Ο Sam Sunderland με GASGAS κέρδισε την 8η ειδική του Dakar 2022 και μπαίνει πάλι επικεφαλής στη γενική κατάταξη!

Με την πρώτη του νίκη φέτος ο Sam Sunderland μπαίνει και πάλι επικεφαλής στην γενική κατάταξη!

Η 8η ειδική, Al Dawadimi-Wadi Ad Dawasir είναι η μεγαλύτερη συνολικά αυτού του Ντακάρ 2022. Η ειδική διαδρομή των 395 χιλιομέτρων: 200 από αυτά ήταν μόνο άμμος και αμμόλοφοι, ένα τοπίο που άλλαξε στο δεύτερο μέρος.

Δύο απουσίες ήταν αξιοσημείωτες: ο Ross Branch, ο οποίος έφυγε χθες παρά τις συνέπειες της πτώσης στην 6η ειδική, δεν εκκίνησε σήμερα λόγω πρηξίματος στο τραυματισμένο πόδι. Εν τω μεταξύ, ο Ντάνιελ Σάντερς, νικητής 3 ημερών, (πρόλογος και 2 ειδικές) παραμένει στο νοσοκομείο αφού ενεπλάκη χθες σε ένα σοβαρό ατύχημα που τον ανάγκασε να αποσυρθεί πρόωρα. Για το κατάγματα στον αριστερό αγκώνα και στον καρπό θα χειρουργηθεί σήμερα, με την υπόσχεση να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός στην επόμενη έκδοση του Ντακάρ. Σε αυτή την 8η ειδική, ο ‘Nacho’ Cornejo άνοιξε τη διαδρομή για πρώτη φορά, μετα την χθεσινή νίκη του, με τον Kevin Benavides και τον τραυματία Joan Barreda.

Ολοκληρώνοντας με νίκη την 8η ειδική, ο Sam Sunderland ανέκτησε το προβάδισμα που είχε πριν την χθεσινή ειδική,  στη γενική κατάταξη, μένοντας στην κορυφή για 6η. Κατάφερε μάλιστα να αυξήσει το προβάδισμά του στο τέλος της ειδικής και τώρα βρίσκεται 3’45 μπροστά από τον Walkner και 4’43 μπροστά από τον Van Beveren.

Ο Pablo Quintanilla, ανέβηκε 4ος στη γενική κατάταξη, με διαφορά 5’30” από τον ηγέτη, χάρη στη 2η θέση του στην σημερινή 8η ειδική.

Ο Pablo Quintanilla ήταν ο καλύτερος αναβάτης της Honda με τη δεύτερη θέση λίγο λιγότερο από τρία λεπτά διαφορά από τον πρώτο. Ο Matthias Walkner (24ος στην εκκίνηση) τερμάτισε τρίτος και παραμένει δεύτερος συνολικά στην γενική. Ο Αυστριακός μένει πάντα ανάμεσα στον Βρετανό από την GasGas και τον Adrien Van Beveren της Yamaha.

Ο άλλος αναβάτης της Honda, ο Joan Barreda, είναι 5ος, 14’38” πίσω από τον ηγέτη. Ο Santolino έχει περάσει στην 6η θέση, αλλά η διαφορά από την κορυφή της γενικής  έχει τριπλασιαστεί.

Όλα είναι ανοικτά για τον φετινό νικητή του Ντακάρ, με 4 ακόμα ειδικές να μένουν!

Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, συνεχίζει την παρθενική του πορεία στο Ντακάρ 2022, τερματίζοντας στην 8η ειδική στην  93η θέση, με + 01H 58′ 00” διαφορά από την κορυφή, που τον φέρνει πλέον στην 80η  στην Γενική κατάταξη με  διαφορά  + 11H 43′ 23” από την κορυφή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΕΙΔΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ