Ο Bastianini δεν θα χειρουργηθεί και η Ducati ελπίζει να αγωνιστεί στην Αμερική

Ο Ιταλός αναβάτης υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση την Τρίτη μετά την οποία αποφασίστηκε να μην υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, οπότε η Ducati ελπίζει ότι ο αναβάτης του θα εμφανιστεί ξανά στο Grand Prix της Αμερικής.

Ο Bastianini τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια του νέου αγώνα σπριντ του Πορτογαλικού Γκραν Πρι, όταν ο Luca Marini, τον χτύπησε προσπαθώντας να τον προσπεράσει από το εσωτερικό, χτυπώντας την μηχανή του. Ο Ιταλός χτύπησε δυνατά στην άσφαλτο και διαγνώστηκε με κάταγμα ωμοπλάτης, στην περιοχή του δεξιού ώμου, για την οποία κρίθηκε ανίκανος να τρέξει τον αγώνα της Κυριακής στο Portimao.

Ο Bastianini επέστρεψε στο σπίτι του την ίδια Κυριακή το πρωί και μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις στην Ιταλία για να διαπιστωθεί η ακριβής έκταση των τραυματισμών του.

Η ομάδα της Ducati δημοσίευσε μια ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης, στην οποία είναι αισιόδοξη και στην οποία θέτει στόχο να εμφανιστεί ξανά στο Όστιν.

«Ο Enea Bastianini υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο στο Φορλί (Ιταλία). Ο Δρ Πορσελίνι επιβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στον δεξιό του ώμο. Ο Enea θα πρέπει να κρατήσει τον ώμο του ακινητοποιημένο για να ξεκινήσει την αποκατάσταση την (επόμενη) Δευτέρα με τον στόχος της επανεμφάνισης στο Grand Prix της Αμερικής »,

Επομένως, ο στόχος της Ducati είναι ξεκάθαρος, να προσπαθήσουν να είναι στον τρίτο γύρο, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι ο Bastianini χτυπήθηκε από τον Marini, οι αγωνοδίκες της FIM δεν ton τιμώρησαν, όταν στον ίδιο αγώνα σπριντ τιμώρησαν τον Joan Mir με έναν μακρύ γύρο για την ίδια ενέργεια με τον Fabio Quartararo, με τη διαφορά ότι Mir έπεσε ενώ ο Quartararo παρέμεινε όρθιος.

Ο Márquez τιμωρήθηκε επίσης με έναν διπλό μακρύ γύρο για να ολοκληρώσει στην επόμενη εμφάνισή του, αφού χτύπησε τον Jorge Martín και τον Miguel Oliveira.

Κάταγμα ωμοπλάτης ο Enea Bastianini από την πτώση του στο Sprint στο Portimao – Video της πτώσης

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner