12 April 2024
Trial - X-Trial

Ο Toni Bou έγραψε ιστορία για μια ακόμη φορά με τον 12ο τίτλο στο Trial GP

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team, Toni Bou συνέχισε να γράφει ιστορία, κατακτώντας τον 12ο τίτλο TrialGP

Ο άσος της Repsol Honda Team ‘σφράγισε’ τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP για το 2018, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Έχοντας σημειώσει νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Toni Bou ανεβάζει το συνολικό αριθμό συνεχόμενων τίτλων στους δώδεκα στο TrialGP, στον οποίο προστίθενται άλλοι δώδεκα στο X-Trial (indoor). Οι είκοσι τέσσερις ‘back-to-back’ τίτλοι σηματοδοτούν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας.

Ο Toni Bou τεχνικά δεν χρειαζόταν τη νίκη στο Silsden για να ανακηρυχτεί πρωταθλητής, ωστόσο ο αναβάτης της Repsol Honda Team επιστράτευσε όλη του την ενέργεια για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με στυλ. Έτσι συγκεντρώνει τώρα δώδεκα συνεχόμενους τίτλους στο υπαίθριο πρωτάθλημα (Trial) και άλλους δώδεκα στο εσωτερικό (Χ-Trial). Ο Bou πήρε άνετα τον έλεγχο του αγώνα κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό στα τελευταία κομμάτια, και εξασφάλισε μαθηματικά την 1η θέση του πρωταθλήματος.

Ο team-mate του, Takahisa Fujinami πλησίασε για μία ακόμα φορά το βάθρο. Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Ιάπωνας αναβάτης ήταν δεύτερος. Οδηγώντας με περισσή  άνεση όλη την ημέρα, ο αναβάτης έκανε ένα  ακριβοπληρωμένο λάθος σε ένα κομμάτι στο οποίο άλλοι αγωνιζόμενοι είχαν μηδενιστεί, που σημαίνει ότι ο βετεράνος έχασε με ελάχιστη διαφορά μία θέση στο πόντιουμ.

Ο τίτλος του Toni δεν ήταν ο μόνος λόγος για να γιορτάζει η Repsol Honda Team. Η ομάδα κατέκτησε και τον τίτλο των κατασκευαστών με την Montesa, ο οποίος γιόρτασε τον  εικοστό παγκόσμιο τίτλο Trial.

Η επόμενη δοκιμασία για την Repsol Honda Team θα είναι ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Pietramurata της Ιταλίας.

Toni Bou: «Η σημερινή ήταν μία πολύ ξεχωριστή μέρα. Ξέραμε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος και ότι δεν έπρεπε να γίνουν λάθη. Με βαθμολόγησαν με ένα πολύ αυστηρό πεντάρι που με ανάγκασε να δώσω σκληρή μάχη για το υπόλοιπο της δοκιμασίας. Το τέλος  ήταν πολύ ζόρικο, επειδή με πέντε βαθμούς ακόμα θα μπορούσα να καταλήξω στην έκτη ή έβδομη θέση, αλλά απέφυγα τις κακοτοπιές και κατάφερα να νικήσω. Υπήρχαν πολλά νεύρα  και πολλή πίεση, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κερδίζεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα με μία νίκη. Είμαστε πολύ ευτυχείς επειδή ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμών. Τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα.»

Miquel Cirera: «Οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά τον Toni γι’ αυτόν τον θεαματικό, 12ο τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τον ίδιο και την ομάδα με όλους τους τραυματισμούς στην αρχή και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ο Toni βρήκε το  ρυθμό του. Φέτος υποφέραμε πολλά και όλοι στην ομάδα, από το πρώτο μέχρι τον τελευταίο, έδωσαν το 100% για να κάνουν τον Toni να νιώσει άνετα. Ακόμα και ο Fujinami είχε τη δική του συμβολή. Από τον Fujigas είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνισή του στις τελευταίες δοκιμασίες. Γενικά, είχε μία καλή εμφάνιση στη σεζόν και θα δούμε πώς θα τελειώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον επόμενο αγώνα στην Ιταλία. Επίσης κερδίσαμε τον τίτλο των κατασκευαστών, κάτι με το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή φέτος μετράνε τόσο το TrialGP όσο και το Trial2. Χάρη στους αναβάτες, οι οποίοι μας έδωσαν τους βαθμούς γι’ αυτή τη νίκη.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events