στο βάθρο.

«Σε σύγκριση με το Σάββατο κάναμε κάποιες αλλαγές και από το ζέσταμα είχα ένα πολύ καλό συναίσθημα βλέποντας τον ρυθμό. Μετά προσπάθησα να περιμένω λίγο στον αγώνα, αφού είχαμε συμπληρώσει τους πρώτους πέντε γύρους»

Στη συνέχεια, Alex Márquez εξήγησε πώς βίωσε το ατύχημά του με τον Luca Marini, ο οποίος εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να σώσει μια πτώση αφού έχασε τον έλεγχο της Ducati του βγαίνοντας από το σικέιν Dunlop:«Ο Luca (Marini) “υπέφερε” λίγο εκείνη τη στιγμή και ο Marco (Bezzecchi) του επιτέθηκε. Έτσι είπα στον εαυτό μου: «Αν ο Μάρκο επιτεθεί, θα προσπαθήσω να τον προσπεράσω κι εγώ.» Αλλά μετά ο Luca έκανε ένα μικρό λάθος, ακούμπησε μάλλον στο κέρμπ της στροφής και έχασε το μπροστινό μέρος».

«Ο Marco κατάφερε να μην τον χτυπήσει» , συνεχίζει ο Alex, «Αλλά ήμουν πίσω από τον Marco και δεν μπορούσα να δω τίποτα, οπότε ο Bezzecchi τον απέφυγε και ο Luca ήταν εκεί στη μέση της πίστας. Δεν μπορούσα να αποφύγω το ατύχημα. Ήταν μια τρομακτική στιγμή» όταν βρέθηκε στα γόνατα με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες να περνούν με ταχύτητα δίπλα του: « Ήταν μια τρομακτική στιγμή, αλλά ευτυχώς είμαι καλά. Όλοι με απέφυγαν καλά, γι’ αυτό ευχαριστώ όλους όσους κατάφεραν να με αποφύγουν.»

Την ώρα της πτώσης του, ο Márquez πάλευε με τον Bezzecchi και τον Marini για μια θέση, στην κορυφαία ομάδα : «Μέχρι εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ άνετα πίσω από τον Marco. Είπα: Θα προσπαθήσω να φτάσω μπροστά με την ομάδα. Χάσαμε άλλη μια πιθανή ευκαιρία στο βάθρο, αλλά έτσι είναι.»

Μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της σεζόν στο Portimao και την Αργεντινή, αυτοί οι τρεις τελευταίοι αγώνες ήταν καταστροφικοί για τον Alex Márquez. «Έχουμε πολύ κακή τύχη, η χθεσινή επαφή, η πτώση στο Όστιν και τώρα αυτό… πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη δυναμική για τους επόμενους αγώνες»

https://twitter.com/i/status/1657808354368995328

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events