Ο Toni Bou κερδίζει το 28ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TrialGP

Ο αναβάτης της ομάδας Repsol Honda παίρνει το δέκατο τέταρτο υπαίθριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial, προσθέτοντας τα στα 14 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial σε εσωτερικό χώρο.

Ο Toni Bou στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής TrialGP για 14η φορά το Σάββατο, χάρη στη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του Ιταλικού GP.

Είναι τώρα 28 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, συμπεριλαμβανομένων των 14 πρωταθλημάτων του σε αγώνες εσωτερικού χώρου.

Έχει κερδίσει συνολικά 5 νίκες, 1 δεύτερη θέση και 1 τρίτη θέση το 2020, με το φινάλε της σεζόν να πραγματοποιείται την Κυριακή.

Σε μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία μια παγκόσμια πανδημία ανάγκασε να συντομευτεί το αρχικό ημερολόγιο και στην οποία ο Bou υπέστη τραυματισμό στο χέρι στον πρώτο γύρο, ο αναβάτης της Repsol Honda Team ξεπέρασε όλες τις αντιξοότητες για να κερδίσει τον τίτλο.

Ο Ισπανός υπήρξε η κυρίαρχη δύναμη στο TrialGP από τον πρώτο του τίτλο το 2007. Ο τελευταίος τίτλος του ενοποιεί και επεκτείνει τη βασιλεία της Repsol Honda Team στο TrialGP τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια.

Toni Bou: «Δεν περίμενα πραγματικά να κερδίσω τον τίτλο σήμερα. Ήταν ένας πολύ σφιχτός αγώνας, όπως όλοι οι αγώνες φέτος, και αυτό καθιστά πολύ εύκολο να πέσουμε, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθη.»

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτόν τον τίτλο και ακόμη περισσότερο καθώς φέτος ήταν τόσο παράξενο, με πολλές προπονήσεις και λίγους αγώνες. Κερδίσαμε και τους δύο τίτλους, εσωτερικού και εξωτερικού, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα πρέπει να απολαύσουμε την περίσταση και να γιορτάσουμε.»