Ο Michael Metge κερδίζει την 9η ειδική – Ανασκόπηση 9ης ημέρας Dakar 2019

Stage 9 | 16 Ιανουαρίου | Pisco > Pisco | 313 Ειδική | 401  σύνολο
1. Michael Metge – 2. Daniel Nosiglia – 3. Pablo Quintanilla

Το Ένατο στάδιο του Ράλι Ντακάρ 2019 ήταν η προτελευταία φάση του Ράλι και η τελευταία ευκαιρία για αλλαγές στην γενική κατάταξη.

Η 9η ειδική ήταν κυκλική διαδρομή γύρω από το Pisco στην έρημο Ica από μια εντελώς νέα προοπτική. Ξεκίνησε με έναν τομέα 80 χιλιομέτρων αμμόλοφων, ακολουθούμενος από μια σειρά από παράκτιους αμμόλοφους και άλλη μια ακολουθία με τρεις ορεινούς όγκους άμμου στα τελευταία 100 χιλιόμετρα.

Η μαζική εκκίνηση, σε κύματα των 10, ήταν εντυπωσιακή!

Οι Matthias Walkner, Toby Τιμή, Adrien Van Beveren, Pablo Quintanilla, José Ignacio Cornejo, Sam Sunderland, Xavier de Soultrait, Andrew Short, Kevin Benavides Benavides και Luciano ξεκίνησαν την σημερινή ειδική των 313 χιλιόμετρων μαζί.

Οι περισσότεροι από τους αναβάτες που είναι στην κορυφή της κατάταξης δεν ρίσκαραν να πιέσουν παραπάνω από το κανονικό και στο μεγαλύτερο κομμάτι της ειδικής πήγαιναν μαζί, χωρίς να διακινδυνεύουν, αφού τους εχει απομείνει μια μέρα ακόμα για τον τερματισμό!

Ο Michael Metge κεφαλαιοποίησε την συγκρατημένη οδήγηση των φαβορί για να διεκδικήσει την παρθενική νίκη του στο Ντακάρ. Ήταν μια υπέροχη μέρα για τον Γάλλο αναβάτη και την Sherco.

Michael Metge : «Ήταν ένα πολύ μεγάλη ειδική για μένα. Ξεκινήσαμε στη δεύτερη σειρά με τον Daniel Nosiglia και μείναμε μαζί σε όλη τη ειδική, κάναμε κάποια λάθη πλοήγησης, αλλά διατηρήσαμε ένα καλό ρυθμό και τελικά, πιάσαμε την πρώτη γραμμή! Είχα μεγάλο άγχος στο τέλος γιατί η νίκη ήταν πολύ στενή αλλά προσπάθησα να μείνω εστιασμένος και όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού ήταν πολύ ωραία Είμαι τόσο χαρούμενος για την ομάδα γιατί κάναμε πολύ καλή δουλειά. Η μοτοσικλέτα λειτουργεί πολύ καλά και είμαι τόσο ευτυχισμένος γιατί πίεσα πολύ. Είμαι τόσο ευτυχισμένος για όλους τους ανθρώπους που με ακολουθούν, τους γιους μου και τη σύζυγό μου και αφιερώνω αυτή τη νίκη σε αυτούς.»

Ο αναβάτης της Sherco νίκησε τον Daniel Nosiglia κατά δύο λεπτά.

Η δεύτερη θέση του Βολιβιανού αναβάτη σήμερα ήταν επίσης η καλύτερη του απόδοση στα τρίτο του Ντακάρ.

Daniel Nosiglia: «Ναι, ήταν μια καλή ειδική για μένα. Στην αρχή ξεκίνησα πρώτα στην ομάδα μου και πέρασα μπροστά στον αγώνα, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη μου πορεία στο Ντακάρ, δεν έκανα λάθη πλοήγησης. Σε ένα σημείο είχα μια μικρή πτώση και ο Michael Metge με πέρασε, αλλά ήταν μια καλή ειδική για μένα.»

Ο αναβάτης της Husqvarna, Pablo  Quintanilla ήταν σε καλύτερη θέση από τους διεκδικητές για τη συνολική νίκη στο τρίτο κομμάτι, αλλά τερμάτισε κατά 3m28s πίσω από τον  Metge, στην τρίτη θέση, με το ζευγάρι της KTM Price και Walkner να τερματίζουν  ακριβώς στον ίδιο χρόνο πίσω του στην 4η και 5η θέση.

Ξεκινώντας μια σκληρή επίθεση στους αμμόλοφους του Pisco σήμερα, ο Pablo Quintanilla κατάφερε να μειώσει το χάσμα του στην προσωρινή γενική κατάταξη από τον ηγέτη, Toby Price και δείχνει αποφασισμένος να αγωνιστεί για τη συνολική νίκη αύριο.

Pablo Quintanilla: «Είμαι σε ένα εξαιρετικό σημείο τώρα για να πολεμήσω για τη νίκη και είμαι πραγματικά χαρούμενος γι ‘αυτό. Η εξασφάλιση ενός αποτελέσματος στο βάθρο θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα και την ομάδα, αλλά ειλικρινά τώρα το βλήμα μου είναι στο στόχο να πάρω τη νίκη εδώ στο Περού. Η σημερινή ειδική ήταν αρκετά καλή για μένα. Η μαζική εκκίνηση το έκανε πιο ενδιαφέρον. Υπήρξαν κάποιες δύσκολες διαδρομές, αλλά γενικά ένιωσα καλά και κατάφερα να περάσω καλά. Αύριο είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα  για τη νίκη. Υπάρχει μόνο ένα λεπτό που με χωρίζει από τον Toby Price και η μέρα θα είναι μεγάλη. Ό, τι και να συμβεί αύριο, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις μου σε αυτό το Ντακάρ. Έδωσα το 100% κάθε μέρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα.» 

Στην 6η θέση τερμάτισε ο κορυφαίος αναβάτης της Monster Energy Honda Team, ο Nacho Cornejo. Ο Χιλιανός ξεκίνησε μια γρήγορη, αλλά επιφυλακτική εκκίνηση, αλλά ήταν σε θέση να πιέσει σκληρά στους αμμόλοφους. Η έκτη θέση του Nacho σήμερα τον έφερε στην 6η θέση συνολικά.

Το αποτέλεσμα μετά την 9η ειδική είναι ότι ο Price έχει ένα προβάδισμα  1΄02΄΄ μπροστά από τον Quintanilla για την τελική ειδική από το Pisco στην Λίμα, ενώ ο Walkner θα ξεκινήσει με 6΄35΄΄ διαφορά στην τρίτη θέση.

Η τελευταία ελπίδα της Yamaha, ο  Adrian van Beveren δυστυχώς έμεινε από κινητήρα σήμερα και ετσι κάθε ελπίδα χάθηκε μόλις 16 χιλιόμετρα από το τερματισμό της 9ης ειδικής.

Η κακοτυχία χτύπησε και πάλι τον αναβάτη της Yamaha αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εγκαταλείπει το Dakar λίγο πριν το τέλος του αγώνα, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα για την Yamaha για έναν τίτλο!

Πέρσι ο Van Beveren τραυματίστηκε στην 10η ειδική και εγκατέλειψε, ενώ φέτος σήμερα στην 9η ειδική ο Van Beveren αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με σπασμένο κινητήρα με μόλις 16χλμ. να μένουν ακόμα για το τέλος της ειδικής και ενώ είχε ξεκινήσει σήμερα από την 5η θέση στην γενική και μόλις 9 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Άλλο ένα φαβορί έμεινε εκτός, μόλις μία ημέρα μετά την εγκατάλειψη του Ricky Brabec για το ίδιο λόγο ενώ ήταν πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης!

Ο Adrien Van Beveren κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει την ειδική. Ο αναβάτης της Yamaha τερμάτισε 70ος, 3 ώρες μετά τον νικητή. Η πτώση στην 14η θέση συνολικά θα είναι το λιγότερο αφού υπάρχει ξ απειλή αποκλεισμού που κρέμεται από πάνω του γιατί ολοκλήρωσε την ειδική πάνω σε ένα pick-up φορτηγό.

Η Laia Sanz  είχε μια ακόμα σταθερή διαδρομή στη σημερινή ειδική. Ξεκινώντας με το δεύτερο κύμα εκκίνησης, η Sanz έμεινε με επιτυχία στην ομάδα, μέχρις ότου ένα μικρό θέμα την έκανε να χάσει την επαφή της. Διόρθωσε γρήγορα το πρόβλημα, και η Ισπανίδα ξεκίνησε πάλι για να ολοκληρώσει τελικά τη ειδική στην 13η θέση. Τώρα βρίσκεται στην 11η της προσωρινής συνολικής κατάταξης.

Laia Sanz: «Είμαι πραγματικά έκπληκτη με το αποτέλεσμα μου μέχρι στιγμής, δεν έχω πιέσει πάρα πολύ σκληρά σε κανένα από τα στάδια, απλά διατήρησα έναν καλό ρυθμό. Είχα ένα μικρό θέμα σήμερα που μου κόστισε περίπου πέντε λεπτά, το οποίο ήταν κρίμα γιατί έχασα επαφή με την ομάδα με την οποία βρισκόμουν. Φυσικά αισθάνθηκα καλύτερα και σήμερα, γι ‘αυτό είμαι ευχαριστημένη γι’ αυτό. Έχουμε μόνο μια μέρα και αρχίζω να ακούω κάθε θόρυβο στην μηχανή και ελπίζω ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά. Το σχέδιο είναι να φτάσω στο τέλος και θα είμαι πραγματικά χαρούμενη.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΑΤΑΞΗ

QUAD

Ο  Andújar κερδίζει την 9η ειδική και τον Cavigliasso.

Ο Manuel Andújar κατάφερε να νικήσει τον Nicolás Cavigliasso στην 9η ειδική του Dakar 2019 και κατάφερε τη πρώτη του νίκη. Ο νεαρός Αργεντινός ήταν πέντε λεπτά γρηγορότερος από τον συμπατριώτη του σήμερα, αλλά ο Cavigliasso εξακολουθεί να κατέχει ένα προβάδισμα της τάξης της 1 ώρας και 40λεπτων  στη γενική κατάταξη την παραμονή του τερματισμού στη Λίμα.

Διαδρομές Συμμετοχές ΑνασκοπήσειςΚατάταξηVideoΦωτογραφίες Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner