Ο Can Oncu με Kawasaki κερδίζει την πρώτη του νίκη στο WorldSSP στον 1ο αγώνα στην Ινδονησία – Αποτελέσματα

Ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 2023 στη Mandalika ήταν συναρπαστικός με ελαφριά βροχή.

Ο άσος της Kawasaki Can Öncü πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία!

Ο Oncu ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και, με τις σταγόνες βροχής που έπεφταν στην αρχή του αγώνα, προχώρησε καθαρά για να κερδίσει για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα την πρώτη του νίκη στον 65ο του αγώνα. Η βροχή άρχισε να πέφτει πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά όλοι οι αναβάτες επέλεξαν να παραμείνουν με slick ελαστικά, με τη βροχή να μην γίνεται πιο δυνατή κατά τη διάρκεια του αγώνα των 18 γύρων.

Ο Oncu έγινε ο τέταρτος νεότερος νικητής στο WorldSSP, πίσω από τους Andy Verdoia, Manuel Gonzalez και Yoann Tiberio ενώ έγινε επίσης ο 60ος διαφορετικός νικητής του WorldSSP. Εξασφάλισε επίσης για την Kawasaki μια απίστευτη πορεία 200 αγώνων στους βαθμούς, ενώ η Τουρκία ισοφάρισε με την Ιταλία με 44 νίκες.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Federico Caricasulo (Althea Racing Team)  με διαφορά στο +3.305s, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Niki Tuuli (Dynavolt Triumph) με διαφορά από τον πρώτο στο +4.172s.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse), μπροστά από τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) που ξεκίνησε από την pole position , ενώ την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Valentin Debise (GMT94 Yamaha).

Πρόγραμμα και ώρες του 2ου γύρου των αγώνων WSBK στην Mandalika – Ώρες των δοκιμαστικών και των Αγώνων από 3 έως 5 Μαρτίου 2023 – ΠΡΟΣΟΧΗ στην διαφορά ώρας!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner