Ο Dani Pedrosa αποκαλύπτει το «πιθανό μυστικό» της Ducati

Το Ινδικό Γκραν Πρι έχει έναν εξαιρετικό σχολιαστή, τον MotoGP legend, Dani Pedrosa, όπου μαζί με τον Ernest Riveras σχολίασαν τι συμβαίνει στην πίστα.

Τα τεχνικά του σχόλια, καθώς και οι προσωπικές του εμπειρίες, είναι αντάξια ενός πρωταθλητή του αναστήματος του Dani Pedrosa, ο οποίος με τις δύο συμμετοχές μπαλαντέρ του με την KTM έκανε όλους αυτούς τους οπαδούς να ενθουσιαστούν και πάλι.

Στο ρόλο του σχολιαστή, ο Dani Pedrosa αναλύει τα πάντα, τις νέες αεροδυναμικές βελτιώσεις, τις ηλεκτρικές εξελίξεις και στα πλαίσια αυτά άφησε ένα ερώτημα στον αέρα.

Η Ducati έχει βρει άλλο εξάρτημα για να κρατά τον πίσω τροχό κολλημένο στην άσφαλτο;

Κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Misano το συνειδητοποίησε, ο ίδιος από πρώτο χέρι, καθώς έκανε πολλούς γύρους πίσω από μια Ducati.

Ο Dani Pedrosa και ο Ernest Riveras την ώρα που σχολίαζαν τις δοκιμές στην Ινδία, για λογαριασμό του DAZN, μίλησαν για μια ενέργεια, την οποία αντιλήφθηκε ο Ισπανός οδηγός δοκιμών της ΚΤΜ.

Ένα είδος αναπήδησης στον πίσω τροχό της Ducati του Pecco Bagnaia του τράβηξε την προσοχή. Αυτό παρατηρήθηκε όχι μόνο από τους σχολιαστές, αλλά από τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή εκείνη τη στιγμή.

Ο Pedrosa είπε: «Αυτή η αναπήδηση που έχει η Ducati στον πίσω τροχό, δεν ξέρω αν μπορέσατε να την δείτε, αλλά την είδα πολύ όταν τον ακολούθησα στο Misano. Αυτό είναι πολύ περίεργο- αυτός ο τροχός με αυτό το είδος αναπήδησης δεν είναι φυσικό. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός εκεί, πρέπει να έχουν κάνει κάτι που δεν έχουμε αναλύσει πλήρως, ίσως είναι αυτό το μεγάλο κουτί που έχουν στο πίσω μέρος των μοτοσικλετών της Ducati, στην ουρά».

Αυτός ο μηχανισμός, πιστεύει ο Pedrosa, ότι μπορεί να βοηθά τον τροχό να διατηρεί την επαφή με το έδαφος, ειδικά σε περιπτώσεις που το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας τείνει να ανασηκώνεται.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Dani, αυτό το στοιχείο θα ήταν πολύ κοντά σε αυτό που θα ήταν ένας αποσβεστήρας μάζας.

Στο Misano GP, τόσο στο σπριντ όσο και στην Κυριακή, ο Pedrosa οδηγούσε πίσω από τον Bagnaia, τον οποίο μπόρεσε να προσπεράσει σε πολλές περιπτώσεις και δεν τα κατάφερε . Από την άλλη όμως, ο Pecco Bagnaia κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο την Ducati του και στους δύο αγώνες, μεταφέροντας πολύ σημαντικές πληροφορίες. Να θυμίσουμε ότι προέρχεται από έναν τραυματισμό που σημειώθηκε στο Grand Prix της Βαρκελώνης της Καταλονίας.

Ο πρώτος που δοκίμασε το σύστημα ρύθμισης ύψους σε κίνηση ήταν ο Jack Miller κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Μαλαισίας, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν με την Pramac. Εάν το σύστημα είναι μηχανικό και δεν έχει υδραυλικά μέρη που μετακινούνται από ηλεκτρονικά, δεν θα παραβιάζει τους κανονισμούς.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner