12 June 2024
Dakar 2020

Ο Βασίλης Ορφανός σχολιάζει με αφορμή  τον τραγικό χαμό του Paulo Goncalves στο Dakar 2020

TO DAKAR ΠΕΝΘΕΙ ! Σήμερα χάθηκε άλλος ένας αναβάτης στο βωμό του αγώνα, του τερματισμού, της διάκρισης.

Ο πορτογάλος οδηγός της ΗΕRO Motorsports Team Rally, Paulo Goncalves στην 13η του συμμετοχή, άφησε την τελευταία του πνοή στο 276 χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής Riyadh-Wadi Al Dawasir. Είχαμε αγωνισθεί μαζί στο Dakar το 2009 στην Λατινική Αμερική.

Μου έχει συμβεί και το 2003, και το 2005, και το 2009 να μας ανακοινώνουν επίσημα οι διοργανωτές την απώλεια ενός συναθλητή μας μέσα στον αγώνα.

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιου είδους συναισθήματα. Να τρώμε μαζί το προηγούμενο βράδυ στο bivouac το 2005 με τους Meoni, Sala, Graziani και την επόμενη ημέρα να βλέπεις τη μοτοσυκλέτα του Fabrizio Meoni στο πλάι της ειδικής με εμφανή τα σημάδια της πτώσης αλλά το μυαλό σου να μην πηγαίνει στο κακό, και να πιστεύεις ότι έχει μόνο τραυματιστεί.

Τα κακά νέα δεν αργούν να μαθευτούν και στη βραδινή ενημέρωση να κρατάμε όλοι μαζί ενός λεπτού σιγή για την απώλεια ενός Θρύλου της μοτοσυκλέτας. Πως να ξεκινήσεις την επόμενη ημέρα να μπεις στην ειδική, πως να ανέβεις στην μοτοσικλέτα σου ξανά ? Για αυτό και οι οργανωτές ακυρώνουν την ειδική και την κάνουν απλή ! Δεν μπορώ να ξεχάσω όμως πριν ξεκινήσουμε τα μαύρα περιβραχιόνια που μας τοποθετούσαν πάνω από τον αγκώνα σαν ένδειξη πένθους αλλά και τιμής στους συναθλητές μας που ταξίδεψαν από αυτό τον μάταιο κόσμο αφήνοντας την τελευταία τους πνοή μέσα στην έρημο !

Βασίλης Ορφανός – Dakar

Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησα αυτή τη φωτογραφία από τον αγώνα του 2005, γιατί διακρίνεται το μαύρο περιβραχιόνιο αλλά και η ματιά της συγκέντρωσης στο βλέμμα του αναβάτη που είναι αναγκαίο να συνεχίσει με αντίπαλο για μια ακόμη φορά ……τον ίδιο σου τον εαυτό !

Γιατί από ένα σημείο και μετά η μάχη δεν είναι ούτε με το χρονόμετρο ούτε με τους υπόλοιπους συναθλητές σου ! Είναι με το άγνωστο και με αυτό που γνωρίζεις ότι μπορεί να σου συμβεί ! Και αυτό ενδεχομένως δεν είναι λογικό αλλά μόνο οι παράλογοι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν το κόσμο να πηγαίνει παρακάτω !

Όπως έχει δηλώσει και ένας άλλος Θρύλος του παγκόσμιου μότοσπορ Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ari Vatanen νικητής τέσσερις φορές του Dakar, ο αντίπαλος είναι η ατολμία και οι αδυναμίες σου , αυτά που μπορεί να σε προστατεύουν σε μια ήσυχη και φυσιολογική ζωή ! Για αυτό και στο Dakar πρέπει να ξεπερνάς τα όρια σου όχι μια φορά ….αλλά πολλές φορές μέσα σε κάθε ημέρα !

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Paulo που ταξίδεψε πάνω στην αφιλόξενη έρημο που σαν σειρήνα σε μαγεύει και σε προσκαλεί ρισκάροντας τη ζωή σου πάνω στους δύο τροχούς !

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο Rally Dakar.
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να
δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE ΑνασκοπήσειςΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner