Ο Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον αγώνα Superpole στην Αργεντινή – Bautista και Rea στο βάθρο – Αποτελέσματα

Ο Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον αγώνα Superpole στην Αργεντινή – Bautista και Rea στο βάθρο – Αποτελέσματα

Η ιδιά στροφή που κόστισε ακριβά στον Razgatlioglu το Σάββατο με μια πτώση, σήμερα ήταν η στροφή που έκανε την προσπέραση της νίκης για τον σημερινό αγώνα Superpole για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Brixx WorldSBK) κέρδισε μια δυνατή νίκη σε μια σκληρή μάχη στο τελευταίο γύρο με τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) με 0,613 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Razgatlioglu εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πρωτοπόρου του αγώνα, Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στην αρχή του 6 γύρου για να πάρει στο προβάδισμα του αγώνα, όπως και ο Bautista που πέρασε και αυτός την ίδια στιγμή και κόλλησε πίσω από τον Razgatlioglu. Ο Bautista κατάφερε και πέρασε τον Razgatlioglu αλλα και αυτός απάντησε και αυτό έγινε παραπάνω από μια φορές μέχρι την καρό σημαία!

Έτσι ο Razgatlioglu προσπέρασε τον Bautista στην ίδια στροφή που έπεσε χθες και έτσι στον 2ο αγώνα θα ξεκινήσει από την pole position.

Δεύτερος ήταν ο Bautista που κέρδισε το 53ο βάθρο του και το 170ο για την Ισπανία, ενώ ο Rea κατέλαβε την τρίτη θέση κατακτώντας το 238ο  βάθρο της καριέρας του στην 230η εκκίνηση του με την Kawasaki.

Ο Rea σημείωσε επίσης τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, γράφοντας περισσότερη ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης που έφτασε τους 100 ταχύτερους γύρους σε αγώνες WorldSBK.

Όπως έχουμε δει σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα αυτοί οι τρεις οδηγοί είναι σε άλλο επίπεδο εντελώς από τους υπολοίπους και συνεχώς οι μάχες και τα βάθρα είναι μεταξύ τους!

Ο Ιταλός αναβάτης Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) κατέλαβε την τέταρτη θέση, σε έναν αγώνα που έδωσαν τρεις αναβάτες για αυτή την θέση. 5ος τερμάτισε ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), μπροστά από τον Iker Lecuona (Team HRC) που έκλεισε την πρώτη εξάδα!

Ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) τερμάτισε στην 7η θέση, μπροστά από τον όγδοο Xavi Vierge (Team HRC) και τον Loris Baz (Bonovo Action BMW), ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Andrea Locatelli (Pata Η Yamaha Brixx WorldSBK).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner