Ο Dani Pedrosa θα αγωνιστεί ως Wild Card στη Jerez με την KTM MotoGP το 2023

Μετα την  παρουσίαση της ομάδας της ΚΤΜ ο team manager, Francesco Guidotti, αποκάλυψε ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα τρέξει ξανά ως έκτακτη συμμετοχή στο GP της Ισπανίας, στη Χερέθ , από τις 28 έως τις 30 Απριλίου, στην πίστα όπου έχει μια στροφή με το όνομά του, καθώς και ένα άγαλμα.

Η Red Bull KTM Factory Racing ανακοίνωσε ότι θα βασιστεί στην παρουσία του αναβάτη δοκιμών και του θρύλου του MotoGP, Dani Pedrosa για το Gran Premio de España στο Circuit de Jerez – Angel Nieto τον Απρίλιο και για τον τέταρτο γύρο της σεζόν 2023.

Ο 31 φορές νικητής Grand Prix MotoGP θα αγωνιστεί με το KTM RC16 για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν στο Red Bull Ring για το Γκραν Πρι της Στυρίας 2021 όπου σημείωσε βαθμούς και ένα αποτέλεσμα στην πρώτη δεκάδα με τη 10η θέση.

Ο Pedrosa είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης ομάδας δοκιμών από το 2019 και, μαζί με τον πρώην νικητή Grand Prix, Mika Kallio, έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση του KTM RC16 να πετύχει νίκες και βάθρα.

Ο Pedrosa έχει κερδίσει τέσσερα Grand Prix στη Jerez. Κέρδισε την 30η νίκη της καριέρας του στο MotoGP (την 53η σε διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος με 125, 250 και την premier Class) στην πίστα της νότιας Ισπανίας το 2017. Έχει ανεβεί στο βάθρο της Χερέθ εννέα φορές.
Για το 2023 θα μοιραστεί το γκαράζ με τους σημερινούς αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Brad Binder και Jack Miller.

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager : «Είναι φανταστικά νέα που ο Dani θέλει να ανανεωθεί με το MotoGP αυτή τη σεζόν και η Jerez βγάζει νόημα καθώς είναι ένα δημοφιλές μέρος για δοκιμή και, επίσης, γνωρίζει πολύ καλά την πίστα. Θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για αυτόν να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τη μελλοντική εξέλιξη της αγωνιστικής μας μοτοσυκλέτας και ανυπομονούμε να τον έχουμε μαζί μας στο pitbox.»

Pit Beirer, KTM Motorsports Director : «Ο Mika Kallio, ο Dani Pedrosa και όλο το πρόγραμμα δοκιμών μας είναι τόσο σημαντικό και φυσικά έχουν περιορισμένο χρόνο πίστας. Ο Dani είναι ένας δυνατός τύπος με ισχυρή νοοτροπία και πάντα λέγαμε ότι όταν ήθελε να κάνει μπαλαντέρ, τότε θα χαρούμε να το κάνουμε αυτό. Η τέλεια «δοκιμή» είναι πάντα μια κατάσταση αγώνα. Εάν μπορούμε να δουλέψουμε σε μελλοντικά εξαρτήματα ανάπτυξης, τότε είναι εξαιρετικά σημαντικό και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Dani θα αγωνιστεί ξανά.»