Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον 2ο αγώνα στην Αργεντινή, με Razgatlioglu και Rea στο βάθρο – Αποτελέσματα

Ο Alvaro Bautista κέρδισε τον 2ο αγώνα στην Αργεντινή, με Razgatlioglu και Rea στο βάθρο – Αποτελέσματα

Motul. Ο Ισπανός αναβάτης προχωρά στον προτελευταίο γύρο της σεζόν με προβάδισμα 83 βαθμών στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, με τον Bautista να μπορεί να πάρει τον πρώτο του τίτλο WorldSBK την επόμενη φορά στην Ινδονησία, αφού κέρδισε τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) στον αγώνα 2. .

Ο Bautista έκανε μια κακή εκκίνηση, που τον άφησε στην πέμπτη θέση αλλα κατάφερε γρηγορά στις δυο μεγάλες ευθείες να εκμεταλλευτεί την τεράστια διαφορά δύναμης της μοτοσυκλέτας του και να φτάσει γρηγορά μπροστά!

Παρά την αντίσταση του Razgatlioglu και του Rea κατάφερε και πέρασε στην πρώτη θέση και άρχισε σιγά σιγά να ανοίγει την διαφορά του!

Ο Razgatlioglu προσπάθησε να μείνει κοντά του παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε να τον ακολουθήσει στο ρυθμό του!

Η νίκη του Bautista ήταν η 14η της σεζόν 2022 και η 30η στο WorldSBK , ενώ ήταν επίσης το 54ο βάθρο του στο WorldSBK. Επίσης ήταν η 390η νίκη της Ducati στο Πρωτάθλημα. Ο Razgatlioglu με την δεύτερη θέση πήρε το 77ο βάθρο της καριέρας του και τηράει είναι 83 βαθμούς πίσω από τον Bautista.

Η μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου ήταν μεταξύ του Lowes και του συμπαίκτη του Jonathan Rea, αφού ο έξι φορές Πρωταθλητής είχε μια έξοδο ενώ ήταν στην κορυφη στα πρώτα στάδια και έμεινε 6ος. Ο Rea έφτασε τελικά στην μάχη του βάθρου και επικράτησε στον 18ο γύρο για να πάρει την τρίτη θέση και το 239ο βάθρο του WorldSBK.

Ο Lowes κατέλαβε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Rinaldi στην πέμπτη. Ο Xavi Vierge (Team HRC) τερμάτισε στην 6η θέση μπροστά από τον  ομόστυαλό του Iker Lecuona (Team HRC) σε μια τριπλή μάχη για την πέμπτη θέση. Ο Lecuona τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον συμπαίκτη του Vierge, ο οποίος ήταν επτά δέκατα πίσω από τον Rinaldi.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) αφήνει την Αργεντινή με την όγδοη θέση μετά από μάχη με τον Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team) στην ένατη θέση. Ο Michael van der Mark έκλεισε την κορυφαία δεκάδα.