Ο Joan  Barreda κερδίζει την 2η ειδική – Ανασκόπηση 2ης ημέρας Dakar 2018

Stage 2 | 7 Ιανουαρίου | Pisco -> Pisco| Ειδική: 267 χλμ | Σύνολο: 278 χλμ

1ος Joan  Barreda  2.56’44”  – 2ος Adrien Van Beveren  + 00.02′ 54” – 3ος Matthias Walkner + 00.04′ 24”

Η δεύτερη ημέρα είχε μια ειδική κυκλική διαδρομή 267 χιλιόμετρων, με συνολικά 278 χλμ.
Η δεύτερη ειδική του Dakar 2018 ήταν καθαρά, όπως χαρακτηρίστηκε hard off-road, πράγμα που σήμαινε ότι οι οδηγοί θα έπρεπε να έχουν καλή επίδοση στην πλοήγηση, αν και θα τους διευκόλυναν τα ίχνη από τα αυτοκίνητα, που στην σημερινή ειδική ξεκίνησαν πρώτα!

Παράλληλα αντιμετώπισαν δύσκολα σημεία και περάσματα στο πρώτο κομμάτι της ειδικής αφού  πέρασε  μέσα από φαράγγια πριν βγουν και πάλι σε μια πορεία πάνω από 200 χλμ σε αμμόλοφους.

Ο Sam Sunderland ήταν ο οδηγός που ξεκίνησε την ειδική διαδρομή σήμερα το πρωί. Ο χθεσινός νικητής της πρώτης ειδικής παρόλο που ειχε μπροστά του σαν οδηγό τα ίχνη που άφησαν τα αυτοκίνητα, κάτι δεν πήγε καλά και έμεινε αρκετά πίσω από την υπόλοιπη ομάδα των πρώτων μετά από μερικά χιλιόμετρα!

Ο Adrien van Beveren, ο Pablo Quintanilla, ο Joan Barreda, ο Xavier de Soultrait και ο Matthias Walkner, ξεκίνησαν μετά από αυτόν και ρίχτηκαν στην δεύτερη μάχη του 2018!

Ο Joan  Barreda κερδίζει την 2η ειδική

Μετά από ένα πολύ δύσκολο πρώτο μέρος μεταξύ των πρώτων, ο Joan Barreda κατάφερε να ξεφύγει  και να περάσει μπροστά. Ο επίσημος Οδηγός του HRC πέρασε το CP2 με περισσότερα από δύο λεπτά μπροστά από τον Adrien van Beveren και τον Pablo Quintanilla. Ο Sam Sunderland έχει μείνει πίσω περίπου 5 λεπτά.

Ο Joan Barreda κέρδισε τελικά την 2η ειδική διαδρομή στον φετινό Ντακάρ με την προσπάθεια του στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής. Ο αναβάτης της Honda με αυτή την σημερινή νίκη περνά και μπροστά στην γενική κατάταξη, μπροστά από το Adrien Van Beveren με 3 λεπτά διαφορα.

Ο Ισπανός κέρδισε την 20η του ειδική συνολικά στο Dakar με αυτή την σημερινή νίκη στο Pisco. Οι μοναδικοί με περισσότερες νίκες σε ειδικές είναι οι νικητές του Dakar: Despres και Peterhansel με 33 νίκες, ο Arcarons με 27, ο  Coma με 25 και ο Auriol με 24!

Joan Barreda:  «Ήταν μια σκληρή ειδική σήμερα, με ένα αρκετά συγκεχυμένο κομμάτι στην αρχή, όπου έπρεπε να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Έκανα ένα άλμα δυνατό σε ένα αμμόλοφο και πραγματικά ένιωσα πόνο στο χέρι μου τα επόμενα χιλιόμετρα. Το τελευταίο μέρος ήταν πολύ γρήγορο και ήμουν σε θέση να κάνω αρκετή απόσταση και διαφορα που τελικά αποδείχθηκε καλό. Αύριο ξεκινώ πρώτος και όλα αλλάζουν πάλι, αλλά πάντα ήμαστε εν γνώσει του ότι θα ήταν έτσι και πρέπει απλώς να συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.»

Ο Joan Barreda θα προσπαθήσει να κυνηγήσει την νίκη του φετινού Ντακάρ, και σήμερα απέδειξε ξανά ότι είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς που έχει αγωνιστεί στο Ντακάρ!

Ο Adrien Van Beveren 2ος στην 2η ειδική

Ο Adrien Van Beveren ξεκίνησε πολύ καλά την δεύτερη ημέρα. Ο αναβάτης της Yamaha έλεγχε τον αγώνα μετά από περίπου 100 χιλιόμετρα περνώντας στην κορυφή, με τον Pablo Quintanilla και τον Kevin Benavides μόλις  λίγα δευτερόλεπτα πίσω του.

Τελικά  ο Γάλος της Yamaha, τερμάτισε στην δεύτερη θέση, όπως και χθες και είναι Δεύτερος και στην  γενική κατάταξη μετά την δεύτερη ειδική του Dakar Rally 2018.
Adrien Van Beveren: «Έχουμε την πρώτη δύσκολη φάση με ένα καλό αποτέλεσμα. Για μένα σήμερα δεν ήταν μια μέρα που ήθελα να πιέσω σκληρά. Όλοι γνωρίζαμε ότι η πλοήγηση θα ήταν δύσκολη έτσι ο στόχος μου ήταν να βρω τη σωστή ισορροπία μεταξύ της γρήγορης οδήγησης και δεν έκανα λάθη. Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και μπόρεσα να εξασφαλίσω τη δεύτερη θέση πάλι σήμερα. Ξεκινώντας πίσω από τα αυτοκίνητα σήμερα αντιμετωπίσαμε δύσκολες διαδρομές και πολλές, πολλές πέτρες, παρόλο που ήταν εύκολο για μένα να έχω ένα καλό ρυθμό αγώνα σήμερα. Αυτό είναι πραγματικά ενθαρρυντικό για τις επόμενες μέρες. Θέλω να διατηρήσω το ίδιο συναίσθημα για τον υπόλοιπο αγώνα, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία στο Ντακάρ».

O Walkner τρίτος στην  2η ειδική

Τρίτος στην 2η ειδική ολοκλήρωσε την ημέρα του ο Matthias Walkner, με περισσότερο από τέσσερα λεπτά πίσω από έναν εντυπωσιακό Joan Barreda. Βελτιώνοντας το αποτέλεσμα του (6ος)  από την πρώτη μέρα, ο Matthias Walkner τερμάτισε με λιγότερο από δύο λεπτά πίσω από τον δεύτερο Adrien van Beveren. Ο Walkner ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του και ελπίζει να ακολουθήσει το ρυθμό του στην μεγαλύτερη ειδική αύριο.
Matthias Walkner: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες εκεί έξω σήμερα. Μετά τα αυτοκίνητα έκανε την πλοήγηση λίγο πιο εύκολη, αλλά η ειδική ήταν αρκετά δύσκολη με όλα τα ίχνη που άφησαν τα οχήματα μπροστά. Προσωπικά, αισθάνομαι καλά, αλλά ξέρω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Ξέρω από την εμπειρία μου ότι ο αγώνας δεν κερδίζεται σε αυτές τις πρώτες μέρες, στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 15 παιδιά που οδηγούν καλά και είναι κοντά στην κορυφή. Θα συνεχίζω να οδηγώ με συνέπεια, να βλέπω πως θα εξελιχτούν τα επόμενα στάδια και θα επιδιώξω να φτάσω σε μια καλύτερη θέση.»

Στην 4η θέση τερμάτισε ο άλλος αναβάτης της Honda, Michael Metge. Ο Γάλλος ήταν άνετα με την μηχανή του και με την τέταρτη θέση της 2η ημέρα είναι στην ένατη θέση στη γενική κατάταξη.
Michael Metge: «Ήταν πολύ καλά σήμερα, σωστά; Μπροστά μας τα αυτοκίνητα είχαν αφήσει πολλά ίχνη και πολλές διαδρομές και ήταν δύσκολο να ανέβουμε στους μεγάλους αμμόλοφους. Νομίζω ότι πέρασα πολύ εύκολα και προσπάθησα να σιγουρευτώ ότι ήμουν στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα μετά το χθεσινό, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Ντακάρ είναι μακρύ και οτιδήποτε μπορεί ακόμα να συμβεί.»

Εν τω μεταξύ, ο Kevin Benavides ειχε επίσης μια εξαιρετική, σχεδόν αβίαστη απόδοση που τον έφερε στην 5η θέση και σε μια καλή θέση εκκίνησης για αύριο. Ο Αργεντινός αναβάτης βρίσκεται τώρα στην έβδομη θέση της συνολικής καταταξης και θα είναι σε θέση να επιτεθεί από μια ποιο ισχυρή θέση εκκίνησης σε μια ειδική με πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της σημερινής.
Kevin Benavides: «Σήμερα οδηγήσαμε πίσω από τα αυτοκίνητα και μπήκαμε στη σκόνη τους που μας περιπλέκουν πολύ. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με μερικούς από τους ελιγμούς των αυτοκινήτων. Έμεινα ήρεμος, νομίζω ότι οδήγησα ένα καλό στάδιο και θα δούμε πώς θα πάει αύριο, γιατί σήμερα η ιδέα ήταν να βρεθεί μια καλή θέση για να μπορέσει να προωθηθούμε για την Τρίτη ειδική.»

O Pablo Quintanilla, συμπλήρωσε την κορυφαία εξάδα και επί του παρόντος είναι στην Πέμπτη θέση συνολικά, με λιγότερο από έξι λεπτά πίσω από τον προσωρινό ηγέτη της γενικής.
Pablo Quintanilla: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μου σήμερα μετά από ένα τόσο δύσκολο στάδιο. Αισθάνθηκα λίγο άρρωστος σήμερα το πρωί, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα καλό ρυθμό στις αρχές της ημέρας αλλά μέχρι το τέλος ένιωθα λίγο κουρασμένος και έχασα λίγο χρόνο. Η έκτη θέση δεν είναι πολύ κακή και μου δίνει μια καλή θέση για την αυριανή εκκίνηση. Σήμερα ήμασταν σε θέση να ακολουθήσουμε τις διαδρομές των αυτοκινήτων μπροστά μας, έτσι ώστε η πλοήγηση δεν ήταν πολύ δύσκολη. Αύριο θα είναι πολύ πιο δύσκολο, οπότε απλά πρέπει να επικεντρωθώ και να προσπαθήσω να μην κάνω λάθη.»

Ο Sam Sunderland τερμάτισε 7ος αφού η πλοήγηση ήταν δύσκολη και φαίνεται πως έκανε κάποιο λάθος στους ορεινούς αμμόλοφους. Η έβδομη θέση σήμερα σημαίνει ότι ο Sunderland θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τους υπόλοιπους στην Τρίτη ειδική αύριο.
Sam Sunderland: «Είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγαν τα πράγματα σήμερα. Θα ήθελα να τερματίσω λίγο ψηλότερα, αλλά ποτέ δεν θα είναι εύκολο να είσαι πρώτος στις ειδικές. Νόμιζα ότι δεν θα ήταν πολύ δύσκολο μετά τα αυτοκίνητα, αλλά όπως αποδείχθηκε τα πρώτα 50 ή 60 χλμ. της ειδικής ήταν σαν χάος. Τα ίχνη των αυτοκινήτων πήγαιναν παντού, καθώς είχαν αγωνιστεί να σκαρφαλώσουν κάποιους από τους αμμόλοφους. Κατέληξα να πιάσω μερικούς και να οδηγήσω μέσα στη σκόνη τους. Είχε πολύ ζέστη εκεί έξω σήμερα, αλλά ένιωσα εντάξει ακόμη και μετά από ένα τόσο δύσκολο στάδιο. Έχω μια καλή θέση εκκίνησης για αύριο, έτσι θα δούμε τι θα φέρει η αυριανή μέρα.»

Ο Xavier de Soultrait τερμάτισε 8ος, ενώ ήταν πολύ κοντά όλοι τους τερματίζοντας με περισσότερο από 5 λεπτά πίσω από το κορυφαίο Honda.

Στην 9η θέση ο Franco Caimi, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Toby Price

Απόδοση της ημέρας

Παρόλη την εμπειρία του στον κόσμο του motocross και του enduro, ο Jonathan Barragán εξακολουθεί να είναι ένας rookie στο Ντακάρ. Ο οδηγός από τη Μαδρίτη κάνει το ντεμπούτο του, μαζί με την επιστροφή του ισπανικού κατασκευαστή GasGas, στο μεγαλύτερο ράλι του κόσμου. Ο Barragán, ήταν ενδέκατος στο Pisco και μόλις τρία δευτερόλεπτα από το ρυθμό του πρωταθλητή του 2016, Toby Price,  έτσι είναι πολύ κοντά με τους κορυφαίους Είναι τώρα ο κορυφαίος rookie στη γενική ταξινόμηση.

Jonathan Barragán: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα, οδήγησα σχεδόν όλη την ειδική μόνο μου και, προς το τέλος, ένας εργοστασιακός οδηγός με πέρασε, αλλά κατάφερα να τον ακολουθήσω για πολλά χιλιόμετρα και αυτό με βοήθησε να κερδίσω ρυθμό και εμπιστοσύνη. Ήταν μια πολύ περίπλοκη μέρα από την άποψη της πλοήγησης και ήταν δύσκολη, αλλά πρέπει να πάμε σιγά-σιγά, γιατί έχουμε ακόμα πολλές ειδικές μπροστά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Ντακάρ».

Η Laia Sanz ειχε ένα μικρό θέμα που τις κόστισε αρκετά λεπτά, εξακολουθούσε όμως να απολαμβάνει την ημέρα της. Η Ισπανίδα  τερμάτισε στην 24η θέση, αλλά είναι θετική για τις επόμενες δύσκολες μέρες μπροστά.

Laia Sanz: «Ήταν μια όμορφη μέρα σήμερα, μου αρέσει η άμμος και πραγματικά απολάμβανα τη σκηνή. Ο Toby με πέρασε και έτσι ήταν ωραίο να τον ακολουθήσω και ήταν τα πράγματα λίγο ασφαλέστερα. Έπρεπε να σταματήσω σε ένα σημείο, καθώς είχα ένα μικρό θέμα με την μηχανή μου και κατέληξα να χάσω περίπου πέντε ή έξι λεπτά. Δεν είναι πάρα πολύ πρόβλημα, γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι καλά και η μηχανή μου είναι πραγματικά καλά.»

Ο Casale κερδίζει και την 2η ειδική στα Quad

O χθεσινός νικητής Ignacio Casale απέδειξε ότι στους αμμόλοφους είναι πολύ καλός κερδίζοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Ο Sergei Kariakin όλη την ημέρα πίεσε αφόρητα, και τελικά τερμάτισε μόλις 43 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Η μονομαχία ήταν μεταξύ των νικητών του Ντακάρ 2014 και του 2017. 3ος τερμάτισε ο Gaston Gonzalez με περίπου 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΟΤΟΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ QUADΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
POS. EXP. DRIVE-TEAM MARK-MODEL TIME VARIATION PENALITY
1 5
 JOAN BARREDA BORT
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 02H 56′ 44”
2 4
 ADRIEN VAN BEVEREN
YAMALUBE YAMAHA OFFICIAL RALLY TEAM 02H 59′ 38” + 00H 02′ 54”
3 2
 MATTHIAS WALKNER
RED BULL KTM FACTORY TEAM 03H 01′ 08” + 00H 04′ 24”
4 14
 MICHAEL METGE
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 03H 01′ 23” + 00H 04′ 39”
5 47
 KEVIN BENAVIDES
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 03H 02′ 27” + 00H 05′ 43”
6 10
 PABLO QUINTANILLA
ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING 03H 02′ 29” + 00H 05′ 45”
7 1
 SAM SUNDERLAND
RED BULL KTM FACTORY TEAM 03H 02′ 45” + 00H 06′ 01”
8 23
 XAVIER DE SOULTRAIT
YAMALUBE YAMAHA OFFICIAL RALLY TEAM 03H 02′ 56” + 00H 06′ 12”
9 7
 FRANCO CAIMI
YAMALUBE YAMAHA OFFICIAL RALLY TEAM 03H 03′ 20” + 00H 06′ 36”
10 8
 TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY TEAM 03H 03′ 24” + 00H 06′ 40”

ΑΝΑΛΑΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ >>>

POS. EXP. DRIVE-TEAM MARK-MODEL TIME VARIATION PENALITY
1 241
 IGNACIO CASALE
CASALE RACING 03H 37′ 45”
2 240
 SERGEI KARIAKIN
SNAG RACING TEAM 03H 38′ 28” + 00H 00′ 43”
3 284
 GASTON GONZALEZ
GASTON GONZALEZ RACING TEAM 03H 41′ 39” + 00H 03′ 54”
4 248
 ALEXIS HERNANDEZ
ALEXIS HERNANDEZ RACING 03H 44′ 17” + 00H 06′ 32”
5 242
 PABLO COPETTI
MX DEVESA BY BERTA 03H 46′ 37” + 00H 08′ 52”
6 254
 KEES KOOLEN
MAXXIS SUPER B DAKARTEAM 03H 47′ 48” + 00H 10′ 03”
7 249
 NICOLAS CAVIGLIASSO
TEAM AL DESERT 03H 49′ 48” + 00H 12′ 03”
8 243
 RAFAL SONIK
SONIK TEAM 03H 51′ 34” + 00H 13′ 49”
9 255
 GUSTAVO GALLEGO
GUSTAVO GALLEGO COMPETICION 03H 52′ 19” + 00H 14′ 34”
10 246
 JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
CONSULTORES DE EMPRESAS 03H 53′ 23” + 00H 15′ 38”

ΑΝΑΛΑΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ >>>

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner