20 May 2024
MotoGP 2020Συνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Ο Marc Márquez σε συνέντευξη του μιλά για τη διαδικασία ανάκαμψης του και την εξέλιξη αυτού του περίεργου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2020. – VIDEO -Φωτογραφίες

Στην πατρίδα του Márquez, στην Cervera, βρέθηκε το συνεργείο της Repsol Honda, όπου ο Marc Márquez μίλησε για τη διαδικασία ανάκαμψης του, μίλησε για την ψυχολογική του κατάσταση και την εξέλιξη αυτού του περίεργου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2020.

Διαβάστε την συνέντευξη του Márquez και δείτε την σε VIDEO

Marc, θα θέλαμε να μάθουμε πώς νιώθεις σωματικά και ψυχολογικά;

«Σχετικά με τη φυσική κατάσταση, τώρα είμαι σε μια καλή στιγμή. Αλλά φυσικά, είμαι ακόμα μακριά από το φυσιολογικό μου επίπεδο. Είναι αλήθεια ότι την περασμένη εβδομάδα, άρχισα να κάνω τρέξιμο και ποδηλασία. Από φυσική κατάσταση, τα πόδια και το αριστερό χέρι μου είναι αρκετά καλή. Αλλά για το δεξί χέρι, ακόμα πρέπει να κάνω μερικά μεγάλα βήματα, αλλά τώρα αρχίζουμε να κάνουμε περισσότερες ασκήσεις. Ανυπομονώ να αρχίσω να πιέζω λίγο περισσότερο στο γυμναστήριο. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σεβόμαστε τα χρονικά διαστήματα και να είμαστε υπομονετικοί.»

«Από ψυχολογική πλευρά ήταν δύσκολο στην αρχή. Επειδή ξέρετε, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις στο σπίτι, οι μέρες, ακόμη και οι ώρες ήταν πολύ, πολύ ατελείωτες, αλλά τώρα έχουμε ένα σχέδιο για κάθε μέρα. Κάνουμε δύο συνεδρίες φυσικής αποκατάστασης και στη συνέχεια προπονώ επίσης στο γυμναστήριο με τον προπονητή μου, τον αριστερό βραχίονα, και τα πόδια. Τώρα λοιπόν ψυχολογικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα, η στιγμή που υποφέρω περισσότερο είναι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου του αγώνα γιατί παρακολουθώ τον αγώνα, όλες τις δοκιμές από την τηλεόραση και δεν είναι εύκολο. Εκτός από αυτό, μπορούμε να πούμε ότι είμαι χαρούμενος τώρα. Είμαι χαρούμενος γιατί νιώθω ήδη ότι κάναμε κάποια βήματα μπροστά.»

Σας είδαμε την περασμένη εβδομάδα να προπονείστε  ήδη με προστασία στο χέρι, την χρησιμοποιείτε ακόμα;

«Ναι, είχαμε κάποια διαφορετικά είδη προστασίας. Στην αρχή είχα μια εκτεταμένη προστασία, από χαμηλά στο χέρι μέχρι την κορυφή του βραχίονα και ήταν εντελώς άκαμπτο. Στη συνέχεια, βήμα προς βήμα χρησιμοποιήσαμε αυτήν την προστασία άνθρακα που είδατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν από τον αγκώνα μέχρι τον ώμο. Και τώρα, στην κανονική ζωή δεν χρησιμοποιώ τίποτα,  μόνο στην προπόνηση, ειδικά όταν κάνω ποδηλασία, εξακολουθώ να χρησιμοποιώ αυτήν την προστασία από άνθρακα επειδή προστατεύει και κρατάει το χέρι στη θέση του λίγο καλύτερα. Τώρα αρχίζω να ξεχνάω τις προστασίες και ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι ήδη σε θέση να καταργήσουμε την προστασία από όλα τα πράγματα που κάνουμε.»

Πώς νιώθεις τώρα που προπονείσαι ξανά;

«Άρχισα να κάνω ποδήλατο και τρέξιμο και περίμενα να είναι πολύ χειρότερο γιατί για περίπου τέσσερις, πέντε εβδομάδες ήμουν εντελώς στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Αλλά άρχισα να τρέχω και αμέσως από την πρώτη μέρα ένιωσα καλά και άρχισα να βλέπω βελτιώσεις, όπως και με το ποδήλατο επίσης. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι ο μυς στο δεξί χέρι, αλλά ακόμη και αυτό είναι καλύτερα από ό, τι περίμενα. Ο μυς είναι ακόμα εκεί, λειτουργεί καλά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι όλες οι κινήσεις είναι εντάξει και τώρα βαθμιαία με τον φυσιοθεραπευτή μου Carlos, που ζει μαζί μου στο σπίτι μου, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε, ακολουθώντας τα σωστά βήματα στη σωστή στιγμή.»

Σας λείπει η προπόνηση;

«Δεν έκανα καθόλου προπόνηση, ειδικά τις πρώτες δύο εβδομάδες, αλλά αυτό που μου λείπει είναι να είμαι πάνω στην μοτοσικλέτα. Τώρα είμαι σε μια κατάσταση όπου ελπίζω να επιστρέψω σύντομα με μια μικρή μοτοσυκλέτα ή κάτι τέτοιο, αλλά αυτή τη στιγμή, πρέπει απλώς να σεβαστούμε τη διαδικασία, και το χρονοδιάγραμμα από τους γιατρούς. Τώρα αρχίζω να νιώθω έτοιμος, αλλά αυτό είναι λίγο επικίνδυνο γιατί όταν αισθάνομαι έτοιμος, θέλω όλο και περισσότερο, αλλά απλά πρέπει να προσπαθήσω να καταλάβω τι μου λέει το σώμα μου.»

Ήδη από την προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας, πολλοί θαυμαστές είπαν ότι ήσασταν πολύ γρήγορος!

«Και εγώ δεν το περίμενα γιατί κανονικά ο ρυθμός μου είναι 3:50 ανά χιλιόμετρο και έκανα 4/4: 10 ανά χιλιόμετρο, οπότε ήταν καλός ρυθμός. Την επόμενη μέρα ήταν δύσκολα! Τα πόδια μου ήταν εντελώς πιασμένα, αλλά στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έτρεξα τρεις φορές, πήγα ποδηλασία μία φορά και φαίνεται ότι η βάση είναι εκεί. Έτσι, από τη φυσική πλευρά, νιώθω έτοιμος να επιστρέψω, αλλά για το χέρι ειδικά, ακόμα όχι.»

Ο τελευταίος αγώνας στο Misano, ήταν ο πρώτος αγώνας όπου η ομάδα Repsol Honda ήταν πιο κοντά στην κορυφή. Τι σκέφτηκες για αυτό;

«Η ομάδα της Repsol Honda είναι, νομίζω, σε μια δύσκολη κατάσταση. Φυσικά, αισθάνομαι ότι είμαι σημαντικός εκεί και νιώθω ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά καλά αποτελέσματα, αλλά όταν έχεις έναν αναβάτη από την άλλη πλευρά του γκαράζ, και μετά αυτός είναι εκτός από τον πρώτο αγώνα, τότε μπορείς να χάσεις λίγο το στόχο. Αλλά τώρα φαίνεται ότι είναι βρίσκουν το δρόμο. Ένας rookie έχει μια δύσκολη πορεία και ο συμπαίκτης μου, που είναι επίσης ο αδερφός μου φυσικά, έχει μια καλή πορεία. Αλλά το τεστ της Τρίτης στο Misano ήταν πολύ σημαντικό γιατί βρήκαν κάτι εκεί και στη συνέχεια από εκείνο το σημείο ο Nakagami και ο αδερφός μου, ο Alex, έκαναν ένα μεγάλο βήμα. Η 6η και η 7η θέση συνολικά στο τελικό αποτέλεσμα, νομίζω ότι είναι ένα καλό αποτέλεσμα για αυτούς. Ανυπομονώ να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσω την ομάδα, αλλά προς το παρόν βοηθάω απλώς από έξω.»

Πιστεύετε ότι αυτός (Alex) έχει κάνει ήδη αυτό το βήμα;

«Ο Alex βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα σημαντικό πράγμα για τους αναβάτες rookie είναι ότι έχουν δύο αγώνες στη σειρά στην ίδια πίστα. Αυτό βοηθά πολύ, το πιο δύσκολο πράγμα στο MotoGP είναι να φτάσει οδηγός σε μία πίστα με μία μοτοσυκλέτα MotoGP και να προσπαθεί να ρυθμίσει τα πάντα. Ο Αλεξ θα φτάσει στο Montmelo στην Catalunya και θα ξεκινήσει ξανά τη διαδικασία. Αλλά θα δούμε αν έκανε ένα βήμα.»

Πιστεύετε ότι είναι πιο δύσκολο για έναν αρχάριο αυτή τη σεζόν, επειδή η διαφορά από το πρώτο έως το 20ο είναι ένα δευτερόλεπτο;

«Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο, αλλά και για όλους. Οι χρόνοι είναι πολύ κοντά, εννοώ ότι σε ένα δευτερόλεπτο υπάρχουν 17, 18 αναβάτες και αυτό είναι κάτι καταπληκτικό γιατί νομίζω ότι το επίπεδο στο MotoGP είναι πραγματικά ίσο τώρα και αυτό είναι καλό για τους αναβάτες, γιατί στο τέλος, η τελική βελτίωση και το αποτέλεσμα προέρχεται από τους οδηγούς. Είναι μια δύσκολη σεζόν για όλους, αλλά ειδικά για έναν αρχάριο είναι δύσκολο επειδή έχει πολλούς αγώνες στη σειρά. Είναι περίεργο γιατί όταν αγωνίζεστε μία φορά πηγαίνετε σπίτι τότε το σώμα μπορεί να καταλάβει πώς να βελτιωθεί, αλλά τώρα όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα – πολύ γρήγορα για έναν αναβάτη. Και δεν έχουμε δοκιμές, είχαν ένα μονοήμερο τεστ στο Misano και συνήθως κατά τη διάρκεια μιας σεζόν έχουμε τέσσερις ή πέντε ημέρες δοκιμή που βοηθά πολύ.»

Όντας στο σπίτι, έχετε γίνει σύμβουλος του Alex;

«Προσπαθώ να βοηθήσω τον Αλεξ και την Πέμπτη όταν έχουν την κατανομή των ελαστικών, μου στέλνει τη φωτογραφία και προσπαθώ να δώσω κάποιες συμβουλές. Αλλά έχουμε σαν κανόνα, ότι πρέπει να συνεργαστεί με την ομάδα του, πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και συνεργάζεται με την ομάδα του. Αν έχει αμφιβολία για το στυλ οδήγησης ή κάτι τέτοιο, με καλεί, αλλά δεν τον καλώ ποτέ εγώ επειδή είναι στη πίστα και δουλεύει με την ομάδα του και έχει εκεί τον Alberto, ο οποίος έχει επίσης πολλή εμπειρία, και τον Emilio. Αλλά φυσικά, κάθε μέρα έχουμε δύο, μερικές φορές τρεις τηλεφωνικές κλήσεις.»

Η Honda έστειλε ένα δελτίο τύπου όπου είπαν ότι θα είστε δύο ή τρεις μήνες μακριά από τις πίστες. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα;

«Τρεις μήνες είναι πολύς. Όταν ήμουν με τους γιατρούς προσπαθήσαμε να καταλάβουμε και να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικούς γιατρούς και είπαν περίπου τρεις μήνες. Στην αρχή είναι σοκ για έναν αναβάτη. Τώρα εγώ είμαι στη φάση που αρχίζω να νιώθω τα μεγάλα βήματα με το σώμα μου. Έτσι τώρα κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, νιώθω κάτι διαφορετικό. Οι πρώτες τρεις εβδομάδες ήταν ίδιες επειδή δεν ένιωθα τίποτα και δεν ένιωθα οποιαδήποτε βελτίωση. Αλλά τώρα αρχίζω να νιώθω κάποιες βελτιώσεις, αρχίζουμε να δουλεύουμε στο γυμναστήριο, αρχίζω να προπονούμαι. Έτσι, σε ποια στιγμή δεν ξέρω πότε, αλλά ξέρω ότι είμαι πιο κοντά στο να είμαι πάνω σε μια μοτοσυκλέτα, δηλαδή το πιο σημαντικό. Ξέρω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι στη μοτοσυκλέτα σε ένα μήνα, σε δύο εβδομάδες ή σε δύο μήνες. Δεν το ξέρω αυτό είναι κάτι που το σώμα μου θα απαντήσει.»

Στο μεταξύ, παρακολουθείτε τους αγώνες στο σπίτι, πρέπει να είναι εξαιρετικά περίεργο για εσάς;

«Είναι το πιο δύσκολο, το να βλέπεις αγώνες στο σπίτι είναι το πιο δύσκολο πράγμα γιατί είσαι εκεί παρακολουθώντας τις δοκιμές, βλέποντας τους αγώνες, θα ήθελα να είμαι εκεί. Όταν βλέπω ότι είναι τόσο ίσοι, πολλοί διαφορετικοί νικητές κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και βλέπω ότι έχουν μόνο 84 βαθμούς μετά από τόσους αγώνες είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος για να επιστρέψω. Αλλά στο τέλος ο χρόνος είναι ο χρόνος. Φαίνεται περίεργο ότι μετά από επτά αγώνες είμαι μόνο 84 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη και εγώ έχω μηδέν! Είναι μια περίεργη σεζόν και φαίνεται ότι δεν έχουμε κανέναν που να κάνει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους άλλους.»

Τι πιστεύεις για αυτή τη σεζόν; Επτά αγώνες, και ο τίτλος είναι ακόμα εντελώς ανοιχτός!

«Είναι περίεργο, είναι περίεργο γιατί φαίνεται σαν να μην θέλει κανείς να κερδίσει! Κανείς δεν θέλει να είναι στην κορυφή, εννοώ ότι είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά αν είσαι αναβάτης μπορείς να το καταλάβεις. Το ένα πράγμα είναι να είσαι αναβάτης που αν κερδίσεις, θα είναι φανταστικό και θα είναι κάτι απίστευτο, Το άλλο είναι, όταν είσαι ο αναβάτης που πρέπει να κερδίσει τότε κάτι αλλάζει και έχεις πολλές ακόμη αμφιβολίες επειδή δεν ξέρεις αν πρέπει να επιτεθείς, εάν πρέπει να υπερασπιστείς. Ξέρεις πότε είσαι ο αναβάτης που έρχεται από τη δεύτερη θέση, την τρίτη θέση, την τέταρτη θέση και έχεις κάτι μπροστά σου, δεν έχεις τίποτα να χάσεις, απλά επιτίθεσαι και μετά οδηγείς με περισσότερη αυτοπεποίθηση επειδή δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αλλά όταν είσαι στην κορυφή και πρέπει να κερδίσεις, αυτό είναι όταν οι αμφιβολίες αρχίζουν να είναι στο μυαλό σου, στο σώμα σου και γίνεται πιο δύσκολο.»

Όχι μόνο δύο αναβάτες βρίσκονται σε μάχη, αλλά και πολλές εργοστασιακές και δορυφορικές μοτοσυκλέτες, είναι πολύπλοκα τα πράγματα φέτος;

«Ναι, εννοώ ότι είναι καλό για το MotoGP και νομίζω ότι και για το θέαμα είναι ότι τώρα μια δορυφορική ομάδα έχει μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, έτσι αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να κερδίσει πολλούς αγώνες. Αυτό είναι κάτι καλό γιατί τότε μια δορυφορική ομάδα μπορεί να έχει έναν καλό στόχο για μια σεζόν, ένας καλός στόχος για έναν αγώνα, αγωνίζονται εκεί. Για τους χορηγούς, για όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ καλύτερο.»

Αναφέρατε σε μια συνέντευξη με το DAZN στην Αυστρία ότι τα φαβορί για εσάς θα ήταν ο Dovi και το Quartararo – είναι ακόμα το ίδιο;

«Είναι δύσκολο να πω, αλλά είναι αλήθεια ότι στην Αυστρία είπα τον Quartararo ή τον Dovizioso, αλλά, ειλικρινά, περίμενα περισσότερα από αυτούς. Ειδικά από το Quartararo, περιμένω πολύ περισσότερα γιατί κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες με απίστευτο επίπεδο και τώρα, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Παλεύει πολύ, ακόμη και σε ένα από τα ισχυρότερα  σημεία του: τα Προκριματικά. Αλλά ο Dovizioso είναι συνεπής, είναι εκεί, αλλά χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα αν θέλει να κερδίσει τον τίτλο και βλέπουμε ότι και ο Viñales είναι εκεί, ο Mir είναι εκεί, εννοώ ότι έχουμε οκτώ, εννέα αναβάτες μέσα σε 25 βαθμούς διαφορά, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε το τέλος της σεζόν. Και ναι, θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε την “παράσταση” από μέσα!»

Ο αγώνας στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα είναι μέσα στο σπίτι σου, θα είστε στο σπίτι δαγκώνοντας τα νύχια σας;

«Τώρα το MotoGP θα αγωνιστεί μόλις μία ώρα από το σπίτι μου και ναι, θα είναι περίεργο, αλλά ξέρετε, είναι μια περίεργη κατάσταση. Είναι η πρώτη φορά που έχω αυτήν την εμπειρία στην καριέρα μου, είναι αλήθεια ότι στην καριέρα ενός αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα, εάν περάσετε 15 χρόνια οδήγησης στο όριο τότε ενός έτους αποχή είναι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν, το κίνητρο είναι ακόμα εκεί.»

Από το 2013 έχετε κερδίσει έξι τίτλους, τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Honda. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την κακή τύχη για να επιτεθούν και λένε ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι εύκολη και η στρατηγική είναι λανθασμένη. Τι νομίζετε;

«Έχω πολύ χρόνο τώρα και διάβασα πολλά πράγματα, αλλά, στο τέλος, αν δείτε τα τελευταία δέκα χρόνια, η Honda είχε μια τέλεια στρατηγική. Γιατί; Επειδή είναι η ομάδα που κέρδισε περισσότερους τίτλους, περισσότερους τίτλους ομάδας και περισσότερα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Νομίζω ότι η Honda κάνει εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε κατασκευαστής αγωνίζεται για ένα χρόνο, αλλά είναι έτσι μερικές φορές. Ανυπομονούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση για το επόμενο χρόνο επειδή αισθάνομαι μέρος της Honda και εγώ νιώθω ότι είναι μέρος της ευθύνης μου να είμαι εκεί για να φέρω τη Honda στην κορυφή. Και θα επιστρέψουμε, αλλά για μένα η στρατηγική της Honda στο τέλος, σημαίνει ότι μπορεί να υποφέρετε ένα χρόνο, αλλά πρέπει να πάρετε τα τελευταία δέκα χρόνια , και τα τελευταία δέκα χρόνια η Honda πέτυχε περισσότερα από τους άλλους κατασκευαστές.»

Πρέπει μια μοτοσυκλέτα MotoGP να είναι ένα εύκολη όπως λένε οι άνθρωποι;

«Φυσικά μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Εννοώ κάθε μοτοσυκλέτα MotoGP έχει διαφορετικό χαρακτήρα και στη συνέχεια οι αναβάτες πρέπει να προσαρμοστούν στην μοτοσυκλέτα. Η Honda έχει αυτή τη φιλοσοφία για πολλά χρόνια στις κατηγορίες 500cc και MotoGP. Για παράδειγμα, όταν μιλάω με τον Doohan, με τον Criville, η φιλοσοφία ήταν η ίδια. Η Honda έχει μια καλή μοτοσυκλέτα, αλλά πρέπει να είσαι 100% κατάλληλος, πρέπει να πιέζεις την μοτοσυκλέτα πολύ, αλλά όταν παίρνεις την αίσθηση με την μοτοσυκλέτα, εσύ μπορεί να είσαι πολύ γρήγορος. Στη συνέχεια, όταν διάβασα «η μοτοσυκλέτα είναι κατασκευασμένη μόνο για το στυλ του Marquez και bla la», δεν είναι έτσι. Θέλω να πω ότι έχουμε τρείς επίσημες μοτοσυκλέτες στην πίστα, πέρυσι ήμουν εγώ, ο Lorenzo και ο Crutchlow οι αναβάτες έχουν τα ίδια σχόλια. Είναι άλλο πράγμα εάν ένας αναβάτης είναι πιο γρήγορος ή πιο αργός. Αλλά είμαι ο πρώτος που θέλει μια ταχύτερη μοτοσυκλέτα και μια ευκολότερη, θα είναι ευκολότερο και για μένα. Αλλά δεν είναι έτσι, είναι μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και στον τελευταίο αγώνα για παράδειγμα τερμάτισαν 6ος ο Nakagami και 7ος  ο rookie, Alex. Είναι μία καλή μοτοσυκλέτα, έχει δυνατότητες, αλλά αν θέλετε να καταλάβεις την μοτοσυκλέτα, πρέπει να πέσεις πολλές φορές, αλλά στο τέλος θα την καταλάβεις.»

Σχετικά με τον τελευταίο αγώνα, σε μια νέα πίστα, το Portimao – τι πιστεύετε για αυτή την πίστα;

«Το Portimao θα είναι ενδιαφέρον να τελειώσει τη σεζόν. Ελπίζω να είμαι εκεί, ελπίζω να αγωνιστώ εκεί με το MotoGP γιατί δοκίμασα εκεί με μια μοτοσυκλέτα Moto2 το 2012 – πριν από πολύ καιρό, αλλά θυμάμαι την πίστα και ήταν πολύ ωραία. Πολλοί σκαμπανεβάσματα, ακολουθώντας τη φυσική διάταξη της γης, ήταν πολύ ωραίο και θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να αγωνιστώ εκεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να la είμαι εκεί και να τελειώσω τη σεζόν με καλό τρόπο.»

Τέλος, ένα μήνυμα σε όλους τους θαυμαστές;

«Θέλω απλώς να ευχαριστήσω, ειδικά όλη την ομάδα της Repsol Honda και επίσης όλους τους οπαδούς. Έλαβα πολλά, πολλά υπέροχα μηνύματα. Διάβασα πολλές, πολλές ερωτήσεις: «πότε θα επιστρέψεις;» Δεν ξέρω Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω. Ελπίζω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω ότι θα είναι νωρίτερα από ότι περιμένουμε, οπότε αυτό είναι κάτι καλό. Ας δούμε, αλλά ευχαριστώ που συνεχίζουν να με υποστηρίζουν, υποστηρίζοντας τη Honda και μην ανησυχείτε, θα επιστρέψουμε στην κορυφή.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events