Οι αναβάτες του MotoGP επικρίναν την απόφαση να μην βγει κόκκινη σημαία στο FP1 στο βρόχινο Assen

Οι κορυφαίοι αναβάτες του MotoGP πιστεύουν ότι το βρεγμένο FP1 την Παρασκευή στο Grand Prix της Ολλανδίας θα έπρεπε να έχει διακοπεί με κόκκινη σημαία λόγω των «επικίνδυνων» επιπέδων λιμνάζοντος νερού στην πίστα.

Η επιστροφή του MotoGP στο Assen ξεκίνησε με μια τελείως βρεγμένη συνεδρία FP1 το πρωί της Παρασκευής, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Jack Miller .

Ενώ υπήρξαν μόνο δύο πτώσεις στο FP1, ορισμένοι αναβάτες “εγκατέλειψαν” λόγω των κακών συνθήκων.

Η πίστα βελτιώθηκε στο δεύτερο μισό του FP1 καθώς η βροχή μειώθηκε και οι χρόνοι βελτιώθηκαν, αλλά πολλοί αναβάτες πιστεύουν ότι η συνεδρία έπρεπε να είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας καθώς αντιμετώπισαν υδρολίσθηση σε διάφορα σημεία της πίστας.

«Απίστευτο, αυτό ήταν πάνω από το όριο για μένα», είπε ο Miguel Oliveira . «Η εκκίνηση του FP1 ήταν απροσπέλαστη, δεν μπορούσα να δω καν τα φώτα του αναβάτη μπροστά.»

«Σίγουρα το να πας μόνος ήταν δύσκολο με την υδρολίσθηση και να αγωνιστείς σίγουρα ήταν αδύνατο.»

«Σίγουρα αυτό είναι πάνω από το όριο. Στο τέλος του Moto3 ήταν αρκετά εντάξει, αλλά φαίνεται ότι στη συνεδρία μας, αν και μπορεί να μην ένιωθες τη βροχή, υπήρχε πολύ στάσιμο νερό.»

«Αλλά σε αυτό το σημείο στη μέση της προπόνησης απλώς σταμάτησα και είπα «δεν βγαίνω πια», επίσης επειδή το δεύτερο μέρος γινόταν όλο και καλύτερο, είναι δύσκολο για εμάς να σταματήσουμε».

Ο οδηγός της Aprilia Aleix Espargaro πρόσθεσε: «100%, ήταν για κόκκινη σημαία. Ήταν μια πλήρης κόκκινη σημαία, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είχα υδρολίσθηση σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία της πίστας.»

«Μπήκα στα πιτ στο FP1 γιατί δεν ήθελα να αυτοκτονήσω» για την διεύθυνση αγώνα είπε: «αφήσανε τις κόκκινες σημαίες στο σπίτι.»

«Στην ευθεία έκανα υδρολίσθηση, 8/9 πολύ υδρολίσθηση και στο πίσω μέρος της πίστας.»

Ο οδηγός της Suzuki Joan Mir σημείωσε επίσης ότι, εάν ο αγώνας της Κυριακής διεξαχθεί σε παρόμοιες συνθήκες, το Γκραν Πρι “θα είναι επικίνδυνο”.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo συμφώνησε επίσης ότι οι συνθήκες πίστας ήταν πάνω από το όριο στο πρώτο μισό του FP1 και σημείωσε ότι όταν οι άλλοι είναι σε θέση να βελτιώσουν τους χρόνους τους, οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να βγουν έξω και να κάνουν το ίδιο – επομένως η διεύθυνση του αγώνα πρέπει να παρέμβει.»

«Σήμερα το πρωί, όταν κάνεις υδρολίσθηση στην ευθεία με πέμπτη ή έκτη ταχύτητα, κανείς δεν το βλέπει πραγματικά αυτό».

«Όταν σταμάτησα στο box είπα, “Αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο.” Μετά, στις στροφές ήταν εντάξει. Αλλά αν κάποιος έπεφτε εδώ, ήταν μια άλλη ιστορία, αλλά δεν είμαι διαχειριστής.»

«Αν είναι επικίνδυνο αν οι αλλοι οδηγοί βελτιώνονται, φυσικά πρέπει ναβγεις και εσυ και να βελτιωθείς»

«Αλλά αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Είναι ευθύνη της διεύθυνσης του αγώνα να δει τις συνθήκες και να ακούσει τους αναβάτες.»

Ο Miller δεν συμφωνούσε με αυτή την άποψη, δηλώνοντας ότι όποιος δεν αισθάνεται άνετα να οδηγεί στις συνθήκες θα έπρεπε απλώς να έχει μείνει στα γκαράζ του.

«Ηταν αρκετά άβολο εκεί έξω, πολύ στάσιμο νερό», είπε. «Υπάρχει πολύ κύρτωμα στις στροφές, και κρατάει λίγο περισσότερο νερό, οπότε γινόταν λίγο πιο άβολο.»

«Όλα τα άλλα ήταν φανταστικά. Την υδρολίσθηση, δεν μπορείς να την αποφύγεις, δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν συμβαίνει. Αλλά τα υπόλοιπα ήταν καλά, το κράτημα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν εδώ στο βρεγμένο.»

«Πιστεύω ότι μπορείτε να το καταλάβετε αυτό από τον αριθμό των ατυχημάτων και οι χρόνοι ήταν πολύ γρήγοροι.»

«Εννοώ, στο τέλος της ημέρας ο καθένας έχει τη δική του κοινή λογική. Αν θέλεις να βγεις έξω και να οδηγήσεις, βγες και οδήγησε. Αν δεν το θες, πήγαινε κάτσε στο box».

Related Posts