25 May 2024
MotoGP 2020Συνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Ο Marc Marquez εξηγεί γιατί εγκατέλειψε την προσπάθεια του στο MotoGP της Ανδαλουσίας – Συνέντευξη

Ο Marc Marquez επιχείρησε να οδηγήσει το Σάββατο 25 Ιουλίου, στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά FP3, δοκιμάζοντας την ικανότητα  του, μετά το σπάσιμο του βραχίονα του την περασμένη Κυριακή στον πρώτο αγώνα της Jerez και μετά την χειρουργική επέμβαση που έκανε μόλις την Τρίτη.

Δοκίμασε και στα F4 μετά στο Q1 μόλις έναν γύρο χωρίς να πάρει καν χρόνο, εγκατέλειψε την προσπάθεια του φανερά ότι ήταν ταλαιπωρημένος και πονούσε με το χέρι πρησμένο.

Στην συνέχεια μίλησε σε συνέντευξη και  εξήγησε όλη την κατάσταση και απάντησε σε όλα.

«Αυτό που έκανα όλη την εβδομάδα ήταν να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να ακούσω το σώμα μου και να προσπαθήσω να ακολουθήσω το σώμα μου», ξεκίνησε ο Marquez.

«Τη Δευτέρα θα έλεγα αδύνατο να αγωνιστώ στη Jerez, αλλά στη συνέχεια την Τρίτη ο Δρ Mir έκανε καλή δουλειά με την χειρουργική επέμβαση για να φτιάξει το κάταγμα και την Τετάρτη μπόρεσα να κάνω κάποια push-ups και να είμαι στην Cervera στην πόλη μου και να φορέσω μια δερμάτινη φόρμα και να κάνω μια βόλτα με την μηχανη.»

«Τότε είπα ότι είναι δυνατό. Άρχισα να μιλάω με τη Honda και την ομάδα, δεν ήθελαν να με αφήσουν, αλλά κάναμε μια συμφωνία που θα προσπαθούσα το Σάββατο και να είμαι πραγματικά ειλικρινής. Είναι αυτό που έκανα.»

«Την Πέμπτη, ο ιατρικός έλεγχος ήταν πολύ σκληρός. Μόλις τώρα είπα ευχαριστώ τον Δρ Charte επειδή με πίεζε πολύ με τα push-ups και τα πάντα. Η δύναμη ήταν εκεί και ο μυς λειτούργησε καλά».

«Το πρωί ένιωσα πολύ καλά και μπόρεσα να οδηγήσω στο ‘37,7 με το χρησιμοποιημένο ελαστικό, σχεδόν τον ίδιο χρόνο με την περασμένη εβδομάδα»

«Αλλά μετά το απόγευμα όταν άρχισα να νιώθω πολύ καλά και να οδηγώ με τον ίδιο τρόπο σταμάτησα στο γκαράζ και όταν ξεκίνησα ξανά κάτι άλλαξε. Αμέσως.»

«Ήταν σαν φλεγμονή ή κάτι τέτοιο. Ο βραχίονας πρήστηκε και ίσως πίεσε λίγο το  νεύρο. Έχασα τη δύναμη στην δεύτερη έξοδο σε κάποιες στροφές που δεν περίμενα.»

«Σε αυτό το σημείο πρέπει να είσαι ειλικρινής με το σώμα σου και να καταλάβεις την κατάσταση και αυτό έκανα.»

«Σταμάτησα στο γκαράζ και είπα αμέσως στην ομάδα τι συμβαίνει και ότι θα πήγαινα στο Q1 και στον πρώτο γύρο, αν νιώσω λίγο αυτό το συναίσθημα ή κάτι παρόμοιο, θα τα παρατήσω. Αυτό έκανα.»

«Το μυαλό κάνει πολλά. Όταν είπα στον εαυτό μου« δεν μπορώ να συνεχίσω » ο πόνος πολλαπλασιάστηκε 2-3 φορές! Αλλά το μυαλό πρέπει επίσης να γνωρίζει πολύ καλά το σώμα και να γνωρίζει τα όρια του πόνου και πόσο μακριά μπορώ να πάω.»

«Το σώμα έχει επίσης νεύρα και το έχω ήδη βιώσει ήδη από την προ-σεζόν. Όταν διανοητικά μπορείτε, αλλά φυσικά δεν μπορείτε – και μπορεί να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο – τότε πρέπει να ξέρεις ότι ο χρόνος σου έχει τελειώσει.»

Δείτε στην φωτο το πρησμένο δεξί χέρι του Marquez

«Το κράτησα αυτό μαζί μου και συνέχισα να είμαι ρεαλιστικός. Εάν δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό να οδηγήσω τότε θα είχα μείνει σπίτι, με κλιματισμό και την  φυσικοθεραπεία μου υ αντί να κάνω τη ζωή μου περίπλοκη.»

«Αυτό λοιπόν δεν περίμενα, αλλά θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς και την ομάδα και τους φυσικοθεραπευτές γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να ακολουθήσω το πάθος και τα ένστικτά μου.» 

«Απόψε θα κοιμηθώ καλά γιατί δοκίμασα και δεν ήταν δυνατό. Αν δεν είχα δοκιμάσει θα είχα όλο το χρόνο την αβεβαιότητα του “και αν είχα δοκιμάσει…”.  Το Μπρνο [7-9 Αυγούστου] θα είναι ένας άλλος αγώνας.»

Αλλά τι θα σημαίνουν δύο αγώνες χωρίς βαθμούς και για τις ελπίδες του για έναν έβδομο τίτλο MotoGP κατά τη συντομευμένη σεζόν 2020;

«Η κύρια προτεραιότητα τώρα είναι το χέρι μου και να προσπαθήσω να γίνω καλά όσο το δυνατόν συντομότερα και να οδηγήσω ξανά την μοτοσυκλέτα όπως θέλω»

«Ξέρω ότι στο Μπρνο δεν θα είμαι 100% έτοιμος, αλλά στο Red Bull Ring, ποτέ  δεν ξέρεις.»

«Είναι το δεξί μου χέρι και όλες οι πίστες είναι δεξιόστροφες. Άρα αυτός είναι ο πρώτος στόχος, ο δεύτερος είναι το πρωτάθλημα και υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες που πρέπει να γίνουν. Αυτό είναι ο αγώνας, αυτός είναι ο ανταγωνισμός και αυτό μπορεί να συμβεί.»

«Είμαι εδώ γιατί δεν θα τα παρατήσω ποτέ και δεν θα τα παρατήσω αν υπάρχει πιθανότητα.»

Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, το σώσιμο και την πτώση ο Marquez είπε:

«Μετά το μεγάλο σώσιμο ήταν ένας παράξενος αγώνας, αλλά το απολάμβανα και ένιωθα πολύ καλά», είπε ο Marquez. «Το λάθος συνέβη όταν είπα« Εντάξει, η δουλειά έχει τελειώσει ». Έφτασα εκεί [3ος] και ήμουν ήδη πίσω από το Viñales. Η δουλειά έγινε, θα τον ακολουθήσω και θα προσπεράσω στο τέλος. Τότε είναι που έπεσα.»

«Σε αυτή τη γωνία, η μόνη διαφορά ήταν ότι κάθε γύρος πέρναγα το κέρμπ στο εσωτερικό και ότι σε αυτό το γύρο δε πέρασα από το κέρμπ, αλλά άγγιξα τη λευκή γραμμή και ξαφνικά και οι δύο τροχοί – το πίσω και το μπροστινό μέρος – έχασαν την πρόσφυση και ναι, είναι λάθος γιατί έπεσα, αλλά μπορεί να συμβεί σε αγώνες και πρέπει να το μαθαίνεις.»

Ξεκινώντας ο Puig, και στην συνέχεια αρκετοί, έχουν προκαλέσει μια διαμάχη ισχυριζόμενοι ότι η νίκη του τίτλου για τους αντιπάλους του θα υποτιμηθεί εάν ο ίδιος χάσει τους αγώνες.

«Εάν είσαι πρωταθλητής τότε είναι επειδή έκανες κάτι καλύτερο από τους άλλους», είπε ο Marquez. «Φυσικά θέλεις να παλέψεις και να κερδίσεις  ένα πρωτάθλημα με όλους τους αντιπάλους σου στην πίστα, αλλά αν κάποιος τραυματιστεί τότε δεν είναι δικό σου λάθος. Η αξία είναι η ίδια.»

«Όποιος κερδίσει φέτος αξίζει. Θα έχει περισσότερους βαθμούς από τους άλλους και θα το έχει κερδίσει.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events