Ο Ross Branch κέρδισε την 8η νίκη του Dakar 2023 – Όγδοος διαφορετικός νικητής

Το όγδοο στάδιο ήταν πάνω από το Al Duwadimi στο Ριάντ. Το looping special γύρω από το Al Duwadimi αποτελούνταν από 346 km, μετά το κόψιμο που χρειάστηκε να κάνει η οργάνωση λόγω των καταρρακτωδών βροχών των τελευταίων ημερών. Ακόμα κι έτσι, διατήρησε το απαιτητικό επίπεδο πλοήγησης και την ποικιλία εδάφους που είχε υποσχεθεί.

Ross Branch 1ος

Δεν υπάρχει πιο σκληρή μάχη από αυτή των μοτοσυκλετών σε αυτό το Ράλι Ντακάρ της βροχής, του κρύου και της σκληρότητας. Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι η νίκη του Ross Branch (Hero) στην όγδοη ειδική. Ο οδηγός της Hero από την Μποτσουάνα έγινε ο όγδοος διαφορετικός νικητής μέχρι στιγμής.

Οι οδηγοί της Husqvarna, Luciano Benavides και Skyler Howes, καθώς και ο άσος της Red Bull KTM, Toby Price, άνοιξαν την ημέρα του αγώνα και έπρεπε να αποδεχτούν μια σημαντική απώλεια χρόνου αφού άνοιξαν την ειδική, η οποία αντισταθμίστηκε τουλάχιστον εν μέρει από το νέο σύστημα μπόνους.

D. Sanders 2ος

Στο πρώτο σημείο ελέγχου, στα 47 km, ήταν ο Mason Klein (KTM), η νεαρή αποκάλυψη του ράλι, που έβαλε τον ρυθμό από τη 12η θέση εκκίνησης και συνέχισε μέχρι τα km 146.

Οι τρεις πρώτοι ήταν ήδη 4 λεπτά πίσω από τους ταχύτερους ανταγωνιστές, με επικεφαλής τον ιδιώτη Mason Klein της KTM και τον ήρωα άσο Ross Branch.

M. Klein 3ος

Από εκεί, ανάμεσα σε χωματόδρομους και περίπλοκη πλοήγηση λόγω του αριθμού των παράλληλων τροχιών, ήταν ο Branch που πήρε την πρωτοπορία και έφτασε με προβάδισμα επτά δευτερολέπτων στο σημείο ανεφοδιασμού στο 203ο χλμ.

Στην 1η θέση της 8ης ειδική τερμάτισε ο R. Branch (BWA) με την Hero Motosports Team Rally, μπροστά από τον D. Sanders (Αυστραλία) με Red Bull GASGAS Factory Racing και διαφορά + 03:15, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο M. Klein (ΗΠΑ) της Bas World KTM Racing Team με + 03:33.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο P. Quintanilla (CHL) της Monster Energy Honda Team, μπροστά από τον A. Van Beveren (FRA) Monster Energy Honda Team  και τον M. Docherty (ZAF)         Ht Rally Raid Husqvarna Racing που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα!

Την κορυφαία δεκάδα έκλεισαν οι S. Bühler (DEU) Hero Motosports Team Rally, M. Walkner (AUT) Red Bull KTM Factory Racing, L. Santolino (ESP)  Sherco και τον Kevin Benavides (ARG) Red Bull KTM Factory Racing.

Μόνο δέκα αναβάτες έμειναν μέσα σε δέκα λεπτά, ενώ αν και ο Skyler Howes ήταν 16 λεπτά πίσω, το μπόνους χρόνου των 4:45 λεπτών ήταν αρκετό για να τον διατηρήσει στην κορυφη της Γενικής του Ντακάρ.

Η Δευτέρα θα είναι μέρα ξεκούρασης για όλους τους οδηγούς, κάτι που όλοι το περιμένουν με ενθουσιασμό, μετά τις πρώτες οκτώ μέρες πραγματικής τρέλας, με πολλές σωματικές απαιτήσεις, πολύ, πολύ υψηλό ρυθμό και τον κακό καιρό να  θυμίζει Νότια Αμερική. Η μάχη για το γενική κατάταξη έχει οκτώ διαφορετικούς οδηγούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΕΙΔΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

VIDEO

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner