Ο Sam Sunderland νικητής του Dakar 2022 – Ο Pablo Quintanilla κέρδισε την 12η ειδική

Το Ράλι Ντακάρ 2022 ολοκληρώθηκε, με την 12η και τελευταία ειδική, μεταξύ Μπίσα και Τζέντα. Μια ειδική μόλις 163 χιλιόμετρα με λίγα περιθώρια για εκπλήξεις.

Ο Sam Sunderland κέρδισε το δεύτερο Dakar του,  και η πρώτη για τη GASGAS, που ανήκει στον όμιλο της KTM, με την KTM στην ουσία να επιστρέφει στην κορυφή μετά τη διετή κυριαρχία της Honda.

Για τον Sunderland ήτα η δεύτερη νίκη του στο Dakar, μετα την νίκη του το 2017.

Ο Pablo Quintanilla κέρδισε την 12η ειδική, κατακτώντας και την 2η θέση του Ντακάρ 2022, φτάνοντας κοντά στην νίκη ενός Ντακάρ, με διαφορά μόλις + 00H 03′ 27”, χαρίζοντας μια ακόμα νίκη στην Honda.

Ο Matthias Walkner ολοκλήρωσε το γενικό βάθρο με την πρώτη επίσημη KTM, πολύ κοντά και αυτός στην κορυφή με διαφορά μόλις + 00H 06′ 47” από τον πρώτο Sunderland.

Η Yamaha τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής με τον Van Beveren, ο οποίος ήταν πίσω από τον νικητή Sunderland με διαφορά + 00H 18′ 41”.

Στις επόμενες τρεις θέσεις της γενικής τερμάτισαν 3 Honda, με τους Joan Barreda, που ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, στη δεύτερη θέση των εργοστασιακών Honda, ενώ ο Ricky Brabec, ήταν έκτος συνολικά αφού έχασε τη νίκη στο τελικό στάδιο του ράλι για μόλις πέντε δευτερόλεπτα από τον Quintanilla, ενώ ο Jose Ignacio Cornejo τερμάτισε στην 7η θέση.

Το υπόλοιπο του Top 10 παρέμεινε αμετάβλητο μετά την 11η ειδική, με τον Andrew Short (Yamaha) να καταλαμβάνει την όγδοη θέση μπροστά από τον κορυφαίο πρωτάρη Mason Klein (KTM) και τον δύο φορές νικητή του Ντακάρ, Toby Price (KTM).

Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, σήμερα στην 12η και τελευταία ειδή τερμάτισε στην 55η θέση, που τον έφερε στην τελική 70η θέση στην Γενική κατάταξη του Ντακάρ 2022, με  διαφορά  + 15H 16′ 17” από την κορυφή.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ης ΕΙΔΙΚΗΣ