Ο Toby Price κέρδισε την 10η ειδική του Dakar 2022, O Van Beveren με Yamaha στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Η δέκατη ειδική του Ντακάρ 2022 ( Wadi Ad Dawasir-Bisha , 375 χιλιόμετρα χρονομέτρησης), ήταν μια γλυκόπικρη μέρα για την KTM, βιώνοντας διαφορετικά συναισθήματα, με έναν οδηγό να κερδίζει την ειδική και τον άλλον να εγκαταλείπει λόγω μηχανικής βλάβης!

Μεγάλη απογοήτευση από τον περσινό νικητή του Ντακάρ (με Honda), Kevin Benavides, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης!

Ο Kevin Benavides  , μέχρι τώρα πέμπτος στην γενική, 10 λεπτά πίσω από τον ηγέτη, σταμάτησε κατά τη διάρκεια της ειδικής λόγω μηχανικού προβλήματος στο KTM του, την ίδια ώρα που ο ομόστυαλός του Toby Price, επιτυγχάνει την πρώτη νίκη του για φέτος (2022), μετά την ποινή που του επιβλήθηκε στην 5η ειδική.
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Luciano Benavides, με HUSQVARNA, με διαφορά μόλις + 00H 02′ 09”.

Το «βάθρο» της 10ης ειδικής έκλεισε ο Γάλλος Adrien Van Beveren (Yamaha), που σήμερα εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα των Sunderland και Walkner , τις δύο αιχμές του δόρατος της GASGAS  και της  KTM  που σήμερα τερμάτισαν στην 19η και 27η θέση αντίστοιχα, και με την τρίτη θέση σήμερα, αλλά και με την σταθερή του πορεία και χωρίς καμία νίκη ακόμα φέτος, πέρασε στην κορυφή της γενικής για δεύτερη φορά φέτος!

Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, σήμερα στην 10η ειδή έφερε το καλύτερο του αποτέλεσμα στο Ντακάρ 2022, τερματίζοντας στην 55η θέση, με + 00H 47′ 08”!

Μετα και την 10η ειδική ανεβαίνει στην 72η θέση στην Γενική κατάταξη με  διαφορά  + 13H 13′ 17” από την κορυφή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΕΙΔΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Related Posts