Ο José Ignacio Cornejo κέρδισε την 7η ειδική του Dakar 2022 – Ο van Beveren στην κορυφή της Γενικής κατάταξης

Πρώτη νίκη του 2022 για τον José Ignacio Cornejo, αποχώρηση του Sanders και αλλαγές στη γενική κατάταξη. Εκτός από άλλες εκπλήξεις, έτσι ήταν το έβδομο στάδιο.

Μετά την ημέρα ξεκούρασης, ήταν μια επανεκκίνηση του Dakar 2022 σίγουρα γεμάτη εκπλήξεις. Στην πρώτη θέση τερμάτισε, ο José Ignacio Cornejo, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο Dakar 2022, και την τρίτη στην καριέρα του.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο νικητής του 2021, Kevin Benavides με διαφορά μόλις 44 δευτερόλεπτα, από τον πρώτο, δείχνοντας μια αποφασιστικότητα να παλέψει περισσότερο στο δεύτερο μέρος του Rally Raid.

Αξιοσημείωτη τρίτη θέση για τον Joan Barreda, που εξακολουθεί να βρίσκεται στον αγώνα παρά τον σοβαρό τραυματισμό του στον ώμο.

Από την άλλη, ένας άλλος από τους μεγάλους πρωταγωνιστές είναι εκτός μάχης: Ο Daniel Sanders δεν εμφανίστηκε στην εκκίνηση του χρονομετρημένου μέρους, το οποίο επρόκειτο να ανοίξει πρώτο μετά τη νίκη της 6ης ειδικής. Ο Daniel Sanders έπεσε κατά τη διάρκεια του τμήματος συνδέσμου πριν από τη χρονομετρημένη ειδική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με προβλήματα στο αριστερό του χέρι, οπότε και αποσύρθηκε πρόωρα από τον σημερινό αγώνα.

Με πολλούς από τους κορυφαίους αναβάτες να αγωνίζονται στην ειδική των 402 χιλιομέτρων Riyadh-Al Dawadimi της Κυριακής, ο van Beveren με την Yamaha του και την 10η θέση τερματισμού της 7ης ειδικής, κατάφερε να πηδήξει από την τέταρτη θέση της γενικής που κατείχε την ημέρα ανάπαυσης στην πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Matthias Walkner της KTM με διαφορά + 00H 05′ 12”, ενώ από την 3η θέση μέχρι την 5η θέση η διαφορά των Kevin Benavides (KTM), Sunderland και Santolino είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει πως η κατάταξη είναι εντελώς ανοικτή για πολλούς οδηγούς ακόμα που βρίσκονται μέσα στην πρώτη 20αδα το λιγότερο.

Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, συνεχίζει την θετική του πορεία και την σταθερή του ανοδική του απόδοση, τερμάτισε  στην 7η ειδική στην  73η θέση, με + 01H 17′ 10” διαφορά από την κορυφή, που τον φέρνει πλέον μετα την ημέρα ανάπαυσης στην 82η  στην Γενική κατάταξη με  διαφορά  + 09H 51′ 01”από την κορυφή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΕΙΔΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

 

Related Posts